Így változott a postai ügyintézés 2013. július 1-jétől. Miután a Magyar Posta feltételezhetően túl sok reklamációt kapott az ügyfelektől a július 1-jén életbe lépő változások miatt, teleszórta a postaládákat figyelemfelkeltő szórólapokkal. Az egyik változás a postai ügyintézésben az, hogy a könyvelt postai küldeményeket, mint például az utánvétes küldemények, július 1-jétől már csak személyesen lehet átvenni. Ehhez természetesen az átvevőnek igazolnia kell magát. A postai dolgozó egyébként a nem könyvelt küldemények esetén is kérheti a személyazonosság igazolását. Ebben az esetben az okmány elnevezését, számát, betűjelét a postai dolgozónak rögzítenie kell. Amennyiben az ügyfél megtagadja az azonosítást, a csomagot visszaküldi a posta a feladónak.

Forrás: femina.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sííva
Egyébként is gond van a posta rendszerével. Bevezették a számítógépes rendszert a tértivevényes levelek dokumentációjának elkészítése min. 15-20 perc, nem beszélve a tértivevény aláírásáról. Eddig elég volt a meghatalmazás most kérik, hogy minden tértire írjuk rá a szig. számot is. Nem lett könnyebb a dolgozók munkája csak macerásabb és több az ingerültebb ügyfél.
Boszi27
Ami nem szűnik meg, az legalább rosszabbul működik, de maga Mo jobban teljesít.
Ez logikus . Vagy még sem?
kedwes
Az adatvédelem, ilyenkor mennyire süllyed le!
Mennyi személyes adat birtokába jut egy-egy utcai postás?
A postás olyan hivatalos személy, aki igazoltathat és az fel is jegyezheti?
Nem elég az ellenőrzés, még dokumentálni is kell? Kinek és minek?
Milyen nyilvántartás készítéséhez van erre szükség?
bakegya
Hatósággá léptette elő a postát-és a postást a magyar kormány.
A SZOLGÁLTATÓ FELELŐSSÉGE EZÁLTAL MEGSZŰNT.
Érdekes felállás.Adatvédelem?!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.