Embercsempészet miatt a paraguayi rendőrség is nyomozásba kezdett az apjuk által kilenc évvel ezelőtt Dél-Amerikába hurcolt osztrák-magyar gyermekek, ­Ehmann Phillip és Ehmann Ingrid ügyében – írja a Blikk.

A rendőrség a napokban hiába kereste a félárva gyerekeket, akiket a motorbalesetben elhunyt édesapa halála óta mostohaanyjuk vett gyámság alá. A szomszédok szerint a hét végét általában a nő rokonainál töltik, de az is lehet, hogy a felhajtás elől vidékre menekültek.

A nagyobbik gyerek, Ingrid nemegyszer hangoztatta, hogy nem kíváncsi vér szerinti anyjára, akiről Johann azt mondta, hogy elhagyta őket – mondták el a helyi rendőröknek a szomszédok.

A kisgyerekeket a magyar édesanya, Georgina tudta nélkül vitte magával az osztrák apa, Johann Ehmann a válásukat követően, miután a bíróság az anyának ítélte a kicsiket. Csupán Ehmann néhány héttel ezelőtti halála után derült ki, hogy az Interpol által is keresett gyerekek élnek, és Paraguayban cseperednek.

„Nagyon szegény körülmények között éldegéltek, de mindenkivel nagyon barátságosan viselkedtek. Johann elektromos készülékek bütykölésével kereste meg a kenyérrevalót, abból tudták fedezni kis házikójuk lakbérét is" – mondták el Ehmannék szomszédai az Ultima Hora paraguayi újságnak.

Édesanya. Georgina néhány éve videoüzenetben kürtölte világgá, hogy hazavárja a gyermekeit.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jameska
@pacsni: "eloszor is kiskoruak,ok nem donthetnek, hogy kell-e az anyjuk vagy sem" - ez így pont nem igaz, ugyanis 14 éves kor felett már nyilatkozhatnak arról, hogy hol és kivel akarnak élni. Ha megfelelő az indok, akkor azt a Gyámhivatal vagy a Bíróság mérlegelni fogja.

De itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy vajon meg lehet-e értetni két félig-meddig már (majdnem) felnőtt gyerekkel, hogy az anyjuk nem rossz, hanem az apjuk szemszögéből tűnt annak valamiért. Hogy az anyjuk 9 éve keresi őket. Valószínűleg, ha látnák a pár évvel ezelőtt világgá kürtölt videót, amin az édesanya hazavárja őket, és az egész történetet kereken, egyben, cenzúra nélkül tudnák átgondolni és értékelni, akkor nem így vélekednének. Abszolút érthető, hogy 9 éven keresztül azt hallották, hogy "anya rossz" meg "anyátok elhagyott titeket"... akkor persze, hogy annak is tekintik az anyjukat.

Remélem, a történet jól fog végződni, és egymásra találnak. Nem lesz könnyű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
@Tootsy: az èn vàlaszom ez, amit az angolokat illeti! elosszor is nem olyan hotelba voltak ami egy nagy èpulet lett volna, hofgy minden jovès-menèst tudtàk volna ellenorizni,hanem ilyen skakkiera èpulet, amit elèg egy egymèteres ugràssal ès màr bent is vagy a szobàba.. A szulok egyedul hagytàk a gyereket, kiskoru nincsmèg esze, hogy megèrtse mi a helyzet. Annyira tanultak voltak, hogy ott hagytàk a gyereket ès elmentek szorakozni! szerinted normòlkisak ezek? Mikor portugàliaba se nagy a biztonsàg az emberekre nèzve.Sok a korupcio, èn nem is biznèk meg bennuk a hivatalos szemèlyekbe.Nemtudtak a rendorok semmifèle inditèkot kezdemènyezni, sot mèg ha nem vigyàz a kèt orvos, mègoket akartàk letartoztatni a portugàl rendorok. Tudod nekik az a szerencsèjuk, hogy orvosok van pènzuk ès nem adtàkfel mèg a remènyt. Egy màs normàlisember ha nincs pènze màr règen megadta volna magàt. Nekem is van gyerekem, de mikor olyan kicsivolt, soha se mentem sehova plàna nem hagytam egyedul. De azèrt a szuloknek egy 5 èvet oda kentem volna nekik, mert orvos lètukre nagyon felelotlenek voltak. ebben nem adok neked igazat.
pacsni
@Tootsy: ugytudta kivinni a kèt gyereket az apa, hogy mikor oda adta az utlevelet a repulotèren, akkor benne volt egy komoly osszeg, mert ott mèg màig is olyan korrupcio van, mint Brazilba (San Paolo) Mexico, Indonezia ès a tobbi ilyen orszàgokba.Amit sose fognak tudni rendbe tenni.
Tootsy
@pacsni: Lehet, hogy volt benne egy nagyobb osszeg, (bar a pali csoro volt, ahogy most kiderult), amikor BELEPETT Paraguyba, DE AMIKOR KILEPETT MAGYARORSZAGROL, vagy AUSZTRIABOL, - en ERROL beszeltem... Ausztriaban, de Ma.o.-n sem lehet 2 paranyi gyerekkel atslisszolni a vamon, ez fizikai lehetetlenseg. Marpedig repulovel kellett, hogy menjenek, ott viszont MINDIG van vamvizsgalat, es egy csomo biztonsagi vizsgalat,... Es ez mar a szeptemberi USA terrortamadas utan volt, amikor meg hiszterikusabban neztek a szabalyokat...
pacsni
@Tootsy: igen! igazad van, hogy az apjuk szegèny volt, de ezt csak az ujsàgirok mondjàk, habàr elmenni oda repulovel, az sok pènzbe kerul, nem csak akkor, hanem most is. Mèg is hogytortènt a kivitelès a gyerekekkel ez egy REBUSZ! talàn a felesège tudnà megmondani .
Tootsy
@pacsni: Igen, a nej elmondasa is nagyon szamitana, de lehet, hogy lelkileg ossze van torve, foleg, hogy a gyerekeket ellene forditotta az apjuk. Lehet, hogy a gyerekek mar alig tudnak magyarul, hiszen az apjuk osztrak volt, es spanyol kornyezetben eltek az eletuk legnagyobb reszet. Az annyi idos gyerekek, mint amilyen idosek ok voltak a kivandorlasukkor, kb. 3 honap alatt sajatitjak el az orszag nyelvet TOKELETESEN, akcentus mentesen... Ha a pasi elettarsa egy kedves spanyol no, akkor a gyerekek erthetoen inkabb ohozza huzodnak, mint szegeny igazi anyjukhoz... A franc az agymoso hulye apjukba... De Isten nem ver bottal...
pacsni
ppersze az annyuk se volt tokèletes, mert 9 èvig vàrt, ahelyett, hogy elobb megszolalt volna az ujsàgoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.