Az idős kaposvári nő alumínium hulladékot gyűjtött az utcán, hogy a nyugdíját azzal egészítse ki. Ekkor akarták igazoltatni a rendőrök - írja a Kapos.hu.

A nő nem árulta el a nevét és a lakcímét. Lánya a kapos.hu-nak elmondta, hogy a rendőrök előállították édesanyját, meztelenre vetkőztették, és bilinccsel a kezén fogdába tették. A bilincs annyira szoros volt, hogy az asszony csukója megsérült, látlelet is készült róla.

A rendőrök szerint bilincs nélkül a 70 éves asszony nem engedelmeskedett volna nekik. Egy ügyvéd szerint viszont jogszerűtlen volt az intézkedés.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
és a kukázáson kívül mit csinált a mama? Mert ezért nem viszik be az biztos. Ha szétdobálta a kuka tartalmát, utána meg lekurvaanyázta az őrmestert azért lehet. De ez így van rendjén. A lemeztelenítést meg nem hiszem el, mert életszérűtlen. Nem gondolom, hogy egy hetven közeli kukázó , büdös, piszkos nyanya, valakinek is birizgálná a libidóját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vukkocska
A hír lehet igaz, de a lemeztelenítésben egyáltalán nem hiszek. Még ha 20 éves lenne, volna benne logika. :)
töky
és a kukázáson kívül mit csinált a mama? Mert ezért nem viszik be az biztos. Ha szétdobálta a kuka tartalmát, utána meg lekurvaanyázta az őrmestert azért lehet. De ez így van rendjén. A lemeztelenítést meg nem hiszem el, mert életszérűtlen. Nem gondolom, hogy egy hetven közeli kukázó , büdös, piszkos nyanya, valakinek is birizgálná a libidóját.
Levendula
@töky: ej, töki! Akkor te tudsz valamit, hogy kiket vetkőztetnek inkább a fogdmegek :)
Csizmás Kond
...először is szégyen a lányának. Ha nem volt képes adni az anyjának pár száz forintot amit a kukázásból szerzett volna akkor legalább hallgasson.
gabrella
Szerencsétlen öregasszony ha nem szórta szét a szemetet, miért baj,hogy kukázott?
töky
@Levendula: hát persze. Fogd meg még nem voltam, de már megfogtam. Többször is. Na nem a nyanyáét! :))
lbs
@töky: Először is nézzük a tényeket.
A "70 éves nagymama" az első hír szerint alu-hulladékot gyűjtött.
Gyaníthatóan ez volt az ami feltűnt a valószínűleg járőröző rendőröknek.
Másodszor, felszólították hogy igazolja magát. Ebben nincsen semmi, pl. szórakozóhelyeken tartózkodva engem is igazoltattak - mindenki mással együtt aki pillanatnyilag ott tartózkodott - nem is egyszer.
Odaadtam a személyi kártyámat, egyeztették az adataimat az elektronikus masinájukkal a központjukkal, majd visszaadták és udvariasan elköszöntek.
Nincs ebben semmi, ez (is) a dolguk!

Néhány kérdés azért felmerült bennem:

Elsőnek, hogy hol lehet találni gyűjthető mennyiségű alumíniumot közterületen?

Másodjára: A rendőri felszólításnak miért nem engedelmeskedett?

Innentől kezdve nem lehet csodálkozni, hogy a rendőrök érdemileg intézkedni próbáltak, azaz elő akarták állítani.
Ez elsőre azt jelenti, hogy a kocsijukkal a helyzet tisztázása érdekében beszállítják a Rendőrség hivatalos helységében és kihallgatják.
Gondolom ennek is ellent akart állni, ezért került elő a bilincs.

A többi nem teljesen tűnik életszerűnek a sztoriból.
Mármint az állítólagos "meztelenre vetkőztetés".

Erre is vannak szabályok, ugyanis női eljárás alá vonttal - ha ilyen esetre (meztelenre vetkőztetve végrehajtott motozás) sor kerül - csak női rendőr foglalkozhat!

Tehát mielőtt a Rendőrség tevékenysége felett pálcát törnek egyesek, pl. az életvitelszerűen megélhetési emberbarátok... azért nem árt logikusan végig gondolni, hogy valójában mi is történt?

