Egyre kevesebb közműcég engedheti meg magának, hogy osztalékot fizessen a részvényeseinek, a nemzetgazdasági miniszter azonban éppen az osztalékok mértéke alapján állítja, hogy a szolgáltatók még egy harmadik rezsicsökkentést is elbírnának, annyi tartalékuk van. Tényleg dúskálnak-e a profitban a rezsit beszedő vállalatok, és ha igen, akkor miért mondják azt, hogy évek óta veszteségesek? A parlament még csak hétfőn fogadta el a második, novembertől érvényes rezsicsökkentést, Varga Mihály azonban már azt fejtegette egy, a Népszabadságban megjelent hétvégi interjúban, hogy a 2014-es választások előtt el tud képzelni egy újabb, harmadik 10 százalékos csökkentést is. A nemzetgazdasági miniszter ezt arra alapozta, hogy a közműszolgáltató cégek tavasszal ugyanolyan osztalékokat fizettek a részvényeseiknek, mint korábban, azaz szerinte vannak még tartalékok a rendszerben. Varga szavai azt jelentik, hogy ha egy cégnek van arra pénze, hogy kifizesse a részvényeseit, akkor nem vágja földhöz...

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hallgatag
@hallgatag: és igy igazságos az egészséges vita !!!
entero
@hallgatag: Igen, emelték, de gondolom, ahogyan nekem sem, neked sem okoz ez problémát, különben bezárnál.
szablyafűrész
@entero: Egy esetben már világosan leírtam, hogy az aktuális "megtakarításom" fideszék "jóságából:

- gáz: 1065 HUF !
- áram: 600 HUF !

Vajon mennyi lehet Selmeczi Gazella megtakarítása ? És a többi tök - és muffvakaróé ?
szablyafűrész
@hallgatag: "Az Orbán-család és a közhatalom viszonya " c. anyagot teljes terjedelmében mentsétek le és e-mailben nyomjátok ki mindenkinek a címlistátok szerint.
Szvetlana
@mátmar: Egészítsd ki a dolgozói elbocsátásokkal, amiről senki nem beszél, és így tökéletes a kommented:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.