Ismét dollárkötvény-kibocsátásra készül Magyarország, hogy a devizatartalékok szintjét visszaállítsa az IMF-hitel törlesztése előtti szintre. A kibocsátás összege legalább ötmilliárd dollár. Ám jelenleg kedvezőtlenebbek ehhez a feltételek, mint februárban.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

UKKAals
Mit is lehet tudni azokról a pénzekről, amelyet az IMF-hitelek helyett vett fel az ország
a személyes szélmalomharc jegyében?

Az eb ott van elhantolva, hogy ezek az IMF-pénzektől eltérően, kevésbé pántlikázottak, és az állampapírok eladásából származó pénzek szabadabban felhasználhatóak.Kevesebb kötöttség, de magasabb kamat jár velük. A magasabb kamatot azonban nyilvánvalóan akkor kell majd kifizetni, amikor a papírok lejárnak.

Az idén februárban kibocsátott öt éves és tíz éves dollárkötvény-sorozatot szerdán délelőtt 4,5/4,7, illetve 6,18/6,25 százalékos hozammal jegyezték a Frankfurti Értéktőzsdén. (A kisebb szám azt jelenti, hogy ekkora hozammal adta volna a legjobb eladó, a nagyobb szám, hogy mekkora hozammal vették volna.)

Vagyis a tíz éves kötvényekre 5,4-5,5 helyett jelenleg legalább 6,2 százalékos hozamot - illetve valószínűleg ennél is pár bázisponttal magasabbat- kellene biztosítani a vevőknek.

Azonban ha az így felvett pénzek nem a termelésbe, a saját maguk és majdani kamatuk kitermelésébe folyik be, akkor csak a fekete lyukat táplálják.

A kormányzat tehát elsősorban a jövőtől vette el lehetőségeket, és a holnaptól hiteleket, alapvetően a következő kormányok széke alá lapátolta a trágyát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Én csak azt szeretném tudni, hogy:
1. Ez az adósság elleni harc elbukásának beismerése.
2. Annak bizonyítéka, hogy qrvára nem értenek a gazdasághoz.
3. Hova megy ez a pénz? A. A gazdaságba
B. Feléljük
4 Miért is a drágább megoldást választották?
verőce21
Újabb gumicsont libbantaknak! - "...Magyarország regisztrációs kérelmet nyújtott be a SEC-nek, konkrét kibocsátásról nincs szó..."
coni
Érdekes, hogy ebben az országban annyi féle tény van. Pártszimpátiától függ, hogy valaki mennyinek látja az adósságnyomást, a munkanélküliséget, a beruházási rátát, a GDP-t és még sorolhatnám.
Az a baj, hogy lesz egy pont amikor szembe kell nézni a tényekkel, mert az ország nem fogja tudni kezelni a hatalmas adósságot egy csőd szélén álló gazdasággal és egy nagyon negatív nemzetközi diplomáciai tekintéllyel.
UKKAals
@coni: A kilátástalan gazdasági eredményeket az infláción a lakosság teljes elszegényedésén -minimum- tetten lehet érni.

Az uralkodó osztály vagyonosodása az adófizetők pénzének elherdálása például stadionokra, a mindenféle mutyik, a nyugdijak a takarékszövetkezetek kisajátitása, stb. soha nem látott méreteket öltött.

A demokratikus intézményrendszer összeomlott csak a fidesz sógor-komasága az ajanlólevél minden szinten. A munkanélküliséget mindenki a saját vagy ismerősei bőrén keresztül tapasztalja.

Valóban igazad van. Szembe kell nézni a tényekkel, mert ez a kormány már régen nem tudja kezelni a hatalmas adósságot egy csőd szélén álló gazdaságot és egy nagyon negatív nemzetközi diplomáciai megitélést sem.

Másodszor is eljátszották a becsületüket ha volt nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.