Egy érdekes kis írás arról hogy a szép hazákból a Magyar Köztársaságból, miért lett egy velejéig romlott undorító bűzös pöcegödör. Ahonnan azok akiknek van rá lehetőségük fejvesztve menekülnek. Szinte nincs olyan nap, amikor a demokratikus ellenzék (vagy valamelyik prominense) ne kapitulálna. Egyik nap azt olvasom, hogy Konrád György szeretne dialógust azzal a jobboldallal, amely gyakorlatilag felszámolta minden dialógus lehetőségét, a másik nap azt hallom, hogy az árvíz idejére az ellenzék feladja a kritikához való jogát, ezzel igazolva, hogy a maradék eszüket is elveszítették. Aztán arról értesülök, hogy az ellenzéki zászlóshajónak mondott Klubrádióban Bolgár György felelősségre vonja az antifasiszta szövetség elnökét, hogyan merészelte Washingtonban azt állítani, hogy Magyarország a nácizmus kapujában van.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: űrbán
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Miket nem ír ez az ember! Elgondolkodtató..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Miket nem ír ez az ember! Elgondolkodtató..
űrbán
@JAJMÁR: Az a brutális hogy ez régen is pontosan így működött:

A Bethlen–Peyer-paktum fontos része volt Magyarország háború utáni konszolidációjának. Az egyezmény neve a Bethlen István, Magyarország miniszterelnöke és Peyer Károly, a Szociáldemokrata Párt elnöke közötti megállapodást takarja, s 1921. december 22-én került aláírásra. Noha titkosnak szánták, a Népszava az MSZDP jóváhagyásával két évvel később, 1923. december 31-ei számában teljes egészében leközölte azt, komoly megütközést keltve a nemzetközi munkásmozgalomban.
.
Gróf Bethlen István, Magyarország frissen kinevezett miniszterelnöke már beiktatása (1921. április 14.) óta egyik fő céljának nevezte meg az általános konszolidációt mind gazdasági, mind társadalmi értelemben. Éppen ezért tartotta fontosnak valamilyen megegyezésre jutni a rendszer akkor legradikálisabb ellenzékével, a Tanácsköztársaság megbuktatása óta illegálisan működő Magyarországi Szociáldemokrata Párttal (is).
A paktum értelmében az MSZDP lemondott a közalkalmazottak, vasutasok és postások pártjukba való beszervezésétől és a földmunkások körében is korlátozták propagandatevékenységüket, felhagynak a tömegsztrájkok és a köztársasági propaganda szervezésével, illetve felhagynak Bethlen külpolitikájának bírálatával. Ezekért cserébe a pártot újra legalizálták, törvényes működésüket biztosították, szakszervezeteiket ha korlátozott mértékben és formában is (pl politikával ezek nem foglalkozhattak), de újraszervezhették. Az MSZDP újra indulhatott a választásokon (országgyűlésin és önkormányzatin egyaránt), helyi pártszervezetei lehettek, választási és egyéb poltikai gyűléseket szervezhettek, kiadványokat jelentethettek meg, igaz a Szociáldemokrata Párt tagjai által betölthető parlamenti képviselői helyek számát 24 főben (az akkori parlament 10%-a) maximálták, illetve leállították a baloldaliakkal szembeni retorziókat, csak a valóban közveszélyt jelentőkre és a kommunistákra korlátozva az intézkedéseket.
űrbán
@űrbán: folyt:
A paktumot a szociáldemokraták nagyszerű taktikai sikernek könyvelték el, ami révén az 1922-es választásoktól kezdve egészen 1944-ig parlamenti képviselettel rendelkezhettek, s nyugodt, rendezett és legális körülmények között tevékenykedhettek, míg a kommunisták árulásként értékelték a „munkásarisztokrácia” és a tőke kiegyezését.