A néni valószínűleg ott követte el a hibát, hogy nem vetette magát alá az igazoltatásnak.
Az már egy másik kérdés, hogy a guberálás - tudtommal - az új törvények értelmében tilos.
Az alumínium és más színesfém hulladékgyűjtés meg leginkább a "megélhetési bűnözők" egyik fő tevékenysége, amikor működő gépeket berendezéseket rongálnak meg, hogy a belőlük kibarmolt kábelekért, szerkezeti elemekért pénzt kapjanak.

Amit leírtál, azzal tökéletesen...
lbs
@gabrella: Pl. mert a hatályos törvények és jogszabályok tiltják.
Szvetlana
Több helyen vitatható ez a cikk. Lájkoltam Csizmás Kondot.
Alumínium hulladékot gyűjtött az utcán"------mégis mit???
A rendőrségi túlkapást még elhiszem, de azt, hogy meztelenre vetkőztetve verték meg, ez némi túlzás.
@gabrella: vannak olyan városok, ahol önkormányzati rendelet értelmében tilos kukázni.
Sőt, a kukát ki sem szabad tenni az utcára, csak a szemétszállítás napján, reggel 6-tól
A nagyméretű konténerek, és a szelektív hulladékgyűjtők vannak csak kint.
Csodapók
@Szvetlana: @lbs: @gabrella: Bizony, @lbs:-nek igaza van, "a guberálás...az új törvények értelmében tilos.

Bemásolom a lényeget:
"Három lomizót előállított a csepeli rendőrség, miután a lomtalanítás idején az utcára kitett kacatokat megdézsmálták, ami lopásnak számít.A 2012 novemberében elfogadott törvény szerint ugyanis az utcára kihelyezett lomok vagy a gyűjtőedényekben tárolt szemét a közszolgáltatást végző cég tulajdona."
A cikk egyébként nagyon érdekes és számomra egészen megdöbbentő, megpróbálom
belinkelni...

...Nem tudom, ki tudja miért???!!!
Szvetlana
@Csodapók: Viszont az érdekes, hogy a szabálysértőt bilincsbeverték- megverték. Ha minden szabálysértővel így bánnának el, akkor az mi???
sokanvagyunk
Lássuk már meg a hírben a haladást is! - Önállóan intézkedtek a nagyon engedetlennel szemben, és nem hívták segítségül a TEK-et.
Csodapók
@Szvetlana: ...eltűnt a reagálásom...!!!

