A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte valamennyi engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július elsejei nyitásának.

A NAV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: a hivatalhoz a legfrissebb adatok szerint 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már ki is adott a NAV.

A fennmaradó néhány engedélykérelem esetében is arra törekszik a NAV, hogy a lehető leghamarabb kiadja a trafikosok számára a szükséges engedélyt, ha a törvényi előírásoknak megfelelnek - olvasható a közleményben.

A NAV emlékeztet arra, hogy a trafiktörvénynek megfelelően a koncessziós szerződéssel rendelkezők a területileg illetékes igazgatóságokhoz adták be kérelmeiket. A NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai annak ellenére, hogy sok jogosult az utolsó pillanatra hagyta engedélykérelmének benyújtását, a rendelkezésükre álló ügyintézési határidőtől lényegesen rövidebb idő alatt bírálták el a kérelmeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.