A Svájcban bankoló milliomosok már nem sokáig élvezhetik a titkolózást. A magyar gazdagok sem ússzák meg – írja az FN24.

Bár a jövedelmek eltitkolását és az offshore bankolást nem szünteti meg, mégis jelentős lépés, hogy Svájc tegnap részlegesen elengedte küzdelmét a svájci banktitokért. Az ország belépett ugyanis az OECD adózási egyezményébe, s így arra kötelezte magát, hogy az eddigieknél mélyebben együttműködjön külföldi adóhatóságokkal – írja az FN24.

Magyarországgal egyébként épp egy hónapja írt alá egy adóegyezményt Svájc, amelyben az OECD-egyezményhez hasonló jogokat biztosított a magyar adóhatóságnak.

Az információcserének szigorú szabályai vannak: az illetékes adóhatóság csak akkor élhet e lehetőséggel – például, ha alapos a gyanú arra, hogy a vizsgált adóalanyok valamilyen adóelkerülési technikát alkalmaztak –, és ha már kimerítette valamennyi, a nemzeti adó szabályai által elérhető információforrást – olvasható a lap cikkében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
@csa-csa: Azok már régen továbbküldték a vagyonukat oda ahol nem lehet ellenőrizni Őket!
Tootsy
Megint egy nemzeti... Nemzeti adoszabaly... Igen, de vajon melyik? A magyar vagy a svajci? Mert az nem mindegy! Mert lehet, hogy a magyart mar reg kimeritette , de a svajciaket meg nem , es akkor nem is kotelesek inditani semmilyen adatot a titkositasbol...Magyaran: egy jogos ellenzeki szamonkeres soran sosem fog megfelelni azoknak a kriteriumoknak a magyarorszagi keres, , amik alapjan adatok kiadhatoak lennenek , igy a magyar milliardosok nyugodtan alhatnak a milliardjaik meg mindig a legjobb helyen vannak svajcban. Ez a hir akkor lett volna az igazi, ha azt mondanak, MINDEN kulfoldi bankbetetes neve atlathato lenne, mert nem a svajci ember orzi a penzecskejet a hazai bankban, hanem egy Csanyi, Orban, Lazar, akarki, vagy az omani sejk... Innentol kezdve a kulfoldi orszagok eldonthetnek, kikerik-e a reszleteket a hazafiaik (?) betetjeirol, vagy sem? De addig... Minden marad a regiben...
pacsni
@mátmar: ha tovàbb kuldtèk a vagyonukat jol tettèk!mert kulonben viki mèg arra is kitalàlna valami torvènyt, hogy letudja nyulni az az àtkos pènz èhezo! olyan a karja mint a polippè minden neki.
szablyafűrész
Még elhiszi valaki, hogy gazdagék szopcsin lesznek ? Ugyan már...ha veszély van, tovább viszi a pénzét Dél-Amerikába és ennyi.
A magyar gazdaságba nem fogja belefordítani, mert nincs mibe és még Kínában is biztosabb a pénzügyk jogi háttere, mint Mutyisztánban !
soljanka
Mire kiderül, épp elévül...
Lásd a fekete nyelvvizsgák esetét. (is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.