Már nagyon szeretném látni, hogy a felső százezer,
libasorban, bilincsben ballag a büntetés-végrehajtó
intézmények irányába...! :)
taglo
Nem bilincselték meg a kukázó nagymamát ,aki hirtelen a gépkocsit vezető rendőr arcába csapott,aki elvesztette önuralmát a gépkocsi felett,és a járdán haladó két ovodás gyermeket halálra gázolta ! Más. Nem végeztették el a ,,test üreg vizsgálatát,, a rendőrök a kukázó nagymamának ,aki a nála maradt pengével áttvágta ,a vele egy helységben tartózkodó hölgy nyaki erét, aki azonnal maghalt ,! Ezek jobb hírek lennének ???
szöszmösz
A konkrét ügyben nem tudom mi a helyzet, de még a házba is beszökik sok kukázó, kiborítják az összest és ott hagyják. A halk, kedves kérésre sem hajlandók összeszedni,a felszólításra pedig a Belga együttes Egy, két há -ja csak cenzúrázott kiadás.
Boros Anikó
Elsőnek, hogy hol lehet találni gyűjthető mennyiségű alumíniumot közterületen?Pl:A szemetes kukákban a sörös dobozok ,ez fémből készül.
Vannak olyan városok, ahol önkormányzati rendelet értelmében tilos kukázni.
Ott biztos jobban élnek a nyugdíjból, "is "megélők.
Külföldön bárhova mész ,ahol kukás holmik vannak kitéve "nem büntetnek" ,mert elviszed a lomot,ennyi!Gondolom,mert hiába vannak ott is szegény emberek ,de talán több a segítség nyújtást kapnak mint HAZÁNKBAN.Szégyen az államnak,hogy ezt kell meg élnie ,egy embernek is .És ,itt ,NEM azokra az emberekre gondolok,akik hasznot húznak a fém dobozokból,vagy épp a turkált kukás holmikból.Akik valós tényként a napi életük fenn tartását tudják így biztosítani.Sajnálatos ,de van ilyen.Az olyan emberek akik hozzák a jogszabályokat ,és nem tudják mi az hogy nincs,ne törjenek pálcát más feje felett ,és ne ítélkezzenek a szegénységben élők felett.Mert szerintem,ezt már egy, a nagyon elkeseredett és akár beteg emberek tevékenységeihez köthető,és nem kimondottan csak az alkoholistákhoz,mert hogy vannak ők is.De a társadalom Nagyai tehetnek mind erről,nekem ez a véleményem ,mert ha van munka,van jövedelem,ami a munka arányában megfizetett,akkor talán egyre kevesebb lenne az ilyen és ehhez hasonló dolog.De,hogy 70-évesen megbilincseljenek egy idős embert a rendőrök,hát nem értem .A két rendőr közül "talán kettő" egyiknek sem tanították meg ,hogy ilyen esetben mit tegyen egy idős emberrel aki kukázik,lehet épp egy beteg ember aki orvosi segítségre inkább szorult mint bilincsre ,ezt nem tudni,mert egyikőnk sem volt a helyszínen "gondolom".
lbs
@Boros Anikó: Gyanítom, ha téged is igazoltatni akarnának és ezek után ellenállnál, akkor ugyanígy bilincsben vinnének be..
A néni érthetetlen, hogy miért állt ellen?
qxy
nagyon sok alumínium hulladék van a szemetesekben üdítő és sörös dobozok és két szatyorból már elég jó kis pénz van.
Az hogy a lánya meg miért nem segített? lehet hogy több pénze van mint a lányának de meg szokta ezt az életet. Tudjátok hány ilyen ember van? rengeteg.
A másik . egy öreg hetven éves?
van olyan 70 es aki jobban néz ki mint egy harmincas.
lehet hogy az alumíniumból fedezi a fitnesz bérletét.
Boros Anikó
@lbs: Mert ,talán 70 évesen beteg lehetett,és ezért is állt ellent.Nem tudni ,de ha velem történik meg,lehet talán ,én is ellenséges lettem volna,mert míg a mi HAZÁNKBAN nekem erre kell kényszerülnöm addig míg az állam Nagyai dőzsölnek ,nem adnak megfelelő anyagi hátteret a megdolgozott 30-40 évemért amiért nem keveset tettem a zsebükbe hidd el lehetséges ,hogy én is ellent álltam volna ,bár a rendőrök nem igazán tehetnek arról hogy ki van adva nekik az igazoltatás mint munkakör ,de nem hiszem hogy 70 évesen körözés alatt legyen egy olyan néni aki megpróbált éppen talán élelemre forrást keresni.Nos nem vita tárgya számomra ,de elgondolkodtató és megbotránkoztató.
nehogymá
majd megy követ törni a többi bünözövel.
tivoli
@lbs: A Sparban olvasgotó hölggyel méltatlanul bánnak, agresszívóskodnak a biztonsági őrök. Egy kukázó néni megbilincselése helyénvaló dolog.
Kedves libás. Ki van bizonyos élethelyzetekre túl exponálva?
vukkocska
@gabrella: mert Kocsis Máté önkormányzati rendeletében megtiltotta a kukázást a VIII. kerületben, mint polgármester. Igaz, az idős hölgy nem ott kukázott. Biztos a hülyeség ragályos. Egyébként az ezzel kapcsolatos riportokat figyeltem, sem az ügyvéd, sem más nem hivatkozott a lemeztelenítésre. Szinte biztos voltam benne, hogy nem is volt ilyen.
Boros Anikó
Kívánom, mind azoknak a jólelkű,és odaadó embereknek,hogy megéljék ,azt : egy a családjukban közvetlen embernek, ugyan ,hasonló élethelyzete legyen,kíváncsi lennék arra ,hogy akkor is ugyanezt nyilatkoznák -e?Elég szomorú ,hogy a sparban olvasgató nénivel méltatlanul bántak,remélem ,aki ezt látja ,és látta ,az még "meg is mosolyogja" ,és a "biztonsági "őr mellé állva a biztonsági őrnek ad igazat,ami számomra elég szomorú.Még jó ,hogy 70 éves emberekkel a biztonsági őrök,kik,nyilván fiatalabbak, elbírnak.El sem tudom képzelni,hogy egy idős hölggyel, hogy lehet agresszívan fellépni,azért mert olvasgat.Nyilván nem a valamelyik napi újságot olvasta,hanem az aktuális leárazást.Sajnálatra méltóak azok az emberek,kik egy idős embert ,embereket nem tisztelnek,de a sors remélem mindenkinek megadja ami kijár.
lbs
@tivoli: A megszólítást talán annak címezd, aki ebbe a magatokfajták által keservessé tett világba pottyantott!
Amúgy a Sparban(?) ügyködő kétlábú őrkutya messzemenően túllépte a hatáskörét én a sértett helyében a Spart úgy ahogy van feljelenteném a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, valamint írnék egy figyelemfelhívó levelet a szélyiség jogokkal foglalkozó ombudsmannak.
Valaki majd csak a fenekébe rúgat a bugrisának.

