Az augusztus 20-i rendezvénysorozatnak több olyan eleme is van, amit épp úgy szeretett Horthy Miklós, mint Rákosi Mátyás vagy Kádár János, de a rendszerváltáskor felemelkedett új elit sem veti meg. Az eredetileg katolikus ünnepnek számító nap akkor vált nemzeti ünneppé, amikor összevonták az „új kenyér” napjával. Ám az augusztus 20-án rendszeresen megidézett hagyományok valójában soha nem léteztek, a Horthy-korszakban találták ki őket, és a pártállami időszakban nyerték el a mai formájukat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Fő az, hogy mára megsütötték az ország kenyerét! Könnyek között együk!
lenhardtibolya
Nem értem, hogy mi a gondja a hvg-nek Szent István napjával, és mi a baja az új kenyérrel? Teljesen természetes, hogy megünnepelték a háború előtt is, sőt a kommunista korszakban is, bár akkor még hozzáadták az alkotmány ünnepe jelzőt is. Nem kellene olyan hevesen azon iparkodni, hogy "a múltat végképp eltöröljék" mert amelyik nemzetnek nincs múltja, annak jövője sem lesz. Lehet, hogy éppen ez a cél? Ha igen, akkor szégyellheti magát a cikk írója!
lópicigáspár
Ezúton szeretnék minden Istvánnak boldog névnapot- és narancssárga és vörös riasztás mentes, békés ünneplést kívánni! :-)
Sujkos
A HVG-nek mindennel baja van, ami nem hatágú és nem kovásztalan.
mátmar
Ezek szerint a balf...ok szerint nem csak államalapító volt, hanem Ő alapította a FideSS-t is.Utódainak ezer év alatt sikerült tönkretenniük az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.