Évi százezer forintot takaríthat meg egy átlagos magyar háztartás a rezsicsökkentéssel – közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei rezsicsökkentés harmadik üteme november 1-jén, pénteken lépett hatályba, amelynek eredményeként 11,1 százalékkal – a tavaly decemberi árakhoz képest pedig összesen 20 százalékkal – lett olcsóbb a gáz, az áram és a távhő ára.

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy idén már kilenc szolgáltatás ára csökkent, a gáz-, az áram- és a távhődíjak kétszeri mérséklése mellett júliustól olcsóbb lett a víz- és a csatornadíj, a szemétszállítás, a palackos gáz, a szennyvízszippantás, valamint a kéményseprés ára.

Mindezzel – európai uniós szinten – a fogyasztók javára jelentősen javult a magyarországi rezsiköltségeknek az átlagbérhez viszonyított aránya, de "még mindig van ezen mit javítani, éppen ezért gondolkodunk a jövőben is hasonló lépésekben" – mondta.

Az eddig intézkedések egy átlagos háztartásban éves szinten százezer forintos megtakarítást jelenthetnek – hangsúlyozta.

Példaként említette, hogy csak az áram, a gáz és a távhő árának csökkentésével egy budapesti 60 négyzetméteres gázfűtéses lakásban élő kéttagú háztartás évente akár 55 ezer forintot is megspórolhat, míg egy száz négyzetméteres, gázfűtéses házban élő kétgyermekes család megtakarítása 103 ezer forintnál is több lehet.

A többi szolgáltatás árának csökkenését is figyelembe véve az összes megtakarítás bizonyos háztartásokban elérheti akár az évi 150 ezer forintot is – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A politikus kitért a fogyasztóvédelmi intézkedésekre is, így például az egyszerűsített számlákra, amelyeken tájékoztatást kell adni a rezsicsökkentéssel megtakarított pénzről. Kocsis Máté jelezte, hogy a számlaképek további egyszerűsítését tervezik.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Követelem Kocsistól, hogy 56000.-ft azonnal küldjön nekem mert csak akkor lesz 100000,-ft megtakarításom a rezsicsökkenéssel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@sport50: tegnap, 15:10
Az kérdezze meg a bajai polgármestert, hogy működik a faosztás
az önkormányzati képviselő-választáskor! :)
mátmar
Még az átlagosnál is hazudnak! Aki nem éri el az általuk meghatározott átlagot az megint pofára esik.
Mangu
A rezsi csökkentést üdvözlöm és örülök neki, de felháborítóan pofátlan az a reklám tevékenység, amit hozzáfűznek, idiótaként kezelve a lakóságot.
Tudja valaki, hogy milyen költség tételek (kiadások) tartoznak egy átlagos magyar háztartás a rezsiébe? Továbbá, mennyinek kell lenni az átlagos magyar háztartás jövedelmének, hogy fedezze az eddig nevesített rezsi kiadások 100.000.- Ft.-os megtakaríthatóságát? Havi cca. 84.000.- (viz, villany, távhő - csak a fűtési hőmennyiség ám, szemét) nem sok egy kicsit egy átlagos magyar háztartásban? Mehet a paraszt vakítás nagyban, mert vevő, az van rá dögivel.
pbalage
ha meg nem tetszik a rezsicsökkentésnek álcázott szabad rablás, akkor a nép ellensége vagy. Tiszta komcsi éra.
Boszi27
Újabb 10 %-kal csökken a gáz ára és újabb 20%-kal a fűtőértéke. Előfordul, hogy a melegvízhez (ami korábban forró volt) nem kell hideget engedni fürdésnél.
mariaberta
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy lehet havi 47.000-ből százezret megtakarítani?
Mutassa már meg ez az észkombájn Kocsis, hogy csinálja ezt? Ja, vagy neki minimum egy darab nullával több van? Ha nekem is hozzáfirkálnak még egy nullát, biztosan igazat adok ennek a lángelmének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.