Egy vácszemtlászlói gazda ellen annak gyanújával indult nyomozás, hogy fagyállót tett a saját borába. A tolvaj meghalt, többen kórházba kerültek, a gazda tagad.

A Blikk úgy tudja, a meghalt tolvaj édesapja tett feljelentést a rendőrségen, és ő állította azt is, hogy a gazda szándékosan fagyállót rakott a hordóba. A nyomozók mintát vettek a borból, és ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

A helybéliek ugyan nem tudják, pontosan mi történt, de többségük úgy vélekedett, teljesen igaza volt a gazdának, ha meg akarta védeni tulajdonát.

- Nem ment el az eszem, nem mérgeztem meg a saját boromat – állította P. Gyula, a hírbe hozott gazda. Ám mivel kerépítőként dolgozik, kertjében számos vegyszer található. A férfi azt gyanítja, hogy talán bedrogozott állapotban rabolhattak tőle és megittak valamit, amit nem kellett volna.

A hatályos jogszabály alapján egyébként a veszélyes anyagot, illetve a veszélyes keveréket az eredeti csomagolóeszközből tárolás, illetve továbbadás, forgalmazás céljából más, az azonosítást szolgáló feliratozás (címkézés) nélküli csomagolóeszközbe áttenni nem lehet.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
"a meghalt tolvaj édesapja tett feljelentést a rendőrségen, és ő állította azt is, hogy a gazda szándékosan fagyállót rakott a hordóba"
Szóval a tolvaj apja tudta, hogy a fia lopja a bort...tehát megvan a társtettes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Szerintem sem ő tette bele, hanem az alkoholisták akarták feljavítani a bort - lehet,hogy rossz minőségűnek találták.
Miért tette volna bele,hiszen a családja is ihatott volna belőle?
lenhardtibolya
Nehogy már az legyen a hibás, akit megloptak! Egyébként nem nagy veszteség, hogy elpusztult egy ilyen bűnöző, aki lopásból élt, ebből szerezte be a kábítószert... Gondoljuk végig, ki a fenének hiányzik egy ilyen alak? Kár a mécsesekért!
Powika
Mérget??? Csak sima fagyállót... :-)
Készült a télre. Nyári gumi, téli gumi, fagyálló...
-30 fokig fogyasztható a bor... :-))
Csizmás Kond
"a meghalt tolvaj édesapja tett feljelentést a rendőrségen, és ő állította azt is, hogy a gazda szándékosan fagyállót rakott a hordóba"
Szóval a tolvaj apja tudta, hogy a fia lopja a bort...tehát megvan a társtettes.
szablyafűrész
...ha 220 kering a hordókban, akkor is beleittak volna...úgy olvastam néhány helyen, hogy nem sok bánatkönny hagyta el a környékbeliek szép szemeit...
kamazuka
A gazdának üzenném,hogy ha okosan jár el,már a helyszínt sem tudta volna a ,,rabuló "elhagyni.
Mifelénk van egy kiccsáko aki azzal védekezik hogy nem okés agyilag és nem lehet bántani.gyereket azért csinált annak a nőnek,akinek a dinka gyerek apjától is van már kettő.Munka nuku segély doszta legújabb mobiltelefon kézben oszt csámborgás a messzi úton!
GeoCravker
A saját hordójában akár patkánymérget is tárolhat. Ő tudta, a családja tudta. Másnak meg semmi köze a hordóihoz.
Pincéből lopni nem kötelező.
Egy hibát követett el. Ki kellett volna tenni egy táblát, hogy fagyállóval szennyezett.
szablyafűrész
@GeoCravker: A kesznyétei öregúr is kiírta a rejtett erőforrásoknak,hogy a drótokban áram huncutkodik, mégis betévedtek piásan..."uborkáért"...este 22 órakor...de valószínűbb a tervezett rablást a 220 nevű német juhász akadályozta meg !
GeoCravker
@szablyafűrész: alighanem. Akkor sem éreztem úgy, hogy a kerítéstől a telekhatáron belül kb egy méterre bárki idegennek dolga lenne hivatlanul.
kamazuka
@GeoCravker: Van az a sztár ügyvéd,mely bebizonyítja,hogy a gazda hívta oda.
Ahogyan mostanság a dolgok állnak, a sövény a hibás,és a kisautó a terepjárót rántotta saját magára,mert a fény elvakít,és nem megvilágosít.
De csak jogi berkekben!
csikknorisz
"A rendőrség
mindenesetre mintát vett a borból, de a vizsgálat eredményét még nem tudjuk."
Akkor meg minek konspirálni egy vélemény alapján? Majd akkor vitázzanak erről, ha lesz rá bizonyíték.
rokker33
Hála az istennek hogy megdöglött ez a szemét tolvaj!Miért lopja el más borát mi jogon tette?Megérdemelte bár durva büntetés és a gazdát fogják elővenni,de akkor is így jogos!
kopeba
A patkányokat is mérgezik azért nem büntetnek. Ez sem volt különb semmivel egy patkánynál.
Meine Ehre heisst Treue
De miért kell ebből ekkora ügyet kreálni??? Ez vihar egy pohár vízben!
Fel dobta a bakancsot egy retek bűnöző, amivel minden jó érzésű, tisztességes ember jól járt, még akkor is, ha később bebizonyosodik, hogy gyilkosság történt, amivel egyesek nem értenek egyet.
A társadalomnak semmi szüksége az ilyenekre, tehát fogyhatnak, akár ezrével is.
Yoda69
@csikknorisz: Ha a vizsgalat eredmenye pozitiv, meg nem bizonyitja, hogy a gazda tette a merget a hordoba. Az aldozat is beletehette mielott ellopta. Igy akarvan feltuningolni az allagat. :)
Imremete
"A hatályos jogszabály alapján egyébként a veszélyes anyagot, illetve a veszélyes keveréket az eredeti csomagolóeszközből tárolás, illetve továbbadás, forgalmazás céljából más, az azonosítást szolgáló feliratozás (címkézés) nélküli csomagolóeszközbe áttenni nem lehet."

