Eladósodott és fizetésképtelenné vált a Praktiker. A várt tőkeinjekciót nem kapták meg, ezért lehúzzák a rolót, Magyarországon is bezár mind a 21 üzlet - írja a Kurir.hu.

A Praktiker év elején jelentette be, hogy kivonul Törökországból. Akkor még nem volt napirenden a 21 magyarországi üzlet bezárása. Korábban szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat, a tárgyalások azonban eredménytelenül végződtek. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást . olvasható a Kurir.hu cikkében.

A Bricostore tavaly novemberben jelentette be, hogy az év végén kivonul Magyarországról. Ezt a gazdasági válsággal és az ebből adódó forgalomcsökkenéssel indokolták. A Bricostore vezetője akkor arról beszélt, hogy Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés.

Reagált a Praktiker

A németországi Praktiker AG rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A Praktiker Magyarország Kft. "abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalat működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen" - olvasható a társaság közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Majd lesz helyette Nemzeti Háztartási és Barkácsbolt, aztán szevasz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Olvasva az eddigi hozzászólásokat azért még van egynéhány megjegyzésem.
Akármennyire sajnálatos is a vásárlók szempontjából a Praktiker esetleges távozása, az semmiképpen nem a multik megadóztatásával keverendő össze.
Ugyanis nem az ilyen multikra érvényesek azok!
Hanem az energiaszolgáltatókra, a különféle közmű cégekre, stb.
A "multi" önmagában nem szabad hogy szitokszóvá válljon, mert igen sok tényleges "multi" -val éppen a jelenlegi kormány kötött é szándékozik kötni stratégiai megegyezéseket.
Elég ha az AUDI-ra, a ZF-re, a Daimler - Benz (Mercedes)-re, a Hanqookra, vagy a Stadler-re gondolunk. (A sort még lehetne folytatni.)
Szerintem itt másról van szó, a cég akkor terjeszkedett amikor még a mostani EU-s gazdasági válság még nem létezett sőt még az előszele sem fújt.
A tartós válság miatt azonban rákényszerül bizonyos poziciók feladására.
A másik ok lehet az, hogy a viszonteladói piac is bővült, sőt bővülőben is van és gyakorlatilag a legtöbb vidéki településen megtalálhatók olyan gazda.vasáru boltok, sőt viszonteladói márkaüzletek - villamos kéziszerszámok esetében pl. - amelyekben témakörönként azok kaphatók meg, amik a Praktikernél egy fedél alatt.
És általában az otthoni munkáknál nem generálbevásárlás szükséges, hanem célirányosan egy adott témakörben való megvétel.
És - magamból kiindulva - azért az ember ezeket a lehetőségeket számon is tartja.

És ezeken a kisebb helyeken nem kell "egész tekercs" anyagot megvenni, ezeknél méret szerint darabban is levágva adják és egyáltalán nem magasabb áron mint a nagy cégek, Praktiker, OBI, Baumax.
Tootsy
@SwordFish: jul. 11. 12.06-ra: Kerlek, vilagosits fel, hogy is van ez? A Praktiker mint bejegyzett markanev, kivonul Ma.o.-rol, de mi magyarok nagyon f@szan megtartjuk a Praktiker nevet, es magyarorszagon tovabbra is Praktiker nev alatt fog futni az uzlet? Nem ugy hivjak ezt, hogy csalas? Es a nyugati uzletfel mar tudja, hogy csak O megy, a neve viszont marad, es annak neveben at lesz verve a magyar vasarlo?
Tootsy
@Január: Azt is vedd figyelembe, Kedves, ha egy ceg innen ki akar vonulni, akkor mar nem hoz be semmifele uj arut, hanem "Clearance Sale"-eket csinal, vagyis a meglevo keszleteit kiarusitja, mert mar mindegy neki, hogy ki mit vesz, csak neki ne kelljen majd sokat leltarozni es visszaszallitani az anyaorszagba, mert az is penzt - veszteseget - jelent neki...
Január
@Tootsy: Ez mind igaz, csak én nem tudtam mire vélni a jelenlegi helyzetet - nem tudtam, hogy ki akarnak vonulni az országból - , mert nem ehhez voltam szokva.
X-ray
Ki tartja vissza? Menjen! Némelyik dolgozó úgy viselkedik, mintha az övé lenne a Praktiker.
Hozé
A fővárosban nincsenek "gazda.vasárú" boltok, ahol "téma szerint" lehetne vásárolni.
Három buszmegállónyira volt egy ragyogó kis barkácsbolt, férj-feleség vezették.
Sajnos megszünt és a helyén nyílt virágbolt is. Vajon miért???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.