Az Erste Teréz körúti fiókjánál tüntettek azok a devizahiteles tüntetők, akik a Kúria elől vonultak át az Oktogonhoz - írja a hvg.hu.

A lap tudósítója szerint a tüntetők egyike vörös festékkel részlegesen lefestette a bankfiók egyik kirakatüvegét. Ugyanott akasztófákkal azt ordították, hogy "lógni fogtok!".

Kisebb tömegverekedés tört ki, amikor a 30-40 rendőr próbálta elvinni a festékfújó tüntetőt, és ebben kétszer annyi tüntető próbálta megakadályozni őket - jelentette a hvg.hu tudósítója.



Korábban arról számoltunk be, hogy busszal hozták az embereket Budapestre annak apropóján, hogy kedden délelőtt dönt a Kúria arról a decemberi perről, amiben egy devizahitel szerződés semmisségét mondta ki a Fővárosi Törvényszék. A vesztes per után az OTP Bank felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához.

Később kiderült, hogy feleslegesen utaztak fel a fővárosban, mivel a Kúria július 4-ére halasztotta a döntést.

136 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
ki ezért a felelős?

Szerintem többen is vannak. A kormányok, a bankok, akik nem figyelmeztettek a devizahitellel együtt járó árfolyamkockázatra, az MNB amely évekig tolerálta az erős forintot, s antiinflációs célokra használta az árfolyampolitikát (erről mély hallgatás van), s ezzel még inkább vonzóvá tette a deviza alapú hitelt. . S hibás maga a lakosság is, amely nem mérlegelte a vállalt kockázatot.

Mindenesetre ez már késő bánat, a tanulságok levonása azonban sosem késő! Bár a tanulópénz sokaknak sok lesz. Sokkolóan sok lesz, illetve lett.

leszúrt rittberger te vagy együgyű tuskó van egyaltalan személyi számod?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A fedezet nélküli devizahitelezés olyan, mint a klasszikus tőzsdézés, és mivel az árfolyam nem jó irányba megy, a hitelfelvevők bukó pozícióban vannak.

Anélkül, hogy tudták volna a szerencsétlen CHF hitelesek, közönséges tőzsdézésbe ugratták be őket azzal, hogy shortolják a CHF-et 20-25 éven keresztül.
excep
remélem eljön még a bankok felégetése is meg elzavarása mert ez többszörös uzsora és simán szemrebenés nélkül kivágják a családokat az utcára a kormánynak csak azt kéne tenni hogy mindenki azt fizesse vissza amit felvet magyar forintot adtak magyar forintba kell törleszteni akkor ???menjen a svájci frankjával az anyjába
nehogymá
@verőce21: az itt kommentelelö jobbikosok inkább kárhoztatják a deviza hiteleseket,mint együtt éreznének velük.valószinü,hogy a pártjuk csak a bankellenes hangulatot lovagolja meg.érdemben nem tennének semmit.a logikájuk szerint ha hülye aki eladosodott,akkor nem járna segitség a gazdáknak se mert ha valami akkor az idöjárás tényleg kiszámithatatlan,ezt pedig bekell kalkulálni ha valaki erre adja a fejét.igy senkinek semmi nem járhat segitség hiszen az élet márcsak ilyen.élünk ,megbetegszünk,meghalunk,oldjuk meg.
Nauta
@genyó kapitány: Miért van az az érzésem,hogy ez a betaloc azért beszél hiteles ellenesen,mert ő is kapva kapott az orbani mutyis ötleten és sunyi módon végtörlesztett??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok