Csőd szélén áll a Praktiker német barkácsáruházlánc. A vállalat szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SwordFish
@szaboria1: Egyedül te olvastad el a cikket. Világosíts már fel a két hülye fórumozó társadat , miről is van szó. Nem minden Orbán körül forog. >:-I
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@Dr.luigilongo60: "Szerintem meg a magyar munkáltatóknál nincs szemetebb, sajnos személyes tapasztalat okán írom."
Én meg személyes tapasztalat okán éppen az ellenkezőjét írom. A történet 20 évre megy vissza, az időpont a korábbi árindex miatt lényeges. Külker üzletkötői munkám volt, ami meglehetősen igénybe vett. Hatezer pozíció alkatrész egyidejű figyeléséről, és az utánpótlások szerződéskötéséről volt szó, ami többezres tételmenyiség minden évben többször is fordult. Mindez egy személyben végzendő feladat volt. Mindezekért kidugták a szemem havi 10.000 Ft-os fizetéssel. Egy idő után úgy gondolták, pluszban végezzem el mellette ennek a mennyiségnek a vámkezelését is, annak összes bürokráciáját, vámudvaron való várakozások, stb. Ez a plusz feladat elvette az addigi munkaidőm 50%-át a stratégiailag sokkal fontosabb feladatoktól. Eszméletlen hajsza volt, ami persze soha nem fért bele a napi 8 óra munkaidőbe. Erre a pluszmunkára ráraktak havi 3500 Ft. bánatpénzt.
Ez így ment 3 évig, majd megbolondultam. Egyszer csak úgy döntöttek, kiadják a vámkezelést egy külső cégnek. Azt a vámkezelést, amit addig egyedül havi 3500 Ft-ért csináltam, egy külső vállalkozónak évi 10 millióért adták ki 20 évvel ezelőtt, ami összeget utána évenként milliós nagyságrenddel emeltek. Hasonlítsuk már össze a kettőt! Ki a szemetebb???
Dr.luigilongo60
@vidi500: Ez csak egyetlen kiragadott cég, ráadásul nincs is másikkal összehasonlítva.
vidi500
@Dr.luigilongo60: Valóban egy kiragadott példa, de ennél nagyobb szemétség már nem kell. Ennél a legszemetebb magyar cég is emberségesebb, bármilyen összehasonlításban.
Dr.luigilongo60
@vidi500: Számtalan magyar cégnél még bejelentve sem vagy, vagy éppen nem nyolc órára, van ahol a fizetésedet sem kapod meg,holott 10-12 órát dolgoztatnak veled, szabadságot,táppénzt felejtsd el.
Ráadásul van ahol úgy beszélnek veled ,mint a kutyával.
Szerintem rendkívül kevés a tapasztalatod.
Kétszer pereltem már magyar céget, egészen addig nem akartak fizetni, amíg ki nem mondták az ítéletet, így pedig a duplájába fájt nekik a buli.
A külföldi munkavállalásnál is óvakodni kell a magyar közvetítőktől, mert annak általában átvágás a vége.
vidi500
@Dr.luigilongo60: Persze munkakör és munkakör között is nagy különbségek vannak egy és ugyanazon cégen belül. Tehát sehol sincsenek normálisan elosztva a feladatok. A közvetlen főnököm, aki alá 25-en tartoztunk, annak biztos nagyon szuper a multi, mert gyakorlatilag csak postás volt közöttünk, és az igazgató között. Annyiba került a cégnek egymaga, mint a hozzá beosztott 25 ember együttvéve. Ha hetekig oda volt szabadságon, akkor sem vett észre senki semmit, mindenki tudta a munkáját, és minden ment annak rendje módja szerint.
vidi500
@Dr.luigilongo60: Lehet hogy kevés a tapasztalatom, hál'Istennek, nem is kívánom gyarapítani már. Ha így megleszek még 10 évig, ahogyan eddig voltam magán alapon az utóbbi 10 évben, akkor nagyon elégedett leszek. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.