Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására kellett a Demokratikus Koalícióból (DK) távoznia annak a párttagnak, akinek – információk szerint – szerepe lehetett a bajai időközi választással kapcsolatos videó elkészítésében – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

"Egy ember megtévedt, egy párttag a nyolcezer valahányszázból, azonnal eltávolítottuk a párt tagjai közül" – fogalmazott a szóvivő. Elmondta, Gyurcsány Ferenc arra utasította Varju László pártigazgatót, hogy vegye fel a kapcsolatot a férfival és szólítsa fel a DK-ból való távozásra. Majd hozzátette, hogy a férfi már nem tagja a DK-nak.

Azt hangoztatta, a DK álláspontja szerint mind a választási csalás, mind pedig az azzal való manipuláció megengedhetetlen, nincs bocsánat és nincs mentegetés.

Gréczy Zsolt kérdésekre válaszolva arról beszélt, nem tudják milyen szerepe volt a videó elkészítésében a most távozott párttagnak. Hogy a férfi elismerte-e Varjú Lászlónak, bűncselekményt követett el, azt mondta, "nem volt ilyen tartalma a beszélgetésnek, személyesen adta át a lemondó nyilatkozatát, majd elváltak az útjaik".

A történtek hátterének "árnyalására" arról is beszélt, a volt párttag "szoros rokoni szálakat ápol" a helyi Lungo Drom vezetőjével, és szerinte az is kiderült, hogy a 2010-es önkormányzati választáson a baloldal által támogatott jelölttel szemben a fideszes jelöltet támogatta.

A DK szóvivője szerint az MSZP az ügyben tisztességesen járt el, mert amint a felvételt megkapták, a rendőrségnek átadták a felvételt és feljelentést is tettek.

Arra a kérdésre, ha kiderül, hogy az MSZP-nek köze van a felvétel megrendeléséhez, akkor együtt kívánnak-e működni a párttal a választásokon, azt mondta: "ha mégis valami árny vetül rájuk ebben az ügyben, akkor nyilvánvalóan az MSZP házon belül megteszi a szükséges intézkedéseket, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a két párt összefogjon más demokratikus erőkkel és együtt győzze le Orbán Viktort".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Ez egy megélhetési roma szarkeverő volt.
Manhattan
Gyurcsány Ferenc
Pártomért tudok garanciát vállalni, azt meg tudom védeni. A támogatók, az aktivisták, a tagok tévelygése ellen nincs orvosság. Legfeljebb utólag: távozniuk kell. Sajnálom...
bretagne
Azért én megkérdeztem volna, miért csinálta, ami csinált. Ez egyáltalán nem király!
töky
Ez egy megélhetési roma szarkeverő volt.
töky
@magyarbakancs: "közösülni" -t kérdeztél? Úgy hirlik belül 3 fokkal melegebbek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.