A Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez, szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést. Így reagált a Fidesz-frakció szombaton arra, hogy az MSZP szerint a kormány politikájának bukását jelzi a csökkenő születésszám. "A születésszám csökkenése valóban hosszú évek óta tartó, hatalmas probléma Magyarországon, amiért a Gyurcsány-Bajnai-kormányt komoly felelősség terheli. A baloldal ugyanis nemhogy semmit nem tett ennek megállítására, de családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint kifejtették, a munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, nem létezett családi adókedvezmény, háromról két évre csökkentették a gyest, duplájára emelték a rezsiköltségeket és megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Elfelejtették hozzátenni, hogy a jelenlegi alacsony születésszám a kilátástalan anyagi helyzet, a nemlétező jövőkép, a munkanélküliség, az elszegényedés, a nagyfokú külföldi munkavállalás, az eladósodás miatt van.
A szülők-.nagyszülők sem tudnak már úgymond besegíteni a fiataloknak, mert ugyanígy megélhetési gondokkal kűzdenek.
szaboria1
Okosok több mint 3 éve hatalmon vagytok ez alatt az idő alatt rosszabb helyzetet teremtettek. Erre nagy bátorság kell a gyermek vállaláshoz.
csikknorisz
Évértékelő, 2013:
"A kormányfő azzal kezdte, 2100 gyermekkel
több (90 500) gyerek jött világra 2012-ben, ezt szerinte az új
családi adórendszernek és
gyermekjóléti intézkedéseknek
is be lehet tudni, de szerinte ennél többről is szó van. "A
kisbabáknak kedvük támadt megszületni" – mondta. Szerinte
a babák már tudnak valamit: hogy megállíthatatlanul jön a tavasz, a szűkmarkú jelennél nagyvonalúbb jövő, ami derűsebb, boldogabb."
Tehát minden pozitív változás a Fidesz érdeme, minden negatív a bukott baloldal hibája. Tuggyuk, tuggyuk.
pacsni
a cigànyoknak minimum 4 gyerekuk van (vikinek is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.