Gyurcsány múltkori elborulása után Mesterházy Attila is úgy érezte, hogy meg kell osztania a világgal, milyen Magyarországot szeretne. A 3 perces anyagba tippünk szerint több órányi fejrángást és grimaszolást sikerült összesűríteni, amitől ugyan nem lett meggyőzőbb a szokásos ígéret-cunami, de remekül passzol a produkció a klasszikus "penészes korok feltalálták maguknak az internetet" című sorozatba.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dalton
@tivoli: Ezt majd kérdezd meg Eszterházytól!:D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@JAJMÁR: Két részből áll jelen hozzászólásod. A másodikkal kezdve azt kell mondanom, igazad van, csakúgy lehet választást nyerni, ha szépeket, jókat mondunk az embereknek. Viszont ez így még egymagában nagyon kevés. Sajnos szembe kell nézni a múlttal, az elődök hibáival, ami ide juttatta ezt az országot, és most csak az elmúlt 25 évre gondolok. Csak innen elindulva, ebből a felismerésből, ennek a kritikájából lehetne újra építkezni, ami esetleg majd jót is hozna. Sajnos a helyzet úgy el van rontva - véleményem szerint - hogy innen nagyon keserves út vezet felfelé. Először is a ránk akasztott béklyókat kellene lerázni, ami viszont hatalmas támadásokat vált ki. Láthatjuk jelenleg is. Szóval ki kellene lépni a hazugságok világából, és bátran szembenézni a valósággal, utána önzetlenül cselekedni az ország érdekében. Nem ez történt az elmúlt 25 évben, azért jutottunk ide, innen viszont az út már sokkal göröngyösebb felfelé.

Az, hogy ki miként élte meg a múltat, szerintem csak egyféleképpen lehet értelmezni. Az ország egészét nézve! Hiába érzi úgy az ember, hogy ő esetleg nyertese volt a rendszerváltásnak, az országról úgysem tudja magát leválasztani, mert 1000 szállal kötődik hozzá minden téren, és nem abszolút mindegy, hogy milyenek azok szálak.
JAJMÁR
@vidi500: Ki kell lépni a hazugságok világából? Persze, hiszen abban élünk. Ennél nagyobb és mélyebb hazugság, mint ami ma van, még soha nem volt.

Szembe kell nézni a múlttal? Ez a szöveg mindig elvonja a figyelmet a jelenről, és a jövőről. Ez mellébeszélés.
A múlttal az ember nem szembenéz, hanem azzal együtt él. Ha elég esze van, tanul belőle, de nem a sebeit nyalogatja, hanem a jövőt építi. A múltat nem tudod megváltoztatni, de a jövőt, azt igen.

A legnagyobb hazugság az, hogy Magyarország problémáiért, rossz döntéseinkért, történelmi büntetésekért stb. a múltban és a jelenben is, mindig mások a hibásak. (Most ugye az Eu, meg a baloldal, meg az emútnyócév) Ugyan már!
Vállalni kell a felelősséget! A mindenkori kormányoknak is, amelyik erre nem képes, attól mit lehet várni?

Nekem tetszik Mesterházy Attila beszéde, mert egy jóval igazságosabb világot vetít elém, mint amilyenben most élünk.
Tetszik az Együtt-PM programja is. A jelenlegi kormány elmúlt 3 éve, (hogy a múltról is szó essék) nem győzött meg.
outsider
Nyócév atikabohóc, nyóc elherdált év.
vidi500
@JAJMÁR: Nem értetted meg igazán mit akartam mondani. Nem 8 évről beszéltem, hanem 25-ről. Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni. Azért 25 év, mert ezalatt megszűnt a magyar ipar létezni. Na az a rablóprivatizáció volt az igazi nagy hazugság. Ma a Magyarországon képződő profit 93%-a a külföldi vállalatoknál képződik, ami éves szinten 4000 milliárd Ft, ezt ki is viszik az utolsó fillérig az országból. Na az ide vezető út volt az igazi nagy hazugság! Ilyen körülmények között mit tud csinálni Orbán, vagy akár Mesterházi, vagy akárki az Ígéreteihez képest? Semmit.
JAJMÁR
@vidi500: Igen, ebben igazad van, a magyar ipar valóban padlón van.
Olyan nincs, hogy most aztán semmit sem lehet csinálni, mert mindig lehet!
Mindig van több út is!

Igen, vannak olyan gyárak, amelyek megszüntetése fölösleges volt, és most hiányzik.
De az, ami a szocializmusban volt, végérvényesen elmúlt.
vidi500
Így van, kell is csinálni. Jelen helyzetben a munka a felfelé vezető úton nagy, nehéz, hálátlan, és méltatlan. Hiába van több út is, ha azokat mára benőtte az embermagasságú gaz, cserje, amit újra járhatóvá tenni csak bozótvágó késsel lehet.
"De az, ami a szocializmusban volt, végérvényesen elmúlt."
El bizony, és nem is kell, hogy visszajöjjön. Amiért mégis, (jogosan!) az ország nagy része számára "megszépült", (pedig hogy utáltuk!) éppen annak köszönhető, hogy az akkori gazdasági kifosztásnak jelenleg a háromszorosát éli meg az ország lakossága egy demokratikusnak nevezett társadalomban. Akik a haszonélvezők, azok viszont éberen őrködnek saját szemétdombjukon, jelen helyzet konzerválása érdekében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.