Az ellenzék egyik legnagyobb reménye a jövő évi választások megnyerésére az alacsony színvonalú, korrupt, a politikai klientúra kiépítésére használt magyar labdarúgásban van – véli Hadas Miklós szociológus, számos, sporttal és futballal kapcsolatos tanulmány szerzője, aki nem csodálkozik azokon, akiknek a kormány „a foci mindenekelőtt” politikája az ’50-es éveket juttatja eszébe.– Lehet-e ma szavazatokat nyerni a futballal?– Véleményem szerint nem. Ez egy illúzió, annak a néhány Fidesz-vezetőnek a vaksága, akik egyébként – tanúsíthatom – valóban szeretik a focit, és azt hiszik, hogy ha újra felemelik, az elhozza majd az általános elégedettséget. Ők tényleg nem látják, hogy a társadalom 98 százalékának a futball már egyáltalán nem olyan fontos. Sokan esetleg a válogatott meccset még megnézik, de aztán hamar elfelejtik. Szóval Magyarországon már nem lehet politikai tőkét kovácsolni a futballból.– És bukni lehet vele?– Mégpedig nem is kicsit! A bumerángeffektus lehetősége sokkal inkább...

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Ezek a stadionok közvagyon elherdálása címén épülnek.
martinpalermo
@nemkati: A te válaszod,Nagyon értékes ,lehetőségeket tartalmaz--csak,és nem ellened,szólok.Vannak stadionjaink,kellenek is,de a mai labdarúgás "szentélyei ",deficitesek.Régebben a stadionokban,más sportágak is otthont kaptak,ahol nem kevés fejlődési lehetőségek adódtak, szinte minden korosztály számára.Ma amikor,se pénz se foci,nem ide kell beruházni.Nézd csak meg a zseniális juhász Stadler, pusztába épített stadionját, mára már,az is az enyészeté.Jók lehetnek még a stadionok,de akkor már ,be kell vetni kukoricával, úgy talán rentábilis lehet.
nemkati
@martinpalermo: Én soha nem mondtam, hogy nem kellenek stadionok, de, ahogy mondod, "ma, amikor se pénz, se foci", elég lett volna felújítani néhányat tizedannyi pénzből, de többet fordítani a tömegsportokra, ahogy a cikkben is írva vagyon.
A magyar focit évtizedek óta próbálják felfejleszteni, de eddig nemhogy nem sikerült, hanem határozott hátrafele menetelés zajlik. Vagy nem kéne ezen ennyit görcsölni, vagy elő kellene már állnia annak az embernek, aki képes lenne felvirágoztatni a focit. De ez az ember vagy nincs helyzetben, vagy még meg sem született.
Én egyébként nem értek a focihoz, nem is akarok, ugyanis abszolút nem érdekel. Azt mondják, a volágon a legunalmasabb dolog meghallgatni mikor mások az álmukat mesélik. Hát nekem első helyen van a focimeccs. És ha elképzelem a sok sörpocakos, káromkodós, a tv előtt terpeszkedő meccsnézőt, annál erősebb a hitem abban, hogy mindenkinek kellen hogy lehetősége legyen naponta, és minél többféle spotot művelni, és ehhez teremteni feltételeket, mint azt számolgatni, hogy mitől, és hány nézőzől lesz rentábilis egy stadion vagy sportcsarnok.
martinpalermo
@nemkati: Mondhatom jól" megaszontad "!Ahhoz képest,hogy nem kedveled a sport eme ágát ,sokat tudsz róla.Én sem mondtam semmi olyat ami,álom,kategóriába tartozik,és azért,nem minden drukker olyan,mint te azt ahogyan,vizionálod.Én is írtam,neked-régebben a stadionok más sportok otthonai is voltak,és a tömegsportnak is voltak helyek, a napi mozgáshoz.Minap olvastam--nem sokára Miskolcon is megszüntetik a rekortán fotópályát, hogy a közönségnek a szurkolói hatása,erősebb legyen.Az egyéni mozgás igényeihez a stadionok sohasem ,vagy nagyon régen igazodtak.Azt mindenki teremtse meg környezetének,,mint a sörpocakos szurkoló a sört magának..Minden beruházáshoz,rengeteg pénz kell,a sportok,ma már kő kemény üzleti,alapokon működnek---ahol pénz ,termeli a pénzt-és ez( akár jó nekünk akár nem),teszi rentábilissá,vagy veszteségessé,az élsportot.
nemkati
" Miskolcon is megszüntetik a rekortán fotópályát" - bocsika, nem értem, mit szüntetnek meg? Nem kedvelem a focit, de ahogy járok-kelek a világban, nyitva van a szemem és a fülem, és ragad rám ez-az a koszon kívül is. De ezt még nem hallottam, amiről írtál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.