“Ma minden jel arra mutat, hogy a dolgozók jelentős része és a mostani fiatalok nem fognak rendes nyugdíjat kapni. Nyugdíj nélküli generációk viszik ma a hátukon az országot, ez pedig óriási társadalmi feszültséghez vezet. Ha nem változtatunk a rendszeren, akkor a nyugdíjkérdés társadalmi robbanáshoz fog vezetni” Első lépésként rögzíteni kell, hogy minden nyugdíjasnak jár a mindenkori létminimumnak megfelelő nyugdíj, függetlenül attól, hogy hány év munkát papírozott le rendesen a munkaadója. Már ma is több mint egymillió nyugdíjas kap a létminimum alatti nyugdíjat, és a számuk a jövőben csak növekedni fog. Második lépésként a foglalkoztatás kifehérítésére új, igazságos adórendszert kell bevezetni, amely megszünteti a kis- és középvállalkozások irreális adóterheit, és nem a foglalkoztatást adóztatja meg súlyosan. Helyette be kell vezetni a vagyonadót és felül kell vizsgálni a nagy cégek adókedvezményeit.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: wolk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wolk
A mai Magyarországon tömegek dolgoznak úgy, elit cégeknél is, hogy minimálbérre vagy egyáltalán nincsenek bejelentve.

“Vannak, akik az áldozatot hibáztatva, a nem bejelentett emberek vádolják a helyzetükért. Ezt a foglalkoztatási formát nem a dolgozók választják. Ma a legtöbb helyen csak így lehet állást kapni, különösen az amúgy is rosszul fizetett munkák esetében. Ha valakinek nem tetszik, lesz kétszáz másik ember, aki szívesen elfogadja a munkát” – tette hozzá Istvánffy András.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.