Egy vácszemtlászlói gazda ellen annak gyanújával indult nyomozás, hogy fagyállót tett a saját borába. A tolvaj meghalt, többen kórházba kerültek, a gazda tagad.

A Blikk úgy tudja, a meghalt tolvaj édesapja tett feljelentést a rendőrségen, és ő állította azt is, hogy a gazda szándékosan fagyállót rakott a hordóba. A nyomozók mintát vettek a borból, és ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

A helybéliek ugyan nem tudják, pontosan mi történt, de többségük úgy vélekedett, teljesen igaza volt a gazdának, ha meg akarta védeni tulajdonát.

- Nem ment el az eszem, nem mérgeztem meg a saját boromat – állította P. Gyula, a hírbe hozott gazda. Ám mivel kerépítőként dolgozik, kertjében számos vegyszer található. A férfi azt gyanítja, hogy talán bedrogozott állapotban rabolhattak tőle és megittak valamit, amit nem kellett volna.

A hatályos jogszabály alapján egyébként a veszélyes anyagot, illetve a veszélyes keveréket az eredeti csomagolóeszközből tárolás, illetve továbbadás, forgalmazás céljából más, az azonosítást szolgáló feliratozás (címkézés) nélküli csomagolóeszközbe áttenni nem lehet.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
"a meghalt tolvaj édesapja tett feljelentést a rendőrségen, és ő állította azt is, hogy a gazda szándékosan fagyállót rakott a hordóba"
Szóval a tolvaj apja tudta, hogy a fia lopja a bort...tehát megvan a társtettes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
abacs62
Amerikában nincs kerítés,, mindenki tudja: aki rá lép a háza gyepjére, a tulaj minden következmény nélkül lelőheti,,
alte trottel
1. A lopás büntetési tétele x-től y-ig terjedhető börtön és nem halál.
2. Qrvára nem életszerű, hogy valaki több hektó borát megmérgezze, tolvajölészeti célból.
3. A mérgező anyagok tárolására vonatkozó szabályozás az otthoni sufnira, pincére is érvényes.
4. Ha a fószernek van egy cseppnyi esze, akkor maximum a veszélyes anyag tárolási szabályainak súlyos megsértése miatt kaphat harmadfokú írásbeli ejnyebejnyét.

Pro Quinto:
Ha a fószernek egy csöppnyinél több az esze, akkor pár milliós kártérítést legombolhat a HavariaHénaPress-től, becsületsértés, rágalmazás és hamis vád miatt.
ujbuda
@lenhardtibolya: több "ilyen" gazda kellene hadd hulljon a férgese!! Milyen jogon veszi a bátorságot ,hogy feltöri más tulajdonát??
Gyuri Géderről
A gazdának nem kell tagadnia semmit, mivel az ellopott borba nem tehetett mérget, mivel azt ellopták, azaz elvitték, tehát nem férhetett hozzá. Mérget az tehetett bele, aki ellopta, vagy aki a lopás után hozzáférhetett.
Egyébként, valóban, had hulljon a férgese! Mindenki védje a tulajdonát ahogy tudja. Követendő példa. Már rég letelt, Pintér által ígért két hét.
töky
A saját borába azt tesz mindenki amit akar, ha azt saját birtokán belül lezárva tartja. Mondjuk tehette bele a fagyállót kísérletezési célból is. Az meg hogy betörtek hozzá és ellopták a kísérleti anyagot , arról nem tehet a gazda. Arról meg pláne nem, hogy azt meg is itták ezek a kisstílű tetű a tolvajok.
csa-csa
@alte trottel: " A lopás büntetési tétele x-től y-ig terjedhető börtön és nem halál."

büntetési tétel ide vagy oda, én kiüríteném a sitteket 48 órán belül! csak golyó kérdése!
úgy is annyian várnak szervátültetésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.