Ami a rendőri tevékenységet illleti, nem tudni hogy a néni miért nem igazolta magát, (Én az első hírt olvastam és nem a későbbi magyarázkodásokat!) ugyanis egy magyar állampolgár kutya kötelessége hogy rendőri felszólításra igazolja magát!
Nincs ebben semmi különös!
Ha pedig ellenállt a bekövetkezett hatósági intézkedésnek erre lehet mondani, hogy: "Így járt!"
Különben engem is igazoltattak már jó párszor - amikor olyan helyen jártam ahol egyébként célszerű is a sűrű igazoltatás - semmi problémám soha nem volt.
Az okmányaimat megnézték, a központjukkal egyeztették a rendőrök és visszaadták azokat.
Utána meg udvariasan elköszöntek.

Ez egy uborkaszezonra való hír, más - szerencsére - nem lévén bedobták.
Ennyi!
tivoli
@lbs: Mért gondolom, hogy sem az egyik, sem a másik helyen nem voltál jelen. Honnan a büdös francból tudod, hogy melyik helyzetben mi volt a valós szitu?
Nem valószínű, hogy nagyot tévedek kijelentésemmel: Egy kivagyi öntelt senki vagy, legalább annyi emberek iránti jóindulattal, mint egy ölésre kiképzett pitbull.
Idézlek: "Ez egy uborkaszezonra való hír, más - szerencsére - nem lévén bedobták."
Viszont nagyon megfelel az emberi lélek együttérző képességének tesztelésére.
Mellesleg sértegesd azt,
"aki ebbe a magatokfajták által keservessé tett világba pottyantott!"
Libás
lbs
Jól gondolod, valóban sem az egyik, sem a másik helyszínen nem voltam.
Miért is kellett volna ott lennem?

Amik a hírekben megjelentek, azokból viszonylag egyszerűen összelehet állítani a mozaikokat.
A Sparban történt eseménynél a hölgy ott követte el a hibát, hogy azonnal az üzlet vezetőjét kellett volna odarendelnie a standhoz, utána meg jegyzőkönyvet kellett volna felvetetnie az eseményről, vagy a vásárlók könyvébe kellett volna bejegyezni a sérelmeit és a másolatát elküldeni a Spar honlapjára, követelve az érdemi intézkedést az ügyében és ennek az eredményéről való haladéktalan tájékoztatást.
Pont.
Amennyiben a Spar nem reagált volna megfelelően, akkor pedig a fogyasztóvédelmi Hatósághoz kellett volna fordulni valamint a nyilvánossághoz.

A másik esetről nincs mit mondani a továbbikban.
Ha valaki rendőri intézkedésnek ellenáll - az igazoltatás is az - valamint a tovább ezt követő intézkedésnek - akkor vessen magára a következményekért!
Ok nélkül egy ilyen korú hölgyet - egyáltalán hölgyeket - nem bilincselnek meg!

