Magyarországon ma 207 ezerrel többen dolgoznak már, mint a kormányváltás előtt, miközben egyre többen élnek segély helyett munkából - reagált a Fidesz a szocialista Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A kormánypárt közleményében azt írta, hogy a családi adórendszernek, a 16 százalékos adókulcsnak, a rekordalacsony inflációnak és a minimálbéremeléseknek köszönhetően a fizetések és vásárlóerejük nőtt. Infláció fölött nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak - tették hozzá.

Véleményük szerint a "bukott baloldal üres fecsegésével szemben" a kormány a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési programot hajtja végre a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak. A Fidesz e heti döntéseinek hatására pedig még több pénz marad a családok zsebében, mert még nagyobb lesz a családi adókedvezmény a kiskeresetűeknek, és további rezsicsökkentés lép életbe a fűtési szezonra - emelték ki. Hangsúlyozták: eközben Magyarország az utolsó fillérig visszafizette a "bukott baloldal" által felvett IMF-hitelt, stabilizálta pénzügyi helyzetét és kijött a gazdasági recesszióból.

Az MSZP alelnöke vasárnap azt mondta, több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben. Gúr Nándor szerint "mindenféle statisztikai bűvészkedés" folyik, és azt mondják, hogy az elmúlt évtizedben nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma. Az a 3 millió 960 ezres statisztikai szám, amelyet foglalkoztatottként bemutatnak, valójában mintegy 300 ezerrel kisebb, mint a gazdasági világválság előtt - mondta a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
IGEN !!! 200 ezer közmunkás, és 7 ezer az ország börtöneiben...Stimmel !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
miért érzem úgy, hogy akik eddig habző szájjal védték a vezért, most lapítanak mint az a bizonyos a fűben?
(entero, lds, nahát, verőce, senkifia...)
kukac50
Nem jól tudja, 300 ezer közmunkás van ma Magyarországon!
47 ezer forint fizetés napi 8 óráért, a többi adófizető adójából! Igaz 2000 forintot
levonnak a 49 ezerből.
P-Márta
Különösen érdekes, hogy elfelejtik ezek a fidesznyikok, hogy

ŐK MÁR KÉTSZER BUKOTT JOBBOLDAL-nak számítanak, élükön a "Mutyi-Orbánnal" !

Na, igen és szerintük a 22.000, 47.000 Ft-havi pénzekből jól meg lehet élni??? !!! - állítják, kijelentette Marcika, akinek már utat is építettek végig a háza elé ! - ami sokszor ennyibe került.

"Mutyi-Orbánéknak" pedig folyik a szájukból a hazudozás, gátlástalanul, korlátlanul !
Miért is ne tennék? - senki sem bünteti őket érte, mást sem! -
dehát ők is hazudnak??? - hát, IGEN!

Közel 500 000 magyar ember távozott el külföldre, ebből többségében fiatalok, főleg felsőfokú tanulmányaikot ott megkezdők, ill. folytatók,
EZ PEDIG A "MUTYI-ORBÁNÉK" óriási hibája !!! - számolni pedig meg kellene tanulniuk...
crow0131
Az jó hír, mert akkor ez azt jelenti, hogy a munkanélküli ismerőseimnek már van munkája (igaz nekem ők nem ezt mondják)
=> Vagyis a munkanélküli ismerőseim hazudnak és közben meg titokban dolgozni járnak.
rosalinda57
Annyi a munkalehetőség, hogy ez érthető. Főleg, ha egy-egy pozíciót olyanok töltenek be, akiknek már van legalább 3 másik. A pártállástól függetleneknek meg munka egy szál se !
Olyanoknak, akik nem értenek semmihez akár 3-4 is lehet !
nemsemmi
Az a gyanúm, hogy a kampány hajrájára meglesz az 1 millió beígért munkahely időarányos része, a 400 ezer új munkahely is.

Legalább is a statisztikában.

A valóságban meg a minusz 400 ezer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.