A VI. kerületi önkormányzat megfogadja Orbán Viktor tanácsát, és törvényjavaslaton gondolkodik, amellyel újra állami kézbe lehetne venni az egykori balettintézetet. A miniszterelnök szemét szúró, évtizedek óta pusztuló Andrássy úti épület portugál befektetők tulajdonában van. A kerület szigorúan büntetné azokat a befektetőket, amelyek világörökségi területen lévő ingatlanokat hagynak üresen állni, ha pedig ez hatástalan lenne, az állam visszavehetné az épületeket.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Én csak arra várok hogy a dakota hordák élén feltünjön a csuti törzsfőnök tütüben.
Akkor adná önmagát,a Diszbuzit
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@karaj: Kizárt dolog, hogy ne lehetett volna megoldani ezt a kérdést legálisan, jogszerűen!
Az eladáskor biztosan tisztázni kellett a műemléki jelleget és az ezzel járó kötelezettségeket.
Az a baj, hogy nálunk a bürokrácia csak a piti ügyekben zajlik,
amikor a kisemberrel lehet packázni.
Eklatáns példa kiflicsücsök szenátor asszony több éves adótartozása!
bakegya
@dömdödöm: már menekülnek.Egész házaikat berendezésestül nyúlják le a falvakban.A Balatoni villáikból pedig a használtpiacokon egész jól be lehet vásárolni.
bundi
@lenhardtibolya: mondjuk vissza lehetne államosítani, közmunkásokkal közpénzből felújítani, és kiadni 25 évre (mint a földeket) ismerősöknek rokonoknak, jelképes összegért,
erre gondoltál?
lenhardtibolya
@bundi: Nem erre gondoltam, hanem inkább arra, hogy talán elő kellene szedni, ki adta el, kinek és milyen feltételekkel, aztán a szerződés alapján a felelősöket számon kérni. Hogyha eladtak egy ilyen patinás épületet, akkor a vevőt szerződésben kellett volna kötelezni arra, hogy miként köteles karbantartani, ill. felújítani az épületet, ill. megfelelő funkciót találni ennek a gyönyörű háznak.
bundi
@lenhardtibolya: ilyet már csináltak. emlékszel mit műveltek medgyessy-vel a gressham palota miatt?
perek garmadája (magyar demokrata, magyar nemzet...), zsidózás, egyebek... így működik a fidesz gépezet. igaz mindent elbuktak, de ha valakinek ilyennel kapcsolatba kerül a neve, még ha nem is igazak a vádak, akkor is rossz színben tünteti föl mások előtt. tehát ne csodálkozz, ha mindenki kerüli (mármint a befektetők) ezeket a régi épületeket, mert ha nem a vezér kedve szerint tesz, jönnek a perek.
patinásabb szállodájához járultak ezzel hozzá.
hu.wikipedia.org/wiki/Gresham-palota
vagy itt:
cimkezes.origo.hu/cimkek/gresham-palota/index.html?tag=Gresham-palota
lenhardtibolya
@bundi: Igazad van, elvittek már a külföldi befektetők sok értékes, patinás műemléket, amelyekből aztán ötcsillagos szállodát kreáltak, nyilván a saját hasznukra. Aki eladta nekik ezeket az értékeket azzal is érdemes lenne elbeszélgetni... Talán nem jut erre a sorsra a Balettintézet épülete, hogyha időben megtörténik a számonkérés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.