Akár 40-60 százalékos díjemelésekre is számíthatnak az ügyfelek a banki tranzakcióknál, és arra is alaposan ráfizethetnek, ha nem megfelelő ATM-ből veszik ki készpénzüket - írja Az én pénzem pénzügyi portál.

A különböző pénzintézetek augusztus végétől és szeptembertől díjemelésekkel hárítják át az ügyfelekre az augusztus elsejével duplájára (0,6 százalékra) emelkedő kézpénzforgalmi tranzakciós illetékből adódó pluszköltségeket, a tranzakciós díjak is mindenhol nőnek.

A pénztárból való készpénzkivétel díja a Budapest Banknál legfeljebb 95 ezer forintra nő, a Volksbanknál 250 ezer forintra. Bár kártyás pénzfelvétellel ez kikerülhető, itt sem mindegy, melyik bankjegykiadót (ATM) választják az ügyfelek: az Erste esetében például, ha nem az intézet saját ATM-jét használják, tízezer forint felvétele esetén 1240 forintos díjat számolnak fel.

A pénzügyi portál felhívta a figyelmet arra, hogy sorban tűnnek el a „nullák", az eddig díjmentes szolgáltatások legtöbbjéért fizetni kell majd.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Mekkora szerencse hogy a nem megszorításokat nem hárítják át :D :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@kkalman: :-))))) Sztem a kölyökkutyáktól rezeltek be. :-))
Itt jegyezném meg , hogy a mi kutyánk , bár akkora mint egy kis borjú. Olyan szelíd mint a bárány. A gyerekeket imádja , mindent eltűr nekik. De ! A nemzet rejtett ( TALÁLÓ KIFEJEZÉS. BABÁS. :-) ) tartalékait ki tudja miért utálja.
mariaberta
Azt el tudja fogadni a kedves ügyfél, hogy az automaták használatáért fizetni kell, annak ellenére, hogy amíg pld. a nyugdíját nem veszi fel , a bank használja a pénzét.De például a Raiffeisen banknak igen kevés automatája van, kénytelenek vagyunk más bankokét használni.
Az Erste pedig egy egy rablóbanda, mert igen magas összeget számít fel egy-egy reanzakciónál.
Az lesz a legjobb megoldás, ha kikerüljük a bankokat.
JAJMÁR
@kkalman: Ugye? az első pulimat valaki eldobta, (ezt máig nem értem) csavargott kitaszítottként, és hazavittem a meglévő mellé. Amikor a meglévő elpusztult, vettem neki egy társat. Ez még pici volt, nézegettem, hogy kell nevelni, akkor találtam ezt a megjegyzést:
"Pulit nem akar az ember, az első puli általában csak úgy lesz, ajándékba kapja, vagy ilyesmi. Aztán soha többé nem akar az ember másik kutyát, csak pulit."
Ez így igaz, én mindennap rájuk csodálkozok, mert egy kézmozdulatból tudják, hogy mit akarok. Mindig szót fogadnak, és hosszan sorolhatnám mi mindenért...
Szóval, ha lesznek kiskutyák, adok... ha kell :)
kkalman
@JAJMÁR: Köszönöm kedvességedet. Ha lesznek kölykök, majd egyeztetünk, ha még akkor is aktuális az ajánlatod.
Egyébként Püspökszentlászló felett, egy hegyi legelőn láttam "dolgozni" két pulit. A juhász állt az egyetlen fa mellett, ami volt a fennsíkon, mellette hevert a két puli. A birkák nem jó irányba mentek, csak ciccentett egyet a foga közt a juhász és az egyik puli már ment is rendet rakni. Másfajta ciccentésre a másik ment egy kört a nyáj körül.
Egy amolyan, a népmesékből kilépett juhász őrizte a nyájat, télen-nyáron subában, kampós pásztorbottal. Tavaszi kihajtástól az őszi behajtásig mindig ott állt mozdulatlanul, a botjára támaszkodva figyelte a nyájat, és ciccegett a két pulinak. A legfőbb gondja az volt , hogy kétszer egymásután ne ugyanazt a pulit küldje rendbe szedni a nyájat.
darwin
@kkalman: Az a télen -nyáron suba,az nem véletlen.Egyszer próbáld ki 30 fokban.Nincs meleg alatta.Olyan hőszigetelő rendszer nem sok van mint a suba.A régi öregek egyébként azt tartották,hogy a meleg ellen öltözni kell.Sokáig nevettem nagyapámat,míg rájöttem,hogy megfelelő /szellős,mindent fedő /ruházat jobb ,mint fürdőruhában lézengeni egész nap.
Yoda69
Orban ki akarja nyirni a bankokat, aztan majd lehet vinni a penzt a takarekszovetkezetbe, ami meg orban-simicska paros kezen van. Jol kifundaltak ezt, mindenkeppen nyernek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.