Az Alkotmánybíróság (Ab) javarészt elutasította a korkedvezményes szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos beadványokat. A főként rendőröket, katonákat érintő korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvény egyebek mellett arról rendelkezett, hogy 2012 januárjától az 57 évesnél fiatalabb szolgálati nyugdíjasok a személyi jövedelemadóval (szja-val) csökkentett összegű ellátást kapják, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség úgynevezett szeniorállományába. A 2011 novemberében elfogadott törvény megszüntette a korhatár előtti nyugdíjakat: 2012. január 1-jétől ilyen ellátás nem állapítható meg, a még folyósított ellátásokat pedig már nem a társadalombiztosítás, hanem a költségvetés fizeti. A megszüntetés alól kivétel a negyven év szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjkedvezménye.

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Még mielőtt valaki személyes unszimpátia miatt véleményt mond erről a szánalmas döntésről, gondoljon bele, hogy mi is ennek az egésznek a mozgatója! Vezérünk személyes sértődöttsége a rendőrökkel szemben, hogy leverték az általa szervezett puccsot 2006-ban, ami miatt egyébként már rég börtönben kellene rohadnia, a teljhatalom helyett. Az összes többi, katona, tűzoltó, bányász... csak járulékos veszteség. De nem érinti pl a balett táncosokat, akik ugye a régi kondíciók szerint piruetteznek tovább is! Azt el kell ismerni, hogy a nyugdíj reform elkerülhetetlen volt, mi több az is elfogadható, hogy valamilyen mértékű levonást eszközölnek rajta, aminek mondjuk a mai napig semmilyen neve nincs, mert ugye nem adó, csak vonják oszt jónapot. DE!!! Ezzel szentesítették a magántulajdon bármikori einstandolását , a visszamenőleges törvénykezést és diszkrimináció tilalmát, ami nem csak európai alapelv, de a világon nincs ilyen! Azt sem értem, hogy honnan szopták ki azt az 57 éves korhatárt esetükben, ami mentesíti az azt betöltötteket a törvény hatálya alól? Miért? Vagy mindenki, vagy senki. Arról nem beszélve, hogy 50 fölött igencsak potyog a nép ezekből a munkakörökből, de ez csak szintén a hatalomnak jó -nem kell nekik fizetni-!Senkinek ne legyenek illúziói, az állam ezek után bárkitől, bármit elvehet, ha szüksége van rá, vagy éppen megtetszik neki ugye Margit-sziget! Már várom a büntetéseket is azért, hogy mikor szedik össze a régi traffipax fényképeket, amelyeken 60-nal száguldoztunk a városban -mert ugye akkoriban annyival lehetett- és szórják meg a népet csekkel, mert mostanság csak 50-nel szabad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Quijote
@rokker33: oké értem én,csak furcsa volt amit írtál:-))
Egyébként nekem is vannak tüö. ismerőseim:DD
rokker33
@mert: a 33 a szerencse számom nem az életkorom és nem is az IQ-m!De melyik hozzászólásom piszkálja a csőrödet?Vagy miért feltételezed az hogy hülye vagyok mikor nem is ismersz?
moiszikf
@rokker33: Nem a "harci szellemmel" van a gond, hanem a létszámmal és a felszereltséggel. Láttad a márciusi hóförgetegben azt a 4 harckocsit? Na, az az ÖSSZES! A személyi állomány kb. 23000 fő. A postások 34000-en vannak!
hattorihanna
@kevijenicsaja: Egyetértek.Nincs semmi bajom tűzoltókkal de valamit tisztán kell látni velük kapcsolatban. Az olyan dolgokat hogy létráról mentenek ki valakit a tűzből meg ehhez hasonló álomképeket el lehet felejteni.Nagyon ritkák a lakás és épület tüzek,ezek egy Magyar tűzoltó munkájának kb.10%-t ha kiteszik,de azt is csak a tarlótüzekkel együttvéve.Legfontosabb munkájuk itthon a baleseteknél,a mentésben való részvétel.Én egy 35.000 fős városban élek,itt kb. 3-4éve volt utoljára olyan lakástűz ahol valaki bennt rekedt,és egy 16 éves kamaszfiú hozta ki végül a sérültet,noha a tűzoltók már ott voltak de nem mentek be,sőt ezt a fiút sem akarták beengedni./Azután a srácot a polgármester ki is tüntette./Amit én látok,az az hogy délután kettőtől gyúrnak,este videóznak.Szinte mindegyiknek van másodállása,ergo annyira nem fáradhatnak el.Egy nap munka,két nap pihenő,mindezt úgy hogy az éjszakát is fizetik nekik,pedig 21 munkanapból napból 19-en alszanak,mert egyszerűen nincs riasztás.Szóval szerintem jobb ha elfogadják,mert így is kivételes helyzetben vannak.Azt állítani hogy veszélyben vannak a munkájuk közben,ki nincs?Nem kell ahhoz tűzoltónak lennie senkinek.
tenger49
a helyzet az,hogy az említettek 85%- a Fideszre szavazott 2010-ben,akkor most egyék meg amit főztek!!!Nemvolt jó ennek a körnek amit Gyurcsány ill. Bajnai akart,hogy azt a bizonyos 10 év tényleges szolgálati időt 15 vagy 20 évre emeljék,nyugdíj korhatár emelése nélkül,azaz részükre maradt volna a nyugdíjkorhatár, mínusz öt év.Arról meg szó-sem volt,hogy adózik a nyugdíjuk.Akiket érint a dolog azok tudják miről írtam!!!
Manhattan
Akkor most 65 évesen is másznia kell életveszélyes helyekre, ha éppen onnan kell mentenie?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.