Az ország valamennyi vállalkozójának százezres plusz kiadást, míg egy Közgép-közeli részvénytársaságnak, és a cég részvételével létrehozott konzorciumoknak több milliárd forintos üzletet hozott az online pénztárgépek cseréje – írja az Index.

A RacioNet, amely cég nemrég még a Közgép tulajdonában volt, más cégekkel összefogva, meghívásos pályázatokon tucatnyi pénztárgépes szerződést kapott több milliárd forint értékben a NAV megbízásából. A RacioNet elnöke az erős kapcsolati hátszelet az Indexnek úgy kommentálta: "dolgoztunk a környékükön, ezért jó forrásbevonásnak adódott".

Az ország összes boltját, fizetőhelyét érintő átállás során mintegy 250 ezer hazai vállalkozónak kell megvásárolnia egy online kommunikációra képes új pénztárgépet.

A teljes cikk az Indexen olvasható.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Van még egyáltalán az országban olyan cég, ami működőképes és nem közgép-közeli? Mert azokon kívül már szinte mindet kicsinálták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@ziziplanet: Ennek a felvetésnek nagyon jó visszhangot tudok adni. Óriási lépés lenne ,képzeld el ,mindenki egy irányba evezne , a föld gömbölyű ,előbb érnénk célt ,mint ezzel a csárdás-magyar -módra módszerrel ,hogy egyet jobbra ,aztán balra ,vissza jobbra ,vissza balra, ismétlés (már 20 éve).
Nakimaga
"mintegy 250 ezer hazai vállalkozónak kell megvásárolnia egy online kommunikációra képes új pénztárgépet. "
Semmi sem tart örökké ! :)Ha elfogynak a vállalkozók,akkor csődöt jelent és megszűnik,mássá alakul!
világlátó
Hogy én miért nem vagyok meglepve???
Egyszemélyes, saját tulajdonu, saját árut értékesítő kis üzlet, ahol nyugdíjas hölgy próbál kis kiegészítést keresni 65ezer Ft.-os nyugdíjához, most gondolkodhat, hogy is tudja összehozni a 170 ezer Ft.-os pénztárgépre a pénzt, hogy is tudja majd a megnövekedett havi bolti rezsijét kigazdálkodni.A vevőkör egyre soványabb, a kereslet egyre gyérebb.
Talán végleg abba kell hagyni a munkát és újabb listát kell készíteni arról milyen igények kielégítésére elég a 65 ezer Ft. Mindezt azért, mert a kereskedő társadalom eddig lopott, csalt, hazudott, , azaz becsapta a társadalmat, eltitkolta valóságos forgalmát és annak eredményét. Most tehát össztársadalmi érdek az on line pénztárgépek üzemeltetése.
Nagyon kíváncsi leszek az eredményre. A pénztárgép gyártó, forgalmazó eredményessége már rendben van.
spu00
Miért mindig a csalásokat elkövetők miatt hozott rendeletek zavarják Önöket. KI tud mutatni egy kozmetikus- fodrász, vagy egyéb mester emberek által végzett munkáról számlát ? Nem nagyon.Az elmaradt adók miatt kell más adókat bevezetni, de ez zavarja Önöket..S akik csak a fizetésükből élnek, azok fizetnek mások helyett.
pacsni
èn mèg ilyet hogy kikell cserèlni a pènztàrgèpet nem hallottam sehol a vilàgon!
világlátó
@spu00: Kérem beszéljen erről fodrászával, kozmetikusával, víz - gáz szerelőjével, autószerelőjével. Azután döntse el, kér e nyugtát, számlát tőlük.
Anélkül hogy sértegetni akarnám, Önnek fogalma sincs milyen az 23 éve magánvállalkozónak lenni itt Magyarországon.Az adókra szükség van, ezt még a legelveteműltebb vállalkozó is tudja, mert van gyereke, idős szülei, ő is az utakon jár, szeretné megkapni az 50.000 .-Ft.-os állami támogatást a pénztárgépe megvásárlásához.
A bevétel egyre kisebb, a kötelező havi adók, járulékok befizetése el nem maradhat, sokszor ez sokkal több, mint a bevétel.Akinek fizetése van, bejelentett állása van, maga is szembesül az újabb és még újabb elvonásokkal. A magánvállalkozót is ugyanúgy érintik ezek az elvonások. Ők érzékenyebbek erre, mert minden nap eredményt kell produkálnia a saját vállalkozásában. Hogy lesz - e nyugdíja? Erre a magánvállalkozó minden nap gondol, de sokan nem tudnak a minimálbér fölé kerekedni bevételükkel. Ezért minimálnyugdíjat kaphatnak csak. Önnek ezidáig szerencséje volt, kívánom, ezután is így legyen. Amíg a hazai adók és egyéb elvonások ilyen elrettentően magasak, addig mindenki kutatja annak csökkentése lehetőségeit. Hiába a NAV.-hoz bekötött pénztárgép, már ezrek és ezrek tudják mit lehet tenni.Talán majd elgondolkodik a kormányzat azon - egyszer - miképpen is lehetne normalizálni a helyzetet. Egyenlőre ott tartanak, miképpen kellene az állami szervezetek alkalmazottait ráuszítani az adócsaló vállalkozói rétegre.
Megjegyzem engem is irritál amit látok. Fiatal huszonéves, akinek sem iskolai végzettsége, sem bejelentett állása nincs, mégis 15 - 20 milliós új autókkal járnak. Vajon miből ? - szól a klasszikus kérdés. Talán a kezük által is száguldó milliók útját kellene ellenőrzés alá vonni. Jelentsük fel őket! - mondják az illetékes hatóságok. Azt hiszem fordítani kellene. Az illetékes hatóságokat kell feljelenteni, mert eltűrik a nyilvánvaló szélhámosságokat, a kábítószerkereskedelmet, a csempészetet, az...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.