A Fidesz – és persze elsősorban Orbán – annyira retteg a hatalom elvesztésétől, hogy az elmúlt három év alatt szinte semmi mást nem csinált, mint megpróbálta bebetonozni magát: akkor is hatalmon maradjon, ha véletlenül nem nyer. Sikerült: egy esetleges új kormánynak máris úgy megkötötték a kezét, hogy annak meg kéne tanulni gúzsba kötve táncolni. (Ezt a módszert egyébként már 2006 után sikerrel alkalmazták: a népbutító népszavazással, a Kossuth téri „szabadságharccal", a kordonbontással nagyon is megmutatták, hogy lehet bármilyen kormány, azért „alul" a Fidesz az úr.)

(...)

Attól rettegnek, a hungarocellszobor-döntögetés csak játék volt ahhoz képest, ami a diktatúrák bukásakor valóban bekövetkezhet. Ha valóban elsöpri őket a népharag, vagy ha „csupán" elszámoltatják őket az „elmúltnégyévért". Ha vissza kell adni a földeket és a trafikokat, ha felülvizsgálják a pályázat nélküli közbeszerzéseket, ha kisebb falattal kell beérnie a Simicska-birodalomnak, és ha (kipottyanván a hatalomból) eltűnik a húsosfazék, amelyből olyan jól lehetett csemegézni eddig. A félelem félelmet szül, s most Magyarországon szinte tapintható a félelem a lakosság körében is. Csend van, alig emeli fel a szavát valaki. De a félelem előbb vagy utóbb kiszámíthatatlan reakciókhoz, erőszakhoz vezet. Ezt kellene elkerülni, amíg még lehet.

Bonifert Mária írása a 168ora.hu-n >>>

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Kiváló cikk. Az igazi félelem ott látszik, hogy már a sajátjaiban sem bízik . Minden diktátor ebbe bukott bele...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Á nem lesz semmi ha megbuknak ,ott ülnek megint ellenzékben a parlamentben (ahová valók ) és megint kivonulgatnak majd szépen 4 éven keresztül közben megkaraktergyilkolgatnak egy két pártszövetségest ,oszt jónapot :-(
mariaberta
Hogy fél, az nyilvánvaló, hiszen van is miért.
Nyilván ezért hívja hadba híveit, ezért vetette magát körbe katonákkal, ha így haladunk, legközelebb -természetesen Rogán javaslatára - újra lesz katonaság, nem operett katonákra gondolok- még csak azt nem döntötték el, hogy 3 évre, vagy kettőre hívják be
az ifjakat.
"ünnepi" beszéde félelmetes volt, polgárháborús hangulatot idézett.
Remek.
Vizual
Fél ? Ugyan már. Mitől félne ? Van egy TEK ami ugye unalmas napjaiban a sokmilliós autókkal gyakorol, hogy a szuper felszerelésükkel, full extrás adat hozzá férésükkel, kiemelt fizetéssel megvédjék Orbán személyét és családját. Állítólag 10 ezer fővel, és egy kivetkőzött rendőrrel aki a személyes testőre volt az ellenzéki időben. hadnagyként szerelt le, /?/ most tábornok. Iskolai végzettségét nem tudom, azt titkolják.De van már Parlamenti őrség, saját képükre és van identitásukhoz formált hírszerző és elhárító apparátusuk. Hírtelen és jól felszerelt rendőrség, melynek egy része, ahogy olvasom, szép fizetést kap. Új és jól felszerelt "Bordó Bubik" az új Készenléti rohambrigád, elit egység, és amiről még nem tudunk. Hogy nincs munkásőrség ? De van a honvédségi tartalékos állomány ami azért még nincs, de van ez a katasztrófavédelem, ami értelemszerűen könnyen mozgósítható. Egy kézben !
Arról nem beszélek, hogy a jobbik enyhülő szélsősége előre vetíti a FIDESZ - l történő fúziót. mert ugye tudjuk, hogy félkatonai szervezetek működnek az égiszük alatt, bár ezt tagadják. Ja. Csak a törvényesen még az egyenruha jellegétől is eltiltott gárda jelképeivel kampányol Vona. /mellény stb /
Tudom némelyik az állam felügyelete alá tartozik, azaz I. Orbán urunk alá, mert az "állam én vagyok!" felfogás dívik. De ha megnézem a vezetés és a parancsnoki kar leváltása utáni kinevezéseket, hát nem a szakszerűség győzött.
De ha már idáig megtiszteltél azzal, hogy elolvasod ezt a kis reggeli eszmefuttatást, még egy percet igénybe veszem a türelmed, mert ugye fontos elem ebben az ellenzék amatőr és egoista vezetőinek, önhitt és önjelölt személyiségeinek bomlasztó tevékenysége. Mert azt csinálják. Kishitű antipolitikusok, akik elvannak a saját nagyságukkal. Pedig igaz. A népnek, legalábbis a "magyar" embernek ha valaki megszerzi a bizalmát vagy az utálatát akkor azt megváltoztatni sziszifuszi és nagy hozzáértést követel. Lásd Gyurcsányt és Orbánt.
kamazuka
,,Féljünk most együtt,
amíg csak lehet!
Remélem nem felejted sokáig el,
ha egyszer elmegyek"
tipofil
"Fölszárnyal a szó, eszme lenn marad:
Szó eszme nélkül mennybe sose hat.
(Hamlet)
magyarbakancs
Meg érdemli ,hogy féljen a Fidesz és vezére.
Mert amennyi emberen keresztül gázoltak.
Rokkant nyugdíjasok,bányász nyugdíjasok,katonák,rendőrök,börtön örök,tűzoltók,trafikosok,volt föld bérlők.
Az a legkevesebb ha inkább nem írom le..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.