Magyarország nem tervgazdaság, hanem piacgazdaság - mondta Varga Mihály a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban. A nemzetgazdasági miniszter beszélt az IMF-tárgyalásokról. Magyarország 2010-ben új gazdaságpolitikába kezdett, de a kormány megítélése szerint a piacgazdaság hajtja a legtöbb hasznot a társadalom számára - emelte ki Varga Mihály a német konzervatív lapnak adott interjúban azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy a kormány gazdaságpolitikájának bírálói szerint a tervgazdaság irányába mutató tendenciák figyelhetők meg. "Minden ország a saját kapitalizmusát éli", aminek belátáshoz elég összehasonlítani Németországot, az Egyesült Államokat és Kínát - mondta a miniszter. Magyarország nem pénzt, hanem biztonsági hálót akart az IMF-től. A megbeszélések az IMF jövő héten kezdődő washingtoni értekezletén folytatódnak. "Remélem, lassan az IMF is észreveszi, hogy a pénzre nincs szükségünk" - mondta Varga Mihály.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
"Remélem, lassan az IMF is észreveszi, hogy a pénzre nincs szükségünk" - mondta Varga Mihály.
és remélem akkor varga úrék sem verik be a durcit, ha az unió ennek szellemében megszünteti a regionális fejlesztési pénzek folyósítását, mert ugye mi mondtuk, nincs szükség adományokra.
aremy
misimókus ha nincs rá szükségünk akkor meg miért vered az ajtajukat,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.