A nyugat.hu kiszámolta, hogy mekkora üzlet Szombathelyen trafikot nyitni. Úgy tűnik, boltonként 1,5 milió a tiszta nyereséggel is lehet számolni.

A lap egy jelenleg még aktív trafikos segítségét kérte, hogy a számok nagyjából pontosak legyenek. Ő két trafikot működtet még bő másfél hónapig Szombathely belvárosában, július 1-jétől aztán már nem.

Egy régi trafikos, átlagos forgalomnál havi bruttó 190 ezer bevételt produkál a dohányáruból, a dohánykoncessziót elnyert újak ugyanezen forgalom mellett havi bruttó 500 ezret, köszönhetően a kiskereskedelmi árrés megemelésének.

Biztos, hogy az árrés emelése megemeli a cigaretta árát, számoljunk dobozonként ezer forinttal, és dohányosonként napi egy dobozzal. Így egy nap alatt a húszezer dohányos húszmillió forintot költ el szombathelyi trafikban. Ezt elosztva a negyven hellyel napi 500 ezret jelent egy trafikban. Ez a cigaretta teljes ára, a tíz százalék árréssel számolva egy trafik napi nyeresége ötvenezer forint.

Ha ezt felszorozzuk a napok számával, harminccal, akkor egy trafik havi nyeresége 1,5 millió forint - írja a Nyugat.hu.

A történet itt folytatódik >>>

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Magyarul csináltak a haveroknak 5400 havi másfél milliós állást...Nemrossz...és még törvényt is hoztak rá, hogy "Ne derüljön ki"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Magyarul csináltak a haveroknak 5400 havi másfél milliós állást...Nemrossz...és még törvényt is hoztak rá, hogy "Ne derüljön ki"
dodo571031
@Hellcat: Munkahelyet teremtettek az ígéretükhöz híven.
Hellcat
@dodo571031: Viszont még mindig minuszban vannak ígyis...
Silver
Nem rossz pénz
Akkor itt salgótarjában és nagybátonyban Becsó Zsolt spanja nagyon jól járt hiszen 22trafikból 15 vagy 17 lett az övé.
nyanya001
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/601734_452557611494187_1315295426_n.jpg
Egy kép az elnöki székből.Zajlik a TRAFIKMUTYI törvény vitája a Házban. Én azon füstölgök,hogy miközben az ellenzék jogosan kritizálja az elképesztő javaslatot,a tettes Fideszből hárman vannak jelen.Biztosan már koccintanak a dohányra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.