Horthy Miklós magyarországi újratemetését a veterán haditengerészek bátor kezdeményezésének, az akkori nagyon ellenséges politikai légkörben méltán emlékezetes tettnek tartja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Az egykori kormányzó és családtagjai újratemetésének húszadik évfordulója alkalmából vasárnap rendezett kenderesi megemlékezésen Lezsák Sándor köszönetet mondott az újratemetés minden résztvevőjének.
"Az újratemetés történelmi elégtétel volt, de ezzel nem elégedhetünk meg. Húsz esztendő után is meg kell állapítanunk, hogy nem múlt el nyomtalanul a hipnotizáló, tudatmódosító hazugságokkal mérgező szocialista-kommunista négy évtized" - fogalmazott a több száz, köztük Erdélyből és Felvidékről érkezett ember előtt a politikus. "Ne feledjük, (...) a történelmi bűnözők is visszatértek a tett színhelyére, és próbálták eltávolítani akár levéltárakból, máshonnan, egy nemzet emlékezetéből azokat a tényeket, amelyeket nekünk kötelességünk újra föltárni" - figyelmeztette a parlament...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juskos
@scandináv: A karsailászlókról a kendepéterekről, a krausztamáspkról...

Tudtad, hogy a zsidótörvénynek beállított numerus clausus nem a zsidókról szól, nem azok ellen irányult. Ezt - és még sok más aljas hazugságot Horthyról és korszakáról - a Lezsák Sándor által említett "történelmi bűnözők" terjesztették el a köztudatban.

A törvény célja a Trianon után a csonka országba menekült nagy számú diplomás által okozott helyzet rendezése volt, és mindenkire egyformán vonatkozott. (Az egyetemeken még mindig a háború előtti - tehát túl nagy - számban iskolázták be a hallgatókat.)
Nem "zsidókat érintő korlátozások" hanem mindenkit érintő korlátozások voltak.

A törvényben egyetlen szóval sem történik utalás a zsidóságra vagy bármilyen más vallási, etnikai kisebbségre. A szöveg az “ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszámáról” szól. A törvény a széles körben terjesztett és a köztudatban mára elterjedt hazugsággal ellentétben pedig NEM A FELSŐ, HANEM AZ ALSÓ HAZÁRT JELÖLI KI!!! VAGYIS AZ EGYES SZÁRMAZÁSÚ HALLGATÓKNAK NEM A MAXIMUMÁT, HANEM AMINIMUMÁT HATÁROZZA MEG az arányszám kilenctizedében. Az izraelita hallgatók sokat emlegetett 6%-os aránya (ekkora volt a zsidóság teljes népességhez viszonyított aránya) tehát nem a plafon volt, hanem a kötelező minimum!!!
Juskos
@Dr.luigilongo60: Ostoba demagógia. Két, egy mást gyilkoló nagyhatalom között voltunk. Hogy képzeled a háborúból történő kimaradásunkat?

Olvasd el! Én készítettem a Donnál elesett nagybátyáim emlékére. A sírjukra letett virág helyett. donkanyar.gportal.hu
Dr.luigilongo60
@Juskos: Mindig van választási lehetőség,az a demagógia,hogy nincs.
Számtalan ország nem hódolt be Hitlernek annó és nem küldték vágóhídra a honfitársaikat a Szovjetúnió ellen harcolni.
Tehát nem kell ez az ócska duma a kényszerűségről.
Halszem
@scandináv: "történelmi bűnözők"?
Kezdjük a listát mondjuk Lezsák Sándorral...
... bár még itt is huszadrangú!
Juskos
@Dr.luigilongo60: Dedós tudásszint, vagy beszopott libsi mákony.
Sorold azokat az országokat, amelyek A SZU és a Harmadik Birodalom közvetlen szomszédai voltak és kimaradtak a háborúból! Ha tudsz egyet is mondani, seggfejnek nevezhetsz. De ha nem, akkor... :-))))
Dr.luigilongo60
@Juskos: Tanulmányozd még egy kicsit a történelmet,hogy mely országok voltak Németország csatlósai és melyek nem.
Jó olvasgatást!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.