A hvg.hu arról ír, hogy haszonállattá minősítette át a kutyákat egy pár napja kihirdetett törvény, ezért mostantól élelmiszerként is lehet tenyészteni őket – állítja egy állatvédelmi ügyekre szakosodott ügyvéd.

„Minden ellenkező híreszteléssel szemben" tilos a kutyát és a macskát élelmiszerként vagy prémként felhasználni Magyarországon - szögezte le hétfőn kiadott, "Kedvenc háziállatunk a kutya és a macska" címet viselő közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya. Mint írják, az állattenyésztésről szóló törvényből nem következik, hogy „kedvenceinket" élelmiszer céljára is lehetne tenyészteni, de ezt az állatvédelmi törvény is egyértelműen megtiltja, „amit semmilyen más jogszabály nem ír felül".

A hvg.hu megkérdezte a tárca sajtóosztályát, miért volt szükség arra, hogy kinyilvánítsák a kutyaevés Magyarországon eddig evidensnek tűnő tilalmát, mire a közleményt megfogalmazó munkatárs annyit árult el, hogy a Facebookon terjedtek ezzel ellentétes információk. Ez jutott el hozzájuk, amire reagálva kiadták hivatalos állásfoglalásukat, de a forrást kérésünk ellenére sem tudták megmondani.

A június 25-én kihirdetett, már hatályos törvénymódosítás alapján a kutya, mint állatfaj most már a gazdasági haszonállatok tenyésztéséről szóló törvény hatálya alá tartozik, azaz gazdasági célzattal tenyészthető" - mondta a lapnak Pozsonyi Anikó ügyvéd.

Részletek a Hvg.hu cikkében >>>

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gugu45
Ha a hatvani TESCO kinai kajáldájában lehetett a tányéron egér, akkor kutya miért ne lehetne?! (Csak az valamivel drágább).
bakegya
Akkor ezért lövik zsinórba a kölyökkutyáimat a vaddisznók helyett!
Kutyául betartják a saját gusztusukra való értékteremtésüket is felzabálni képesek!Gratulálok.
Ez legaláb olyan különbségtétel mint a családi ház és a nyaraló megadóztatásának ügyfogyatékos megadóztatási kényszere!!!
Vagy eset -mert magyar honban,megesett gyakran,egyre gyakrabbn-a hajlékot építőt a miatt ,a hajléktalant meg azon oknál fogva büntetik!!!-orbánvilág-kutyavilág!
vitamin51
Na ez még viccnek is iszonyat durva, ennél alább már nem süllyedhet az ember, mint faj! Legközelebb a kannibalizmus is engedélyezett lesz, olyan csekély a határ mármint primitívségben?!!!
kamazuka
Vajon miért volt Vietnámban tárgyalni a kis baátunk.
A hot-dog valósággá válik?
Akutya meleg után a kutyagumi fog hódítani?
Ja Donald rágónak.
Kutya csont!Rágódjanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.