Egy riportot ment le a Fülöp-szigeteki állami tévében, melyen azt mondták: egyre többen vándorolnak közülük európai országokba, például Magyarországra. A műsorban megtudhatták azt is, mennyit kereshetnek nálunk, hogyan lehet munkára jelentkezni.

Szűk egy éve különös riportot láthattak azok a Fülöp-szigetekiek, akiknél épp be volt kapcsolva az állami csatorna a tévéjükön – írja a telex.hu. A Patrol című hírműsor ugyanis arról adott le egy anyagot, hogy egyre több Fülöp-szigeteki vándorol európai országokba, például Magyarországra. A riportból kiderült, mennyit kereshet egy vendégmunkás a magyar munkaerőpiacon, hogyan is lehet nálunk munkára jelentkezni, melyek a felvételi a követelmények. Elhangzott az is, hogy Magyarországnak körülbelül tízezer filippínó munkásra lenne szüksége.

Kiderült, miért özönlenek a vendégmunkások a Fülöp-szigetekről Magyarországra

A Fülöp-szigeteki állami tévében egy riportot láthattak a nézők arról, hogyan lehet Magyarországon munkát vállalni/Képünk illusztráció/Fotó:MTI/Veres Nándor

A lap szerint a tévéműsor jól jelzi, mennyire fontos az országnak az, hogy minél több vendégmunkást küldjön az öreg kontinensre.

A telex.hu úgy tudja, a munkaerőhiány évek óta a hazai cégek egyik legégetőbb problémája. Így nem csoda, hogy a magyar kormány is nagyon szívesen fogad mindenkit. A vendégmunkásdömping pedig szorosan összefügg a kormány újraiparosítási stratégiájával, valamint a hazai akkumulátorgyártás felfuttatásával is. Jelen pillanatban megközelítőleg 100–120 ezer vendégmunkás dolgozik Magyarországon, a most zajló beruházások miatt a pedig következő években további félmillió munkáskézre lesz szükség.

Forrás: telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A magyarok meg vandorolnak az orszagbol.
O1G tudatos lakossagcseret hajt vegre, hogy alacsonyan tartsa a munkabereket az aksigyarak, es egyeb kinai orosz erdekeltsegek szamara.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Attole fugg mi lesz a valasztas kimenetele. Ha szerencses esetben nagy zakoba fut bele a fideSS, akkor ki lehet kovetelni az elorehozott valasztasokat az utcan.
Pálinkás Pál
@Yoda69: és,mire mész vele..? elcsalják...a választás diktatúrával szemben nem opció,,,
namihami
@Yoda69: 09.43: @Pálinkás Pál: 11.04: Hiszen làthattuk, tapasztalhattuk, hogy az utolsó hármat is ""sikeresen megnyerték""! Úgy-ahogy, de megnyerték! Némi ""baráti, mondhatni Vörössegély"" révén.
kakukkmadár
Vendégmunkás? Akkor már nem migráns, aki "elveszi a magyarok munkáját"? Hű, bakker meg vagyok zavarodva, magyar nemzeti kenyeret dagasztó filippínó, szarkenegető kirgiz...viktor magyarázd már el, most akkor mi is van?
viccesvigságok
6-700,000 magyart hagytak vagy éppen elüldöztek akkor most mindegyik mellé komunikációs robotot vagy tolmácsot állitanak eszetlen banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.