Kreatív tippek születtek a hvg.hu Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy mit jelenthetnek a Voyager-1 űrszonda által a Naprendszeren kívül rögzített hangok.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
15 milliárd kilométerre jár, és már elhagyta a Naprendszert? Itt valami félreértés van. A jelenleg ismert legtávolabbi kisbolygó, a Sedna keringési pályájának a Naptól legtávolabb eső pontja mintegy 130 milliárd kilométer, és mivel "ő" is a Naprendszerünk tagja, a pályája a Naprendszerben van. Plusz ne feledkezzünk meg az Oort-felhőről sem, a Naprendszer legkülső tartományát alkotó por és gázfelhőről valamint üstököszónáról sem. Hivatalos megállapítás szerint "Az Oort-felhő külső kiterjedése meghatározza Naprendszerünk gravitációs határát." Mivel pedig a külső határa 200 milliárd kilométerre is lehet, így a Voyager 1 még bőven a Naprendszerben sodródik, és a csillagközi teret még igen sokára fogja elérni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.