A Fidesz szerint Magyarország a családok támogatása tekintetében is jobban teljesít az elmúlt három évben, ugyanakkor, ha a baloldal kerülne hatalomra, akkor annak ismét a családok lennének a vesztesei. Erről Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

A családok május 15-i nemzetközi napja alkalmából emlékeztetett arra: a kormány 2010-ben azt vállalta, hogy olyan gazdaság- és társadalompolitikát folytat, amely segíti a családok helyzetét és erősíti a család értékeit.

A kormány eddigi intézkedéseit sorolva elmondta: az új alaptörvény szerint a családot alkotmányos védelem illeti meg. Emellett a kabinet olyan gazdaságpolitikát valósít meg, amely a korábbiaktól eltérően nem a családokra tett terhet, hanem igazságos tehervállalást kért az extraprofitot termelő multiktól.

Felidézte, hogy 16 százalékos adókulccsal családi adórendszert vezettek be, visszaállították három évre a gyes időtartamát, munkahelyvédelmi akciótervet indítottak a kisgyerekes anyukák munkavállalása érdekében, bővítették az óvodai és a családi napközis férőhelyeket, valamint rezsicsökkentéssel és devizahitelesek támogatásával is segítettek a családokon.

Kijelentette: a Fidesz nem hisz a Gyurcsány-Bajnai-korszak "veszélyes megszorító politikájában", ami elszegényítette a családokat, hiszen ebben az időszakban megszüntették a családi adókezdeményt, a gyest 2 évre csökkentették és kétszeresére emelték a rezsiköltségeket.

Zsigó Róbert szerint borítékolható, hogy ha a baloldal hatalomra kerülne, akkor megint a családok húznák a rövidebbet, megint a családok lennének a vesztesei a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájának.

Ezzel szemben a Fidesz kitart a család, mint érték mellett, és a következő időszakban is mindenben megpróbálja támogatni a családokat - hangsúlyozta.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Mindenben! Nem tudunk hibázni, a mélytengeri fúrástól a sivatagi olajkitermelésig, mindenben jobbak vagyunk, mióta a Fidesz ránk kacsintott!
leszúrt rittberger
Mindenben! Nem tudunk hibázni, a mélytengeri fúrástól a sivatagi olajkitermelésig, mindenben jobbak vagyunk, mióta a Fidesz ránk kacsintott!
entero
@leszúrt rittberger: Éppen most fogják kitenni két nagyszerű barátom szűrét a munkahelyükről, több mint 25 év után, mert a munkáltató lányának a segg agyú barátja munkát keres. Mindkettő rendelkezik némi hitellel, két gyerekkel, a közelben hasonló munka sehol, és mondanom sem kell, nagyszerűen végezték eddig a munkájukat. Ezzel persze nem Orbánt akarom hibáztatni, de azért némi köze van ahhoz a rendszernek, hogy ezt meg lehet tenni úgy, hogy leépítés miatt történik a felmentés.
nyanya001
Igen, ásd el a halottadat ha szerencsétlen
nyomorult vagy és nem telik temetésre !
bakegya
Szélhámos zsiványok!- hazai és nemzetközi kapcsolatainkat is sikerült megosztottá tenni Orbán Viktornak.A magyar családok igen nagy hányada a vásárlói kosár aljára lett leszorítva,vagy csonka család.Az elszegényedés nyomorba csap át,ha pl a gyereke külhoni munkára szegődve itthonhagyni kényszerül idős szülőjét.A kis nyugdíj semmire nem elég,ha elmegy a másik pl.Köszönjük Orbánvicktor!
A biztosítási törvény svarcba átszabva,meg egyenes gyilkossági kísérlet!-mert azalapos törvényük egy szót sem említ a biztosítottak emberi jogairól!!!
tűzróka0919
Bizony , hogy jobban támogassák a saját családjukat . Viszont az egyszerű családok le vannak "sajnálva" . Csak kapásból ismerek két olyan fiatal párt akiknek 2010 óta duplájára emelkedett a lakástörlesztő részletük . Van ám itt segítség ! Marha . Másik , ismerősöm lánya a válásuk után Írországig "menekült" . Válásuk oka : lakáshitel törlesztésbe való belefulladás . Mivel egyikőjük elvesztette az állását . Jelzem ez tavaly történt . Na így támogassátok ti a családokat nyomorult hazug kutya !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.