A Sólyom cégcsoport egy új, minőségi, prémium magyar brandet szeretne létrehozni és bevezetni Magyarországon, a jövőben számos céggel tervez együttműködési megállapodást kötni a sport, és a kultúra területén is.

Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. (Sólyom holding) ügyvezető igazgatója a cég hétfői, bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiemelte: a vállalat egyik feladata az új magyar légitársaság zavartalan és üzemszerű működésének biztosítása, de emellett az új magyar védjegy, a Sólyom magyarországi bevezetése is a fontos célkitűzésük.

A Sólyom holding májusban jött létre, kizárólagos tulajdonosai Vágó József, Hurtyák Róbert és Lucsik János. A holdingnak jelenleg 16 vállalata van, köztük a Sólyom Hungarian Airways Kft., a cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon - ismertette a Sólyom holding ügyvezető igazgatója.

A Sólyom holding a Sólyom légitársaság kiszolgálása mellett önálló piaci szereplőként is szeretne megjelenni Magyarországon - hangsúlyozta Lucsik János. Hozzátette: a Sólyom attól lesz új magyar prémium brand, hogy magyar termékeket fog forgalmazni, elsősorban magyar beszállítókkal dolgozik, magyar munkahelyeket teremt és az országban fizet adót.

Lucsik János elmondta, mivel elkötelezettek a prémium minőségű magyar termékek és szolgáltatások iránt, meghirdették minősített beszállítói adatbázisukat. Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Az adatbázis célja, hogy megcélozzák azokat a kisebb vállalkozásokat, amelyek minőségi magyar terméket állítanak elő. Példaként említette a Sólyom Air Építőipari Beruházó és Beruházás Bonyolító Kft.-t is, amelyben a tervek szerint 2013 végéig legalább 50-100 munkavállaló kezd el dolgozni, és amelynek fő profilja a magasépítés lesz.

Lucsik János a sajtótájékoztatón bejelentette: a Sólyom holding stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Naturalle termékeket forgalmazó Sales One Kft.-vel, és hétfőtől az üzletekbe kerülnek a Naturalle Sólyom logóval ellátott termékei. Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a Sólyom holding üzletrészt vásárolt a Sales One Kft.-ben. A cég meggyőzte a Sólyom holdingot arról, hogy lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból prémium termékeket előállítani, és kifejezetten jó ár-érték aránnyal értékesíteni - emelte ki Lucsik János.

A sajtótájékoztatón kiosztott tájékoztató szerint a Sales One Kft. 2012 novemberében jött létre élelmiszer-ipari termékek magyarországi forgalmazására, és március óta dolgoztak az új magyar élelmiszermárka megalkotásán.

Kenyeres Sándor, a Sales One Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: alig fél év alatt 4 millió terméket értékesítettek, és forgalmuk megközelítette az egymilliárd forintot. Jelezte: jelenleg finomlisztet, napraforgó olajat és lekvárt forgalmaznak, de nemsokára energiaitaluk is a piacra kerül, és még az idén további termékek bevezetését tervezik.

Lucsik János kérdésre válaszolva elmondta: adatbázisukban már több százan érdeklődtek a feltételekről.

Az ügyvezető igazgató arra a kérdésre üzleti titokra hivatkozva nem válaszolt, hogy milyen befektetők állnak a holding mögött, de kiemelte, hogy a céget a három tulajdonos működteti, és ők finanszírozták azokat a költségeket, amelyek a holding működtetéséhez szükségesek voltak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
@hallgatag: Lehet leszórják a gépről ..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Csináljanak már valamit ezzel a Sólyom névvel. Esküszöm, azt hittem, a volt köztársasági elnök fog étolajat, lisztet árulni!
Nakimaga
A Lidl,a Tesco,az Aldi,az Auchan,és bocs,ha kihagytam valamelyik áruházláncot,kérdezném,mikor csinálnak légitársaságot Magyarországon ,elvégre a tevékenységbe belefér a profiljukba, hiszen a jelen kormány szerint se suszter,se kaptafa az országban !:)))
lenhardtibolya
Nem értem, mi a baj, hogyha egy holding többféle tevékenységet folytat? Miért ez az ellenséges hang? Örülni kellene, hogy valami érdekes dolog történik, ami akár jó is lehet Magyarország számára!
gugu45
Egy költségtakarékos megoldás a ragadozómadárnak:
A Ferihegy 2.n volt a paprika nevű étterem. Abból áruházat csinálni. Mivel a repteret úgyis ők használják, ezért nem kellene bérleti díjat sem kellene fizetni, és a feliratból is csak az étterem szót kellene törölni. A érkező, illetve utazó külföldiek pedig helyben vásárolhatnának, lisztet, olajat, papriját, tsikost, gulast, karikast stb.
De lehet, hogy elment az eszem?
Hofi Géza szerint: "Ha valaki azt mondja elment az eszem, az azt jelenti, hogy annak volt.
De akinek nem ment el nem azt jelenti, hogy annak van is"!
Ariana
Ez az igazi fapados! Csináld magad kaja a fedélzeten! :D
P-Márta
Itt van az ÚJABB MUTYI, most majd a kis, de házias boltjukból kiverik a kereskedőket, aztán Solyom arathat ! - a nép meg sanyaroghat!
Igen, betegek, elesettek, öregek, hajléktalanok stb., PUP orbánék hátán, meg akarnak szabadulni tőlük, ellehetetlenítik akiket csak lehet, aztán menekülhetnek akár öngyilkosságba is, mert ILYEN SOK ÖNGYILKOS MÉG SOHA NEM VOLT, MINT ORBÁNÉPK IDEJÉN MOST !!!
Ennek az embernek elment az esze, mást nem lehet róla feltételezni, mert valami nem stimmel az biztos.
Nem ezért választották meg, amit tesz és nem azért, hogy 500 milliárdos vagyont szedjen össze, NEMZETKÖZI szinten kellene bíróság elé vinni ennek kivizsgáltatását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.