Durván kétmillió forintot kaphatnak kártérítésként pár hónapon belül azok a családok, akik a jó tíz évvel ezelőtt csődbe jutott, akkor Bajnai Gordon által vezetett cégcsoport tulajdonában álló Hajdú-Béttel közvetlen kapcsolatban álltak.

2-2,2 millió forintos állami támogatást kaphatnak azok a baromfitenyésztők, akik a Hajdú-Bét Rt. tíz évvel ezelőtti csődje miatt pórul jártak - erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet az agrártárca államtitkára. Czerván György közel százra tette az érintett családok számát, így összesen 150-200 millió forintnyi kártalanítást ítélhet oda a kormány.

Az Orbán-kormány siet, a kártalanításról szóló törvény az államtitkár elmondása szerint már a jövő héten elkészülhet, a pénzhez pedig júliusban juthatnak hozzá azok, akik élő állat szállítására vonatkozó, közvetlen szerződésben álltak a Hajdú-Béttel.

A napokban jelent meg a hír, hogy Orbánék újra előveszik a Hajdú-Bét ügyét. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a vállalat a csőd idején a Wallis-cégcsoport tulajdonában állt, a cégcsoportot pedig Bajnai Gordon vezette. Bajnai Orbán elődje volt a miniszterelnöki székben 2009-2010 között, most pedig az Együtt 2014 párt vezére. Bajnai a Hajdú-Bét-ügy felmelegítésével kapcsolatban azt mondta, szerinte propagandacélokat szolgál, hogy újra előveszik az ügy aktáit.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Oly' hevesen melengetik a szívem azok a hírek, mikor értesülök róla, hogy nem is leplezve vásárolnak jó pénzért szavazatokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@kamazuka: Szám szerint összesen. Helyileg nincs értelme.
kamazuka
@human:A fociban a büntetőt is így nevezik!
dodo571031
A Mi pénzünkből vásárol szavazatokat a gerinctelen csürhe a választásig húzza halassza a dolgot utánna meg beleszarik!
laszlobihari
@A Tündik bündije: A MI pénzünkön!!!
nyanya001
"Meg szeretném kérni Orbán Viktort, hogy ne csak a Hajdú-Bét ügyét vegye elő, hanem nézzék át a hatvani Aranyfácán konzervgyár paradicsom-felvásárlással kapcsolatos ügyeit is, amit Szabó Zsolt Hatvan és környéke országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt Hatvan polgármestere, aki az akkori igazgató volt, ELFELEJTETT ?! kifizetni több száz millió forintot az akkori termelőknek. SZABÓ ZSOLT FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ. Az helyett, hogy szégyenében elbujdokolt volna, bebújt a Fidesz soraiba."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok