Ugyan nem választási a 2014-es költségvetés, mégis több mint 200 milliárd forintnyi vitatható kiadást talált a Napi Gazdaság a jövő évi büdzsében, amely a GDP 0,6 százalékának felel meg.

A stadionépítéseken túl folyik a pénz a kormányzati intézeteken keresztül is: van tervhivatal, nemzetstratégiai intézet és 2014-ben már Nemzeti Öntözési Ügynökség is viszi az adófizetői milliókat – írja cikkében a Napi.hu.

A választásokra időzítve – 2014 májusára – fejeződik be a Nemzet Főtere program, vagyis Parlament előtti Kossuth tér felszíni rendezése és a képviselői mélygarázs építése. A "Kossuth Lajos tér a Nemzet Főterévé válik, megújul, és számos új lehetőséget fog biztosítani. Egyrészt a tér rangjához méltó külsőt kap, így modern köztér lesz, amely egyaránt fogadni tudja majd az Országházba érkező közel félmillió látogatót és azokat is, akik csak felüdülést keresni vagy gyönyörködni jönnek a térre." – olvasható nemzetfotere.hu oldalon.

Mindez szép és magasztos cél, ám ezen a honlapon nem található összeállítás arról, hogy eddig mennyi pénzt emésztett fel a projekt. A Napi.hu számításai szerint a 2012-es, 2013 költségvetésből és a kormányzati tartalékból eddig 19,4 milliárd forintos támogatást kapott a program, ami jövőre további 17,4 milliárddal kerekedik ki. Így Kossuth téri projekt – alsó hangon – 36,8 milliárdba kerül az adófizetőknekA Miniszterelnökség is komoly kifizetőhellyé vált az elmúlt években: a kormányzat kommunikációs és protokoll-kiadásai 3,9 milliárd forintra rúgnak 2014-ben.

A fejlesztési tárca pedig 2014-ben "Infokommunikációs szolgáltatások, konszolidáció" címszó alatt 17,5 milliárd forint elköltést tervezi – az előirányzat praktikusan kormányzati szektor szoftverlicenszeinek díjait takarja.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

startrek
Már a címnél tudtam, hogy nem kellene tovább olvasnom. Elb@szt@'k a napomat :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@Január: egyelőre az únió még bele tud szólni, de a főnök rövid úton kirúgja őket a következő ciklusban, mert utálja, ha belepofáznak az ügyeibe.
mátmar
Én is NEMZETI vagyok. Nekem is adjanak pár száz milliárdot. Építek belőle egy villamosvonalat!, vagy trolit.Legyen az én városomban is!
kiskutyauto
Állami pozícióval visszaélve, a nemzet javainak herdálása, pazarlása: HAZAÁRULÁS!!! Hazaárulásért kötél jár!
gabrella
Rögtön mindjárt a stadionok és még a többi...
Halszem
@Horizont: Lassan ott tartunk, hogy a "nemzeti" szó szinte mindenhol helyettesíthető a "bitang" szóval! :-(
craven
remélem a jobbik elszámoltatja ezt a lopós g#ci bandát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.