A magánvéleményed kinyilvánításához jogod van, az más kérdés, hogy úgy pereg le rólam, mint egykoron a Pzkpfw VI (Tigris) harckocsikról a szövetségesek géppuskatüze.
Tesztelni meg akkor teszteljenek, ha erre engedélyt adtam!

A "libás" jelzőről:
Gondolom azok közé tartozol akiknél a liba nagyjából megfelel nekünk, magyaroknak a Turul madarának...
Bár a mondákban és a krónikákban sehol nem szerepel, hogy az eleink étrendjén a hízott turulmáj lett volna az egyik fő fogás...
Ez is bizonyítja azt, hogy mi magyarok a libamáj kedvelőktől erősen eltérő ízlésvilággal bírunk - szerencsére...
Ebből adódóan a jelzős szerkezeted sehogy nem klappol rám.

Én csak válaszoltam a te általad kezdeményezett sértegetésre.
Amilyen az 'Adjon Isten, olyan nálam a 'fogadj Isten!
tivoli
@lbs: :O
lbs+iá=libás
Nem jelzőként, csak így könnyebb megjegyezni.
Ám a magadfajta okostojás mindenhol kötözködni valót keres.
tivoli
@lbs: Most, hogy a Tigrist emlegeted, rájöttem, honnan vagy ismerős. A négy péncélos mellett te voltál az ötödik bratinki.
lbs
Ja igen...
Rex felügyelő II. vh-s szereposztásban...'Á la a szocialista Lengyelországból...

A legjobb az egész filmből a T34-es harckocsi volt - mint konstrukció - meg a főszereplők alakítása - beleértve a kutyust is.
Maga a történet csak három klasszissal volt hülyébb, mint a mostani jenki tucatfilmek.

A csúcsjelenet az volt, amikor egy kézi fémfűrésszel levágták a T34-es 85mm-es harckocsiágyújának az elgörbült végét...
A lövegcsövek köztudottan nagy szakítószilárdságú acélból készülnek, ezért - főleg azoknak akik valamiféle anyagismereti tájékozottsággal bírtak, nagyon "hihető" volt...
ga-bika
Minden állampolgár igazoltatáskor köteles közreműködni.Feltételezem,hogy a rendőrök határozottan felszólították a hölgyet,aki ennek nem tett eleget,ordítozott,mocskolódott.MIT KELLETT VOLNA A RENDŐRÖKNEK ILYEN ESETBEN TENNI??Megbilincselték,bekísérték a rendőrségre.Mielőtt a fogdába bekísérik,elveszik a szíjat,stb.amivel kárt tehetne magában.Hol itt az baj,az igazságtalanság??Mindegy,hogy milyen kormány van hatalmon a rendőrnek így kell cselekednie.Az állampolgár ismétlem,köteles közreműködni.Ha nem teszi,magára vessen:
lbs
@ga-bika: Egyetértek a beírásoddal.
pacsni
ezek a Sintèr emberei mindig azokat ba@gatyàk akik nemtudjàk megvèdeni magukat.
nem szègyelik magukat.?
pacsni
@Boros Anikó: csak egy kèrdès! ezeknek a sintèreknek nincs annyuk? ha azzal igy bàntak volna a sintèrek ,akkor ezek mitszòltakvolna hozzà? Konnyu elbànni egy olyan emberrel aki nemtudja magàt megvèdeni. Hogy nekem ilyen sintèrek sose jonnek kapora?
Polygoner
Meg azé', az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nénike ezt ki is provokálta!
pacsni
@lbs: a sintèrek àlltalàban tudjàk, hogy kitkell igazoltatni ès kinek kell megkoszonni, ès kivel kell finoman , udvariasan bànni. Miert mennek pàrokban az utcàn? mert kulonben jò megvernèk, ès egyedul nincs bàtorsàguk a sintèreknek igazoltatni.
pacsni
@ga-bika: ezeknek a sintèreknek nincs annyuk? mindig ebbol kell kiindulni, mikor egy idosebb emberrel talàlkozunk. Nekem se tetszene, ha anyàmmal igy bàntak volna. Ha anyàm elmondja, hogy hogy bàntak vele termèszetesen, hogy anyàmnak hiszek ès nem a sintèreknek.
lbs
@pacsni: Annak idején a csendőrök is párban jártak, ez az egész világon mindenütt így van, ha rendőrök, csendőrök, területőrök, stb. járőröznek.
Ezzel nincsen semmi baj.

