Hat és fél millió ügyfélnek másfél hónap alatt kellene személyesen nyilatkoznia arról, melyik bankszámlájáról kívánja ingyen felvenni a havi 150 ezer forintot. A pénzintézetek alternatív javaslatokkal próbálják megelőzni, hogy az év végén óriási tumultus legyen a bankfiókokban.   A jelek szerint nagy fejfájást okoz a magyar bankoknak a Fidesz szerdán bejelentett ötlete, hogy a 150 ezer forintig ingyenes havi két készpénzfelvétel feltétele az igény személyes bejelentése legyen. Az Origo banki forrásból úgy értesült, csütörtökön egyeztettek arról, hogyan lehetne más megoldást találni. Az ingyenes készpénzfelvételt előíró törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítvány szerint az ügyfeleknek személyesen a bankfiókban kell nyilatkozniuk arról, hogy melyik számlájukon szeretnék igénybe venni a legfeljebb 150 ezer forintos költségmentes pénzfevételt. Ezt 2013. december 1. és 2014. január 20. között tehetnék meg.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ugyanaz mint a MNYP esetében. Eleve lehetetlen, hogy mindenki elintézze a bankjánál, ráadásul mire elintézi, módosítják az egészet.
Hülyét csinálnak az egyre szerencsétlenebb magyarból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
A hat és fél millió ügyfél jelentős részének egy bankszámlája van. Ha több van neki, akkor is fizetést egyre kapja. Megoldás: a fizetést, nyugdíjat lehessen csak felvenni ingyenesen 15 ezer Ft erejéig. Máris meglenne oldva a probléma. De ez csak normáliséknál működne így. Kormányunkról meg tudható, hogy még csak köszönőviszonyban sincsenek normálisékkal.
JAJMÁR
Még nem is törvény a törvény, csak tervezet, de már az ügyfél számára betartandó határidők meg vannak szabva? Aztán majd megy az ügyfél a bankba intézni, azok meg néznek, hogy mi vaaan???
Jah, a média...
csikknorisz
@coni: Nem ugyanaz, mert az MNYP esetében annak kellett nyilatkozni, aki nem akart átlépni. Első körben. Második körben (miután sokadjára csináltak segget a szájukból), meg annak, aki át akart lépni.
Ha párhuzamot akarunk vonni, az MNYP-s úgy volt jó nekik, ha minél kevesebben nyilatkoznak. Ez meg úgy jó, ha minél többen. Akkor a pénz bezsebelése számított, most meg a létszám, persze kampánycélból. Lehet lobogtatni, mint a rezsicsökkentéses mittoménhánymillió aláírást. Az se volt jó másra. Megoldhatnák ezt a kp-felvételesdit egyszerűbben is, csak nem az a cél. Tömegek, milliók kellenek, akik élnek jó kormányunk áldásos adományával. Akik növekvő számát napról napra lehet közölni fő hírként a híradásokban.
bretagne
Nem kell senkinek a bankba mennie. Szerintem ez megint marhaság, nem lesz ebből semmi, épp úgy, mint a devizahitelesek megsegítéséből (már 3 éve!)
lópicigáspár
Egy szem bankszámlám van, ráadásul a legközelebbi bankfiókom 50 km plusz parkolási díj! Elég jól be tudnak azonosítani a neten keresztül, hisz egyébként is az összes banki tranzakcióm ott bonyolítom. Mi a francért kellene személyesen bebóklásznom a bankba!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.