A paktum egyik „bónusz” hozadéka a szociáldemokraták számára az volt, hogy a nagy rivális Kommunisták Magyarországi Pártja továbbra is illegalitásba kényszerült (és a szovjet bevonulásig ott is maradt), s tagjait, agitátorait, ahogy kiadványait és a tevékenységét úgy általában a rendszer továbbra is üldözte, elnyomta, vezetőiket bebörtönözte, nem egyszer ki is végezte (ami ellen sohasem léptek fel). Emiatt az MSZDP és szatellitszervezetei a baloldalon gyakorlatilag egyeduralkodóvá válhattak egészen a párt Magyarország német megszállását követő betiltásáig.
.
.
Ismétlés:
1. ” titkosnak szánták”
2. “az MSZDP… felhagynak a tömegsztrájkok és a köztársasági propaganda szervezésével, illetve felhagynak Bethlen külpolitikájának bírálatával.”
3. “egészen a párt Magyarország német megszállását követő betiltásáig”
.
.
…bücherek, popperek, peyerek… (Vörös Csepel)
coni
"a gáton futkározó ripacsot nem lehet emlékeztetni arra, hogy egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy a meteorológus kezéből kicsavarja a mikrofont, a szakembereket elkergesse a gátról, és magát nevezze ki a védekezés irányítójának"

Bartus csak egy dolgot nem lát a messzeségből. A magyar választók ezt igénylik, ha az ellenzék nem nem próbálja felvenni a harcot az orbáni demagógiával, akkor 2014-ben 5/4-e lesz ennek a rezsimnek.
Mert ezt a társadalmat nem lehet felnőttként kezelni, mert nem igényli.
űrbán
@coni: Pontosabban amelyik része azt igényli hogy felnőttként kezeljék, már réges-régen külföldön él.
Sede
Szar emberek a kormányoldalon, szar emberek az "ellenzéknek" becézett bolhacirkuszban...
Ez a magyar politikai "elit". Ezt termelte ki magának ez a társadalom az elmúlt 23 évben.
Lapoátra az ÖSSZES hazug politikusbűnözővel!
coni
Az elmúlt évtizedekben a politikát pénzelő és irányító oligarchák a politikusok fejére nőttek. A pávatáncoló és a Jackot utánzó fejére egyaránt.
Csodát nem lehet várni ezektől, látszólag Bajnai az egyetlen akit még nem irányít a hazai tőke, amelyik sokkal jobban kiszipolyozza az országot mint a multik. Mert ellenőrizetlenül nyúlják le az országot.
A tisztánlátás érdekében nem szabadna az erősen befolyásolt médiának egy szavát sem elhinni.
Egyenlőre ha bemondanák a tv-ben hogy vegyünk télikabátot plusz 33 fokban, az emberek többsége szót fogadna.
űrbán
@Csizmás Kond: "...az amerikai népszara... " többet ér mint tahorbán és holdudvara ...
tivoli
@coni: látszólag Bajnai az egyetlen akit még nem irányít a hazai tőke,
Látszólag nem? Kiveri a szemünket. Itt minden politikust a különböző tőkeérdekeltség mozgat.
coyote3
Nem a szívem csücske ez a Bartus, de azt meg kell adni, hogy rendszeresen fején találja a szöget...
dömdödöm
Feladják maguktól az elveiket, miközben semmi nem fenyegeti őket, megtagadják a tiszta gondolatokat, az emberi jogokat, a szabadságot, a demokráciát, mert nem látnak a létező ellenzék vezetői között egyetlen kormányzásra képes embert, miközben a 7-es busz bármelyik járatán fogok a felcsúti szotyolaköpködő idiótánál tíz alkalmasabb embert :-)
Ez jó ez teccik :-))))))) Majd a nép eldönti addig meg jó lesz ha az ellenzék összekapja magát
kedwes
A gerincben az a fontos, hogy megtart dolgokat, jó sokáig!
Ha hajlik, görbül az, az igazi probléma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.