Azt meg hogy miért bilincselték meg, gondolom azért mert a néni okot is adott rá.
Ha nem volt nála az igazolvány, miért nem vitette magát haza, ahol gyanítom az okmány ott volt?
Akkor szép szóval tisztázni tudta volna, ha mást nem akkor a lánya a helyzetet.
Ami a kéz sérüléseit illeti, gondolom feszegette a bilincst és annak meg az a tulajdonsága, hogy ún. racsnis, a feszegetésre egyre jobban szorul r a megbilincselt testrészre.
Lehet ezt innen is, meg onnan is körbejárni, ez esetben - sajnos - magas a valószínűsége annak, hogy a néni volt a hunyó.
ga-bika
@pacsni: minden hatóság,minden ellenőrzéskor két emberrel képviselteti magát,részben azért,hogy egymást megvédjék,tudjanak tanúskodni,ha az állampolgár vesztegetni akar./rendőrök,adó-és vám ellenőrök,közegészségügy,mérésügyi hivatal,stb.Ezt az eljárási törvények előírják!
pacsni
@ga-bika: a kèrdesem a kovetkezo volt! ezeknek a sintèreknek nincs annyuk???
Ha èn egy idos asszonnyal vitàbakezdek, elobb azt nèzem, hogy anyàm lehetne, ès akkor nemvitàzok vele.
ga-bika
@pacsni: Kedves Boros Anikó az anyu is állampolgár,de még a nagymama is és köteles együttműködni.Minden állampolgári hozzászólás egy pszihológiai teszt.Gondolom,hogy adott helyzetben,talán téged is elvinnének.
pacsni
@ga-bika: èn meg elmegyek veluk! Ezeknek a sintèreknek nincs annyuk? mert ha lenne vagy lettvolna, gondolom, hogy màskèp àlltakvolna a dolgokhoz. Csak az hogy ezek a sintèrek a munkàlyuk helyett provokàljàk az embereket, foleg azokat akik nemtudjàk megvèdeni magukat. (jobb ha tolem tudod!)
pacsni
@ga-bika: èn azt hiszem,hogy te valamien sintèrno lehetsz, mert nagyon szeretnèd megmagyaràzni a dolgokat, de engem nemtudsz meggyozni. Csak annyit mèg, hogy remèlem ezeknek a sintèreknek az annyuk ilyen helyzetbe keruljenek minèl elobb.
JAJMÁR
Azért 2 rendőrnek, így párban, nem okozhatott gondot a 70 éves néni kísérése bilincs nélkül sem. Ha mégis, ha így ketten párban nem bírtak a nénivel, gratulálok a néninek :)
lbs
@pacsni: Itt senki nem akar meggyőzni.
Egyszerűen arról van szó, hogy te vitatod az adott esemény kapcsán az alkalmazott rendőri eljárás jogszerűségét és szakszerűségét.
Nem akarod tudomásul venni, hogy a világ minden pontján, ha a rendőr igazoltatásra felszólít és te nem adod oda a személyi okmányaidat, sőt a további intézkedésnek még ellen is állsz, akkor ilyen, vagy esetleg még durvább következménye lehet.
ga-bika
@pacsni: Az embernek élete végéig tanulnia kell,neked is kellene.Például a helyesírást!!!
magyarbakancs
@lbs: Egy hetven éves asszonnyal mégse ügy kellene bánni min egy terroristával?
Levetkőztetem.
Mit gondolt a rendőr úr bomba van a testére erősítve vagy szemét legeltette?
pacsni
@ga-bika: nekem a helyesiràsom az ilyen, ( te azt nemtudhatod, hogy kièrt irok ilyen helyesiràsi hibàkkall de azèrt làtom, hogy megèrted amit irok ès kulonben is nem tartozom magyaràzattal se neked, se senkinek)de ha nemtetszik nem kell elolvasni, mert rajtamkivul vannak olyan iràsok, hogy mèg sokszor megse lehet èrteni, hogy mit akar mondani, de è nekem annyi tisztessègem van, hogy nemszolitok meg ezèrt senkit. En a Kàdàr rendszerben nottem fel ès kaptam elèg szèp nevelèst, amit a mai generàcio kozel se johet hozzànk. SOT!
pacsni
@lbs: èn nem akarok vitattni semmit, de ha a rendor igazoltat azt èn megèrtem, de annak megvan az oka (legalàbb is megkène neki motivàlni) ès ha netàn nemlenne rà ok, akkor ezekszerint a rendor provokàlni akar. Minden esetre a mai Sintèrek megèrik a pènzuket!
Tapasztalatbòl mondom)
Nem vèletlen, hogy a mai emberek màr nemtartanak toluk, mint a Kàdàr idelyèben, akkor mindenki fèlt toluk, de a maiaktòl senki nemfèl, csak a vikitol.
pacsni
@ga-bika: Azt, hogy nekem mitkell tanulni èletem vègèig azt nem tetoled fogom megkèrdezni, azèrt mèg ennyire nemttartunk ott.
Csodapók
@pacsni: "...a Kàdàr idelyèben, akkor mindenki fèlt toluk, ..."

