Zugló önkormányzata csütörtökön fogadta el a tervezetet, ami 76 millió forintjába kerül majd a városrésznek. Csak azok kapnak majd az ajándékból, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a nettó 199. 500 forintot. Azaz gyakorlatilag mindenki. Azoknak is jár ajándék, akik most töltik be a 18. életévüket, ők 2000 forintos ajándékcsomaggal gazdagodnak. De jár majd ajándék az újszülötteknek is. Pedig Zuglóban azért közel sincs ekkora jólét, idén a költségvetés megmentése érdekében 900 millió forint értékben kellett pénzzé váltani a kerület kötvényeiből.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
@scandináv: Természetesen nem a magánvagyonából...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Más faxával verni a csalánt...

Mert hát én a címből arra következtettem, hogy a parkolóépítő budikirály belenyúlt a zsebébe és private kioszt egy kis alamizsnát a "nyuggereknek"... Aztán mégis csak az állam pénzén játszik Julianus barátot...
kiskutyauto
Papcsákcsicska orbáncseléd agyhalott hazaáruló köztörvényes fosztogató bűnöző mutyimester Féregferenc azt képzelgi 60-as iq-ja rengetegében tobzódva nyomorult fogyatékos, hogy 3000 Ft-al meg tudja magának vásárolni őket... Nos biztos hogy vannak ezrével olyan nyomorult agymosott ostoba öregek akik bedőlnek neki, és nem veszik észre hogy megalázza, szemenköpi őket és a lábát törli ezzel beléjük... de reméljük és hisszük hogy nyugdíjasaink nem ostoba, naiv, átverhető balekok zömmel és a középső ujjukat mutatják ennek a kötélrevaló senkiházi gazember társadalomellenes hazaáruló bűnözőnek... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán hajrá Fityiszmutyisztán
szablyafűrész
@kiskutyauto: Ne bántsd Papcsákot,nem tehet róla, hogy ha pénzt lát, akkor elélvez ! Nyírségi gyerek...
coni
Aztán ha újraválasztjuk őt és a családját majd elveszi a nyugdíjak nagy részét.
Kíváncsi vagyok hány nyugdíjast lehet megvenni 3000 Forinttal meg ezer Forint rezsicsökkentéssel amikor 2010-ben az első Fidesz lépés az volt hogy elvettek az egykulcsos adóval 500 Milliárdot a szegényektől?
szablyafűrész
A nyugdíjasok minden párt számára fontosak. Legalábbis akkor, amikor közeledik a választás időpontja. Mostanában a jelenleg kormányon lévő Fidesz is nagyobb figyelmet fordít az idős emberekre, bár most úgy tűnik, homokszem került a gépezetbe.

Nem biztos, hogy lesz nyugdíjemelés novemberben, ahogyan azt ígérték. Januárban lesz, de akkor is kevesebb, mint amennyire a nyugdíjasok számítottak. Hiába ígér fűt-fát a miniszterelnök a nyugdíjasoknak (is), a Fidesz-kormány minden bizonnyal ki fog bújni a nyugdíjemelés alól.

Teheti, hiszen jelenleg olyan jogszabályok vannak érvényben, melyek ezt lehetővé teszik. Mivel a januári emelés mértéke nagyobb volt, mint az idei infláció, így a kormánynak nem kötelező az emelés.

A szokásos fideszes átverés most ott van, hogy az infláció a mesterségesen lenyomott alapkamat, a rezsicsökkentés és a tartós fogyasztási cikkek árváltozása miatt lesz ilyen alacsony, miközben az élelmiszerek ára infláció fölött növekszik. A nyugdíjasok a rezsicsökkentést arányaiban alig érzik meg, a jelentősen dráguló élelmiszerekre viszont egyre többet kell költeniük. Hiába nem emelkedik a plazmatévé, a hifitorony vagy a nercbunda ára, ha közben a hús, a tej, a burgonya, vagy épp az idősek számára fontos gyógyszerek ára a jóval az infláció felett nő, és a tömegközlekedés díjai is a duplájára emelkednek.

Orbán a nyugdíjasokat nem hagyja az út szélén, hanem, mint mindenki mást, őket is belelöki az árokba.

Oszt' jó napot !
bencemacska
@soljanka: @kiskutyauto: @szablyafűrész: Vigyázzatok, mert feljelent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.