A 105 tagot tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel (OTSZ) nem egyeztettek a június 25-én a kormány által az Országgyűlésnek benyújtott, majd június 27-én elfogadott, a szövetkezeti...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
"
Vállalatok » Pénzügy
A köztársasági elnökhöz fordul a takarékok legnagyobb szervezete
2013. július 1. 08:19


A 105 tagot tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel (OTSZ) nem egyeztettek a június 25-én a kormány által az Országgyűlésnek benyújtott, majd június 27-én elfogadott, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényről - erősítette meg a hétvégi információkat a szervezet. Az OTSZ tagszervezetei jogorvoslatért a köztársasági elnökhöz fordultak.

hirdetés

Az OTSZ közleménye így fogalmaz: "A legnagyobb takarékszövetkezeti integrációt meglepte a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról benyújtott, majd három napon belül el is fogadott jogszabály, amelyet semmilyen szakmai egyeztetés nem előzött meg a szövetséggel és tagjaival. A törvény több pontján súlyosan sérti az Alaptörvény több rendelkezését és a takarékszövetkezeti közösség érdekeit. Sem az OTSZ, sem a tagok nem ismerték a törvénytervezet szövegét, sőt benyújtásának szándékáról sem tudtak. Erről nem esett szó azon a június 24-i szakmai megbeszélésen sem, amely a stratégia kialakításának folyamatában az első közös egyeztetés volt az OTSZ tagszervezetei és a hazai, illetve szövetkezeti pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányzati stratégia kialakításával megbízott kormánybiztos között. "

Semmi probléma, majd módisítják az Alaptörvényt, Áder azt is aláírja,
és mehet a szabad rablás !
Boszi27
Elhiszi még valaki, hogy van értelme a közt. elnökhöz fordulni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.