Kádár idejében sem, és most sem félek a rendőröktől,
mert nincs okuk rá, hogy vegzáljanak. A különbség annyi,
hogy akkor a bűnözők respektálták a rendőröket,
most meg a rendőrök respektálják a bűnözőket...:(
lbs
@magyarbakancs: Valami oka csak volt, hogy - állítólag - levetkőztették.
Úgy linkre, szerintem senki nem vetkőztet le egy kukázó vénasszonyt.
Célszerű lenne, ha a Rendőrség hivatalosan is tájékoztatást adna az ügyről.
lbs
@pacsni: Ne haragudj, de a rendőrnek nem "motíválni" kell az igazoltatást, hanem végrehajtani azt szabályosan!
Ha az igazoltatni kívánt együttműködik és átnyújtja a személyi okmányait, el nem tudom képzelni - hacsak nem valamilyen okból az igazoltatott saras - akkor ne az lenne a procedúra vége, hogy a járőrözők udvariasan visszaadják az okmányokat és elköszönnek.
Itt ebben az esetben - ahogy azt már többször is leírtam ebben a témában volt valami olyan ok, hogy ez az eset lett a végeredménye.
Lehet ezt így is magyarázni, meg úgy is.
Egy idős nőt ok nélkül meg nem bilincselnek.
Történt ott valami olyan, hogy ez lett a vége.
pacsni
@lbs: lehet! de az is lehet, hogy azèrt nemvitte magàval az iratokat, mert akkor az egyik kezefoglalt ès akkor nemtud turkàlni a kukàba. Engem mikor gyalogmegyek sose àllitottakmeg a rendorok,hogy kèrjèk az igazolvànyt, ès kulonben èn se viszem az iratokat magammal mèg az esernyot se mèg ha esik akkor se, mert szabadon akarom a kezemet.
Most elàrulom neked, hogy mièrt vagyok a Sintèrekkell fenakadva! nem a mostani èvekrol beszèlek, hanem a legutòlsò 1996-ban mentunk haza (meghalt apàm) Bp-re. kozel a Szfehèrvàron megàllitottak sok kulfoldi rendszàmu kocsikat koztuk minket is.(sok nèmet rendszàmu volt ) Ott hadonàszott 3-4 rendor, (nemgondoltàk hogy beszèlek ma.rul) kèrdezemtoluk, hogy mit akarnak, erre odamutatnekem egy fotot, hogy gyorsan mentunk. Mondtamneki, hogy nem igaz. Kèri az utlevelet,jogositvànyt
azt mondta, hogy megvagyunk buntetve annak idelyèn lehetett olyan 10.000 ft.Mondtam neki, hogy nemfizetunk ott hagyjuk az utlevelet a jogositvànyt ès majd bemegyunk a rendorsègre Sz.fehèrvàrra,(szàmlàt nemkaptunk a buntetèsrol) majd a temetèsutàn. majd elo adjuk a tortènteket.
Akkor oda jon a màsik kollegàja, azt mondta, hogy itt vannak az iratok de fizetnunk kell 10.000Ft.
A fèrjem mondta adneki oda azt a 10-est ès majd bemegyunk Pestre a Fokapitànysàgra.
Oda adom a 10 ezrest. vissza adja az utlevelet mindent. ès elmentunk.
A temetèsutàn, bemegyunk a Fokapitànysàgra azt hiszem valahol a Vàci uton (az uj èpulet) bemegyunk elmondomneki, hogy mirol van szò, az a szemèt nemtudom milyen sz@r rangba volt belerohogott az arcunkba. Utànna otthagytam ès màsnap mentunk a kovetsègre. Elmondtuk, hogy mirol van szò, akkor mondtàk, hogy nem mi vagyunk az elsok akik ilyen ugyben reklamàlnak. kèrtèk, hogy irjuk le levèlben, hogy a nagykovet, konzulàtus is megèrtse, hogy mirol van szò. Leirtuk neki is.
Visszajottunk Mo-ròl elmentem a Magyar nagykovetsègre, ott is azt mondtàk, hogy irjukmeg a panaszt, meg is irtuk. Mondanom se kell, hogy olyan portvertunkfel, hogy a vègèn màr fèl...
JAJMÁR
@lbs: Lehet, hogy a néni nem akarta odaadni az okmányait, és ezért jogszerű
volt a rendőrök intézkedése. Nem a jogszerűséget vitatom, de szerintem szükségtelen volt. Úgy gondolom, hogy a rendőröknek is van egy olyan kitétel, hogy "... a körülményeket figyelembe véve." Pl. a Kresz. ... ott a szabály, de az időjárás és az útviszonyoknak megfelelően.
A néninél valószínűleg nem volt fegyver, a rendőrök testi épségére pedig nem lehetett veszélyes. Ő egyedül volt, a rendőrök ketten. A néni kora miatt is gondolhattak arra, hogy lehet, nem teljes mértékben beszámítható.
A körülmények mérlegelése után hogyan juthattak arra, hogy meg kell bilincselni, bevinni, levetkőztetni, ott tartani??? Na, most jól megfélemlítettek egy öreg embert! OK: nem adta át az igazolványát! Adekvát ez???
lbs
@JAJMÁR: Nem tudni, hogy ott akkor mi is történt!
Ebből a szempontból a bulvársajtó inkompetens.

