Többmilliós támogatástól esnek el a hazai HIV-megelőző programok, miután Szócska Miklós államtitkár úgy döntött: Magyarország nem vesz részt az Európai Unió hároméves programjában - írta csütörtöki számában a Népszava.

A lap emlékeztetett: két hete indult útjára az Európai Unió hároméves HIV-prevenciós programja, az IQhiv, amelyből hazánk szinte egyedüliként marad ki az uniós tagállamok között. A magyarországi pályázat egyik előkészítője, Újhelyi Eszter a Népszavának azt mondta: az államtitkár végül nem írta alá a szándéknyilatkozatot.

A Népszava szerint ugyanakkor a statisztikák szörnyű képet mutatnak: az Országos Epidemolóiai Központ adatai szerint az elmúlt években folyamatosan 30-40 százalékkal nőtt a HIV-fertőzések száma. Tavaly annyi új HIV-fertőzöttet regisztráltak, mint eddig soha, mióta vannak erről statisztikák, ráadásul az idei első negyedévi adatok további növekedést irányoznak elő. Március végéig összesen 68 fővel bővült a HIV-vel élők száma.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Ezt a kormányt a jövő már nem érdekli maximum a sajátja. Minek költene Szócska HIV prevencióra amikor Simicskának nem profilja.
mátmar
Egyszerű a megoldás!!! A sérült újszülötteknek ott a Tajgetosz. A többi betegre bérkilövési engedélyt adni, így legalább valaki keres is a dolgon.Szócskának a családjába is kívánok egy-két HIV fertőzöttet.
coni
Amibe az Unió pénzt tesz, annak elköltését ellenőrzi is. Ennek kormánynak ez nem jó.
amaramaistanna
@mátmar: Tudod,hogy az a legszörnyűbb,hogy igazad lehet.A cselekvésük és a kommunikációjuk errefelé tart.Én nem kívánok ilyen átkot,még Szocskának se!Szocskának az új magyar átkot küldöm:VÉDJEN MEG TÉGED A KORMÁNY!
joopapa
@mátmar: Majd a semmilyen zsotika irat egy törvényt hogy lehessen emberekre is vadászni, a védett madarakra is akart.
adrenalink
Szócska a fideSS Mengeléje! Miki! Jól nézünk mi ki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.