Megsérült egy tűzoltó az új, magyar fejlesztésű R13-as tűzoltóruhában. A szakszervezet szerint a ruha rosszabb, mint elődje.

A közelmúltban megégett egy tűzoltó az új, magyar fejlesztésű R13-as tűzoltóruhában, a ruhára már korábban is több panasz érkezett - írja a Blikk pénteken. A tűzoltó szakszervezet elnök szerint leginkább azt sérelmezik a tűzoltók, hogy nem lehet dolgozni a viselése közben.

Kiss József szerint az R13-ast konténertűzben hasonlították össze elődjével. Kiss szerint míg a most használatban lévő ruha megégett, viselője sértetlen maradt. Az R13-ast hordó tűzoltón a ruha csak elszíneződött, míg a tűzoltó karján felhólyagosodott a bőr, elsőfokú égési sérüléseket szenvedett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesen 217 darab új ruhát küldött szét tesztelés céljára - írja a Blikk. Petróczi Tímea, az OKF szóvivője szerint a tűzoltók kedvező tapasztalatokról számoltak, és csak kisebb átalakításokat javasoltak az R13-assal kapcsolatban.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Az meg senki fejében nem fordul meg,hogy ma már a tűz sem a régi ? :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@pipa1: Nem értem. Saját maguk ellenségei? Tök jó ruhák, de nekik nem kellenek? Komolyan nem értem. Te is tűzoltó vagy?
csegala
@nemkati: Lehet, hogy @pipa1 tervezte a ruhákat.
Hozé
@pipa1: Ezt a felsorolást szakmai alapon, politikai alapon, netán csak az okoskodás kedvéért tette, mert nagyon hasonlít Pintér Sándor korábbi - "néhányan csak akkor láttak tüzet, ha felkattintották az öngyújtójukat " - beszólására, netán bajtársa Pintérnek?
nemkati
@Hozé: Nekem minden elismerésem a tűzoltóké, és felháborít az, amit ez a kormány tett velük. Nem mintha korábban olyan arany életük lett volna.

www.bakonyihirmondo.hu/a_tuzoltok_nyilt_levele_a_miniszterelnoeknek_es_a_beluegyminiszternek-20130317

Szóval anélkül, hogy felvettem volna azt a ruhát, az a véleményem, hogy nem ok nélkül vannak kifogásaik. Pipa1 úr mintha ellensége lenne a tűzoltóknak. Kétlem, hogy igaza lenne abban, hogy a tűzoltók minden újítás ellen lázadnak. (ez nem neked szól Hozé, csak már én is pipa vagyok nem 1, hanem sok!)
Hozé
@nemkati: néhány évvel ezelőtt résztvettem egy felmérésben, az volt a lényege, hogy a lakosság milyen intézményben bíznak a legjobban? - a válaszok alapján a tűzoltóság végzett az első helyen, érdekes volt, hogy az önkormányzatok lettek a másodikak, DE akkor még nem volt ennyi Fideszes önkormányzat.
pipa1
Sosem szerettem a politikát, főleg nem a jobboldalt.
De el kell, hogy mondjam, az aktuális kormánynak most nagyon sokat köszönhetnek a tűzoltók, még ha ezt most észre sem veszik a szemellenzőtől.
Visszarakták a tűzoltókat oda, ahonnan 17 éve kivették őket. A rendvédelmi szférába.
Visszaadták a tűzoltóknak a presztízsüket, hatósági jogosítványaikat, valamint a tűzoltót ismét tisztelik és nem kiröhögik. Visszaadták a szakma komolyságát és tekintélyét. "A tűzojtókból ismét tűzoltók lettek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.