Egy tény: Egy ilyen korú idős hölgyet ok nélkül nem bilincselnek meg!
JAJMÁR
@lbs: Egy ilyen idős korú hölgyet nem bilincselhetnek meg, ha nem veszélyeztette a testi épségüket, és ha a szökés veszélye nem áll fenn.
1. megírták volna, ha a néni rájuk támad
2. tehát, attól tartottak, hogy elfut előlük... :) ajjaj, itt a baj, a mi rendőrségünkkel :)
lbs
@JAJMÁR: Olyanokat írsz, aminek a valóságtartalmáról gyakorlatilag nem lehet meggyőződni.
Ismétlem - hasznos lenne, ha a Rendőrség hivatalosan is állást foglalna ebben az ügyben.
JAJMÁR
@lbs: Persze, csak találgatok, én ezt nem tényként írom. Másrészt eléggé logikus nem? Kiderül majd az igazság, mert a néni (majdnem azt írtam, hogy szülei :) ) hozzátartozói perelnek.
lbs
Szerintem ez igazi uborkaszezonra való hír.
A néni ellenállt a rendőrségnek, azok az ilyen helyzetnek megfelelő protokoll szerint intézkedtek, a hiéna-média meg felfújta az ügyet.
Ennyi!
magyarbakancs
@lbs: Az a véleményem a Magyar Királyi rendőrség csak olyan embere kell szórakozik ,vegzálja ki nem tud ja a jogait és nem mer vissza szólni és nem tudja magát meg védeni.
Egy politikus szegről végről rokonával csinálták volna tele lenne a média vele.
Egy kukázó asszonnyal meg kitörődik?
Senki.
Mert ugye mindenki egyenlő a törvény előtt!
lbs
@magyarbakancs: Ismétlem, a Rendőrség hivatalos közleményére volna szükség a sajtóban.
Sok minden tisztázódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.