Előnybe kell részesíteni a helyi közösséget - és nem azokat, akik közeli kapcsolatokat ápolnak magas beosztást betöltő politikusokkal. Az EU-s támogatásokat úgy kell elosztani, hogy az ne a nagygazdáknak kedvezzen, a közpénzeket többé ne irányítsák olyan mezőgazdasági rendszerek felé, melyeknek negatív a társadalmi hozamuk. Javasolják továbbá, hogy azt a megkötést, hogy a földipart szabaddá kelljen tenni kifelé teljesen töröljék el, illetve a teljes bioüzemanyag-támogást át kell gondolni úgy, hogy az ne kedvezzen a földlenyúlásnak. Az European Coordination Via Campesina (ECVC) nevében Jeanne Verlinden azt nyilatkozta: ,,A földet újból közvagyonként kell kezelni. A földek áruvá válását csökkenteni kell és ehelyett elő kell segíteni a nyilvános kezelését ennek a forrásnak, melytől mindannyian függünk. Elsőbbséget kellene élveznie a kistermelői gazdálkodásnak és az élelmiszertermelésnek, ahelyett, hogy egyszerűen átadnánk a termőföldeket azoknak a magántulajdonosoknak, akik...

Forrás: kitekinto.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Előnybe kell részesíteni a helyi közösséget - és nem azokat, akik közeli kapcsolatokat ápolnak magas beosztást betöltő politikusokkal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.