Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter közleményben ítélte el Viviane Reding uniós biztosnak a Der Standard című osztrák napilapban múlt szombaton megjelent, Magyarországot bíráló szavait.

Navracsics Tibor az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a Standard-interjúban az Európai Bizottság (EB) alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős biztosa "már nemcsak a Magyarországgal szembeni teljes elfogultságnak adta tanújelét, hanem annak is, hogy saját hazája alkotmánytörténetével sincs tisztában".

Hozzátette, hogy miközben Reding Magyarországot bírálja "éles szavakkal az alaptörvény módosításai miatt", addig Luxemburg 2003 és 2009 között tizenkétszer módosította alkotmányát, korábban, 1988 decembere és 1989 júniusa között pedig hat hónap alatt hatszor.

"Mindezek alapján azt kérjük a biztos asszonytól, hogy mielőtt más országok alkotmányozási kérdéseiben véleményt mondana, saját hazája alkotmánytörténetét tanulmányozza" - fogalmazott a közleményben Navracsics Tibor.

A liberális irányulságú Der Standardban a konzervatív párti Viviane Reding a magyar alkotmány "módszeres" megsértését rótta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek, szerinte az alaptörvényt kétharmados többséggel három-hat hónaponként újból és újból megváltoztatják. Törvényeket foglalnak bele az alkotmányba, így azokat az Alkotmánybíróság többet nem minősítheti alkotmányellenesnek - tette hozzá.

Az interjúban Reding felidézte, hogy ebben az évben az EB három figyelmeztető levelet küldött Magyarországnak, és az alkotmánymódosítások korrigálását sürgette. "Most várjuk, hogy mi történik" - mondta az interjúban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Az "egyéb intézmények" közé szerintem besorolható a Velencei Bizottság, a Helsinki Bizottság, az Európai Bizottság, az Európa Tanács, amik szintén megfogalmazták a maguk ellenvetéseit. Egyéb szervezetnek ugyan nem minősül a négy uniós külügyminiszter a német Westerwellével az élen, akik kezdeményezték az európai értékeket lefitymáló tagállamokkal szemben bevezetendő gyorsított eljárás megalkotását, megelégelve az Orbán kormány folyamatos hülyeségeit. Reding alapjogi biztos meg egyenesen a 7. cikk alkalmazását emlegeti, amitől nagyobb szopóroller Unión belül nem létezik. A negyedik módosítást vizsgáló bizottságban bullshit bombázó Hankiss Ágnest már a saját néppárti párttársaitok rakták helyre, és annál kínosabb pillanat talán nem létezik, mikor a szintén párttárs Véronique Mathieu szájából hangzik el, hogy: "a kétharmados demokratikus többség megválasztásával nincs baj, csak közben ez a többség leépíti a jogállamiságot, ami alapján létrejött."

Ezeket figyelembe véve meg csak egyetlen kérdés marad:

- Miért hazudsz, Navracsics?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@spu00: Miért?Talán érdemel mást a hazudós és bandája?? Embermilliókat tettek tönkre! Ezért a köszönet jövőre lesz esedékes egy -X formájában! A stílusról pedig pont egy fideSSnyalonc ne beszéljen!!!Amilyen a tett,olyan a bírálat!!
Nauta
Csakhogy ne értse félre,akinek írtam: A -X=nemfideSSre X!!
Boros Anikó
@1951: @1951: Te igen okos ,gondolom ,hogy valami magyarul tudó fordítana aki szintén a szintén hazánkból való,ki annak idején a tűzhöz közel álló magyarka lenne"talán?",s mivel amit írnék,vagy írok az magyarul lenne nem biztos hogy megtisztelne azzal, hogy azt olvasná vissza mint amit papírra vetettem így hát nem is kísérletezek te kis tudorka,te igen okoska .Világosan fogalmaztam ?Ha igen ,ha nem ,veled nincs mit levelezzek ,te tagbaszakadt ...Ilyen okos emberek ülnek a parlamentben is ,hogy azért van itt az ország ahol van.,mások felet törik a pálcát aztán meg ész zéró.
Boros Anikó
@Tootsy: Bocs valóban a patkány az értelmes állat,de ezek még szarnak sem jók,a véleményemen nem változtat a férgesei jellemtelen,gerinctelen ,semmit nem érő emberek ,kik hazánkban a politikát vezetik,és királyként uralják ,a szerencsétlen emberek sorsát.Nézd csak meg :luxus autó,luxus ház,luxus ellátás saját magának és a családjának,amit akar mindent megvehet a luxus fizetésiből. Mi ,meg nyomorgunk egyik napról a másikra élünk, az általuk kikalkulált minimálbérből ,amit a politikusaink,hoztak hoztak döntésként ,hogy mi a munkás emberek ,mennyiből élhetünk egy hónapban ,ha egyáltalán van munkánk.Ezek már mindent megtehetnek mindenkivel,hogy meddig kitudja?És a véleményen nem tudok változtatni,míg ezek az emberek hatalmon vannak,bár ez ugyan senkit nem befolyásol,és nem érdekel de jól esik az embernek ki írnia magából,mint ahogy itt sok mindenkinek.Ezt nevezem elkeseredésnek én.
Tootsy
@Boros Anikó: Kedves, nagyon sajnalom, hogy igy erzed,mert nincs is maskent,csak ahogy irod. En ugyan nem elek otthon, de a szeretteim, csaladom es barataim koreben nincsolyan ember, aki valamelyik hulye torvenykezesbe ne rokkant volna bele. Es ki tudja, hogy meg mi varhato,ha ilyen utemben hozzak az aljasabbnal aljasabb torvenyeket?Nincs mas lehetoseg, csak kerni az EU-t,hogy tartsa rajta a szemet viktoron meg a bandajan (Mao es a Negyek Bandaja?) , no meg az allamkasszan is kene, hogy "vigyazo szemeik" rajta legyenek... Hiszen olvad a penz, mint a tavalyi ho,...:o(((
bakegya
@Nauta: hasonlóképpen.A cigánykodás nemzetvesztegető főnyalonca.2/3-ra születtek.
Vannak elegen,:(((( nem csak az 56-osok sírgődrének tetejéről elrugaszkodók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.