Nem tudom, meg legyek-e lepve vagy nem? Azon, hogy Kövér László házelnök úr keményeket mond, nem. De hogy a demokratikus rendszert ennyire az alapjaiban kérdőjelezze meg? A nagy klasszikus azonban Hitler, és az 1933. március 23-i felhatalmazási törvény, az Ermächtigungsgesetz. Mivel angolul talán több olvasó tud, ideírom azt a változatot is, benne a szöveg eredeti és angol verziójával. Azt mondja: (1) a birodalmi kormány törvényeket hozhat (2) ezek akár az alkotmánytól is eltérhetnek, amíg a parlament alsó- és felsőháza intézményét nem érintik, az elnök jogai változatlanok maradnak (3) a kormány által meghozott törvényeket a kancellár [Hitler] adja ki a Birodalmi Közlönyben és a kiadást követő nap lépnek hatályba, kivéve, ha más határidő szerepel bennük (4) a nemzetközi szerződéseket a parlamentnek nem kell jóváhagynia, csak jogba foglalni azok végrehajtását. Nem véletlenül írta a náci párt lapja (itt fent a címlapon), hogy a Reichstag átadta Hitlernek az uralmat. Pontosan ez...

Forrás: kard.blog.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"Jogi értelemben ez tette a hitleri rendszert azzá, ami, ez nyitotta meg az utat a teljes hatalomátvétel felé"...ez a céljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.