Az Origo arról ír, hogy a jó ütemérzékkel megáldott Duna Takarék lehet az egyetlen, amelyik megússza a több mint száz takarékszövetkezet közül, hogy az állam átvegye felette az irányítást.

A szövetkezet annak a Garancsi Istvánnak az érdekeltsége, aki Orbán Viktor kormányfő ismerősének és a Videoton futballcsapat tulajdonosának számít - olvasható az Origo cikkében.

A reformot, amely a takarékszövetkezeteket belekényszeríti egy most létrehozandó új egységbe, az Integrációs Szervezetbe, a szektor a reformokat állímosításként éli meg. 
Az általános szabály alól azonban egy kivételt tesz a törvény. Azt a takarékszövetkezetet, amelyik beadta kérelmét a pénzügyi felügyelethez, hogy bankká alakulhasson, de még folyamatban van a felügyeleti eljárás, nem tereli a jogszabály az új állami ernyőszervezetek alá.

Az Origo információi szerint két takarékszövetkezet van, amelynek folyamatban van a bankká való átalakulási ügye a pénzügyi felügyeletnél. Az egyik a Polgári, a másik a Duna Takarékszövetkezet.

A HVG bő egy hónapja írt arról, hogy a Duna Takarék bankká szeretne alakulni, ez iránti kérelmét májusban be is nyújtotta a pénzügyi felügyeletnek. Ezt a takarék, az időpont közlése nélkül, az Origónak megerősítette. Hogy hogyan áll ez az ügy, nem ismert, de a takarékszövetkezeti szektorban többen biztosra veszik, hogy a Duna Takarékból bank lesz nem is olyan soká, még év vége előtt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@dr lóherre: Abból se lett semmi gond, hogy a szotyis Csányi felesége OTP-részvényekkel
kereskedik éjjel-nappal...:(
hattorihanna
"Jó ütemérzék",ja nevezhetjük így is,vagy mondjuk"nemzeti"-nek... :-D
mátmar
Naná! Aki közel van a tűzhöz az melegszik! Az, hogy erkölcstelen, etikátlan és Nagy Vezérünk szivárogtatott ki lehet,hogy államtitkot kit érdekel?
mariaberta
Nyilván tudta mi következik, ezért jó előre kimentette a sajátját. "Akinek Isten a barátja üdvözül" régi mondás, de mint látjuk beválik. Demján meg levelezhet, amennyit csak akar.
orogordog
2014 és vége!
Remélem pénz mindenki a dunctos üvegbe, és a vánkusba tartja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.