Most a KSH adta ki a szegénység mértékével és kiterjedtségével kapcsolatos kiadványát, amely lesújtó állapotokat mutat. Csak ízelítőül: a háztartások háromnegyedének nincs fedezete váratlan kiadásokra, 32 százaléknak pedig kétnaponta nem futotta húsra. Az olyan intézkedések, mint a családi adókedvezmény kiterjesztése vagy a rezsicsökkentés nem fogják ezeket a folyamatokat megfordítani. Az előbbit eddig csak olyan a családokban tudták teljesen kihasználni, ahol mindkét szülő az átlagnál jobban keres, és a mostani kiterjesztés sem fog segíteni sokaknak. De a rezsicsökkentés sem jelent sokat a háztartások azon 15 százalékának, ahol bevallásuk szerint nem tudták megfelelően fűteni a lakásukat. A legnehezebb helyzetben az Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon élők vannak.

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
@JAJMÁR: "Magyarország jobban teljesít!" :((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
@JAJMÁR: "Magyarország jobban teljesít!" :((
yazo64
Nesze nekünk család és vállalkozóbarát kormány...
A 2/3-os többségükkel csak visszaéltek...
entero
Amikor pozitív eredményekről ír a KSH, akkor a reakció általában az, hogy nem úgy van. Amikor ilyen cikkeket közölnek tőlük, akkor mindenki egyetért, helyesel. Nem tudom, miért nincs a hír tovább, hiába nyomok rá a folytatásra, nem jön be semmi...
A Tündik bündije
"Az olyan intézkedések, mint a családi adókedvezmény kiterjesztése vagy a rezsicsökkentés nem fogják ezeket a folyamatokat megfordítani."

Ezek nem is fognak érni...khmm... sz@rt sem. Munkahely kell, nem pár forintos rezsibűvészkedés.
JAJMÁR
@entero: Nálam bejön az egész cikk, pl. ezek az adatok:
"Árulkodó jelzőszám a társadalmi lecsúszásról, hogy az anyagi deprivációs ráta 2010-ben közel 40, tavaly már 44 százalékos volt, a súlyos anyagi deprivációs ráta is ezzel párhuzamosan 21,6 százalékról 25 százalék fölé emelkedett."

Azért hiszik el jobban az emberek ezt, mert ezt érzik a saját bőrükön.. :(
miazavalami
@entero: Mit nyomkodtál , hogy nem jött be?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.