A Fidesz véleménye szerint a nyugdíjasok már megtanulták, hogy semmi jót nem jelent, ha Bajnai Gordon ajánlatot tesz nekik - reagált a kormánypárt az Együtt-PM szövetség vezetőjének vasárnapi, Balatonfüreden tartott előadására.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bajnai Gordont valójában nem érdekli a nyugdíjasok helyzete, "ezt még a baloldali szociáldemokrata párt elnöke is megerősítette".

Az Együtt-PM szövetség vezetője a balatonfüredi Nyugdíj- és időskor kerekasztal-konferencián azt mondta, gazdaságpolitikai értelemben bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkavégzést. Az Együtt-PM szövetség ajánlata az idősödőknek című előadásában arról beszélt, hogy az időskorúak nem terhet jelentenek, hanem a nemzet tartalékát. Emellett azt ígérte, ha lehetőséget kapnak rá, 2014 után az idősek élettapasztalatára, bölcsességére építenek, partnernek kérik fel ezt a korosztályt.

A Fidesz szerint a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt ugyanakkor a megszorításokat leginkább a nyugdíjasok szenvedték meg. Egyetlen tollvonással egyhavi nyugdíjat vettek tőlük, a nyugdíjemelések elmaradtak, ezalatt a gáz árát háromszorosára, az áramét duplájára emelték - írták.

A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi pénztárak kezére játszották át, miközben az állami nyugdíjkassza az összeomlás szélére került - tették hozzá, hangsúlyozva, "ha a bukott baloldalon múlik, ma már a nyugdíjak kifizetése is veszélyben lenne". Meglátásuk szerint Bajnai Gordon "ma is előbb csökkentené a  bankárok, mint a nyugdíjasok terheit".

Arra is kitértek, hogy a Fidesz nemcsak szavakban, hanem tettekben is a nyugdíjasok mellett áll. Mint írták, a jelenlegi kormány infláció fölött emelte a nyugdíjakat, lehetővé tette a nőknek, hogy 40 év munka után nyugdíjba vonulhassanak, a kommunista diktatúra áldozatainak pedig nyugdíjjárulékot biztosít. A nyugdíjasok mindennapi megélhetését rezsicsökkentéssel segítik - hangsúlyozták. Csökkent a gáz, az áram, a távhő, a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díja. A fűtési szezontól pedig további 11,1 százalékkal csökken a gáz, a távhő és az áram ára - zárul a közlemény.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Szerencse volt, hogy titeket érdekelt a nyugdíjasok helyzete, mindjárt meg is védtétek a magán nyugdíj pénztárakat, elvettétek a korkedvezményesek nyugdíját, menjenek vissza dolgozni, csak azt nem tudni hova, csökkentettétek sok rokkant nyugdíjas pénzét.
Valóban Bajnaiban lesz a hiba, mert Ti ezt szajkozzátok.
Ti vagytok a megváltó? TiTiTi és csakis Ti.
nehogymá
igazából nem is kell,hogy érdekelje.ebben az országban nagyon sokan vannak nagyon rossz helyzetben.ha neki állna kiemelni egy egy réteget csak egymásnak ugrasztaná az embereket.nyilván látványosabb idöseket látogatni,megértönek mutatkozni mert sokan vannak.nagyon sok szavazatot hozhatnak.na de pont a fidesz kér számon bármit?játszhatjuk ezt is,hun van a 14 havi nyugdij?az 1 ooo ooo uj munkahely?ne igérjen senki pénzt paripát fegyvert.a gazdasági növekedést probálja megcélozni,annélkül ugy se lehet csinálni semmit.a jogszabályok elkorcsositása az az egyéb kategoria
entero
@dr. prédikátor: Már hogyne érdekelné! A tiedet kivéve...:-))))
ostor
@dr. prédikátor: Sosem érdekelte!Tegnap azvegyik TV csatornán egy Fidesz képviselő arról nyilatkozott,hogy kb. negyedével kéne csökkenteni a nyugdíjakat,hogy 2014-től ne dőljön be a nyugdíj rendszer.A mnyp-ak után a Tb.-t is ki akarják fosztani.
kkalman
Mert a fityiszt aztán nagyon érdeklik a nyugdíjasok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.