Embertelenek vagyunk, vagy egyszerűen csak gyávák? Mit kellett volna tennünk?Korábban megírtuk annak a bloggernek a történetét, aki a minap – feltehetően a nagy melegtől – elájult egy villamosmegállóban. Beszámolója szerint körülbelül negyven ember nézte végig, ahogy a földre zuhan, de segítség egyikőjüktől sem érkezett. Végül – minden erejét összeszedve – maga hívta ki a mentőket. Márki Gabriella pszichológus szerint a legkevesebb segítségre éppen hogy a nyílt utcán számíthatunk, ahol sokan vannak. Miért? Nem azért, mert érzéketlenek lennénk, ahogy az a kommentek között is gyakran felmerült. Pontosabban nem csak azért, hanem mert ahol sok ember van, a felelősség is többfelé oszlik. Vagyis minél többen voltak a bámészkodók és a buszra várakozók, a bloggernek annál kisebb esélye volt arra, hogy valaki segítsen neki. Ha csak egy ember állt volna a megállóban, ő valószínűleg odament volna a lányhoz. Ez egyszerű pszichológia. Ahogy az is, hogy mielőtt másra hárítjuk a felelősséget azzal,...

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Nem adok igazat a nyilatkozónak. Egyáltalán nem vagyunk biztonságban az utcán. Ha verekedésbe nem akar valaki beavatkoni, azt megértem, de egy ájult nőt otthagyni?
Nincs olyan, hogy közös felelelősség, leaglábbis ebben az esetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.