A Fejér Megyei Kormányhivatal másodfokon engedélyezte az O.Z.O.R.A. fesztivál megrendezését. Galambos Dénes kormánymegbízott kedd délutáni közleménye szerint a kormányhivatal döntését az első fokon eljárt jegyző kézbesíti a kérelmező részére.

Ezzel a Fejér Megyei Kormányhivatal - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság (FMRF) egyedi feltételek teljesítéséhez kötött hozzájárulása mellett - megváltoztatta a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének első fokon hozott határozatát és a kérelemben foglaltak szerint engedélyezte a rendezvény megtartását.

A kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a rendezvény szervezője hétfőn nyújtotta be fellebbezését a jegyzőhöz, mivel a jegyző elutasította a hivatkozott fesztivál alkalmi zenés, táncos rendezvénytartási engedély iránti kérelmét. A jegyző a fellebbezést felterjesztette a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz.

A kormányhivatal kedden megkereste az FMRF-et a másodfokú szakhatósági állásfoglalás kiadásáért, figyelemmel arra, hogy a fellebbező kifogásolta azt, hogy a zenés, táncos rendezvény megtartásához a Sárbogárdi Rendőrkapitányság, mint szakhatóság, nem járult hozzá. Az FMRF az általa meghatározott egyedi feltételek teljesítéséhez kötötten, végzésében hozzájárult a rendezvény megtartásához.

Zimányi Dániel, a rendezvényt szervező és annak helyt adó ZIM-FESZT Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: örül, hogy munkájuk nem ment kárba. "Még van két óránk arra, hogy megszervezzük a fesztivált" - mondta, hozzátéve, hogy az eredeti terveknek megfelelően kedd este fél kilenckor hivatalosan kezdetét veszi az O.Z.O.R.A. fesztivál, amely vasárnapig tart.

A rendőrség egyedi feltételeiről elmondta: a szervezőknek együttműködőnek kell lenniük a hatóságokkal, a biztonsági szolgálat létszámát pedig 80-ról 93-ra kell emelniük.

A szervezők szombat hajnalban közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, amely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva a fesztivál megtartását nem támogatja. Ezek alapján Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfő délelőtti határozatában nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

A FMRF sajtóreferense kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy három nap alatt összesen 45 külföldi állampolgárt állítottak elő és indítottak ellenük büntetőeljárást kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Kiss Z. Edward közleménye szerint az előállítottakat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd szabadon bocsátották őket. Két emberrel szemben felmerült a járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja is.

A sajtóreferens szerint a fokozott ellenőrzés folytatódik. Célja a rendőrkapitányság illetékességi területén található települések közrendjének és közbiztonságának, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megőrzése illetve javítása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven.

A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én 480 hatósági személy részvételével tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
...akkor most versengés lesz a sziget fesztivállal, hol lesz több drogos?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@gabrella: Nem lennének betegek ,ha ezeket az eredetileg gyógyszernek használt szereket engedélyeznék ,és akkor bizony éhen halnának a külföldi érdekeltségű gyógyszergyártók.
A szerek veszélyessége a túladagolásban van. De vízzel is lehet embert ölni ,mégsem tiltják be!
Tekla
A betiltás oka ,ha jól olvasom .
"A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én 480 hatósági személy részvételével tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. "

Négy renitens miatt ekkora felfordulás? NA ne!
világlátó
Nem mondom, óriási a kockázat minden szinten. Csak egy ember haljon meg ott ebben a " táborban ", vagy az utakon a rendezvény közelében. Már mindenki tudja, hogy ez a rendezvény a drogosok és azok környezete rendezvénye. A 2012 -es ellenőrzések eredménye igen enyhe, de ha idén keményebb, célratörőbb, összehangoltabb, megszervezettebb lenne, bizonyára tömeges eljárást kell majd megindítani. A nyilvánvaló tények ilyen liberális kezelése csak tovább szélesíti az Ozora feszt hazai és nemzetközi hírét. Ez helytelen.Mindenki gondoljon arra, hogy a saját gyereke is ott lehet, bár nem oda kéretőzött.Ne adj isten egy bódult fiatal üljön motorjára, autójába és menjen ki a közutakra, veszélyeztetve a saját és mások - mondjuk egy család - életét. Sajnálom hogy azt kell írjam, SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ADNÉK ENGEDÉLYT ilyen, egyértelműen veszélyes rendezvény megtartására.A drogok terjesztői elleni fellépés enyhe, megengedő, sőt károsan laza. Gondoljanak csak Stoll szinészüdvöskénk sorsára.Ebben a drog kérdésben nincs helye az engedményeknek.
ágimami
Nagyon "bökheti" a csőrét valakinek Ozora, hogy ekkora felhajtást csináltak körülötte!
Arra azért kíváncsi lennék, a Sziget-fesztivál előtt is ekkora felhajtás volt?? Na persze hogy nem, de ott is kapcsoltak le jó pár drogost.
Arról nem beszélve, hogy a 2 fesztivált nem lehet összehasonlítani, aki tudja mi a GOA, az tudja miről beszélek!
Még csak annyit, hogy mióta létezik az Ozora feszt, azóta ott semmi lopás nem volt, mindent szabadon lehetett hagyni, ellentétben a Szigettel! (Ez saját tapasztalat )
A droggal kapcsolatban csak annyit, hogy ilyen alapon MINDEN FESZTIVÁLT ill. szórakozóhelyet be lehetne tiltani, hisz mindenhol jelen van a drog!
Senkinek a fejéhez nem tartanak fegyvert, hogy vásároljon, ez egyén-függő!!
Olvasva a hozzászólásokat, úgy nézem elég megosztó, de azon is el kéne gondolkodni, hogy az alkohol mennyivel jobb és mennyivel okoz kevésbé függőséget, nem beszélve arról, hogy mennyibe kerül az alkoholisták kezelése!!
@Tekla: Teljes mértékben egyetértek,
egyember
@SELIG: Nem voltam/vagyok/leszek drogos. Környezetemben (barátok, rokonság) sincs drogos. De minden hétvégén "élvezem" az ablakom alatt a disco-buliból vonuló (gyakran tántorgó) "szórakozók" ricsajozását, üvöltözését. Mindenki tudja, hogy a résztvevők nagy része nem alkoholtól, hanem drogtól ilyen (a tetthelyen -elvileg- alkoholt nem is lehet kapni).
Valószínűleg nem kisebb az arányuk, mint Ozorán.
Az "élvezeti" cikkek (cigi, pia, drog stb.) használatát erőszakkal (hatósági eszközök) nem lehet megszüntetni, de talán még korlátozni sem (az USA-ban legtöbbet a szesztilalom idején ittak, állítják hozzáértők). Ez megoldatlan társadalmi probléma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.