A hatalyos jogszabaly szerint, betorni mashoz is tilos. Tovabba otthon azt tatok amit akarok.
keresztapa
Az apja azért tett feljelentést mert a fia, önállósította tolvajlását, őt nem értesítette a bor minőségének ellenőrzéséről, ezért történt az ismeretlen származékból való fogyasztás, mintha ismerte volna. Tévedett, de ez volt életében az első, és útólsó értékelhető tévedés.
bencemacska
@kamazuka: ma, 09:13
A fagyállónak van 6-8 óra lappangási ideje!
bencemacska
Az utolsó mondat nem stimmel, mert vannak kivételek: pl kábítószer, rádióaktív
anyagok, stb.

A szennyezett fagyállót pedig csak gyűjteni lehet az újrahasznosításig.
darwin
@bencemacska: Borral lett szennyezve,ezért gyűjtötték a hordóban.Újrahasznosításig.
nefelejcs10
A falu kicsit megkönnyebbült,egy tolva iszákossal kevesebb!Az apja felháborodott-de nem azért mert a fia mindig lopott-,hanem mert a fia belehalt a lopásba;inkább nevelte volna a fiát becsületre!
Nincs a faluban sírás a tolvaj halála miatt !
bencemacska
@darwin: ma, 15:29
Egy kissé elnagyoltam a választ, helyesen : A szennyezett fagyállót gyűjteni kell, és újrahasznosítani!
Természetesen tökéletes gyűjtőhely a hordó. (A fagyálló is alkohol!)
csa-csa
kár hogy nem döglött meg az egész tetves tolvaj csürhe!
addig is egy szeméttel kevesebb!!
t..-ünk tele van a mocsadék bűnözőkkel! hulljon a férgese!
lovacka
Kötelező lesz sós süteményt kirakkni a tolvajok miatt a boroshordók mellé!
bencemacska
ATV Híradó mutatta a helyszínt. Nem is boroshordó volt, hanem műanyag vegyszeres hordó. Épeszű ember nem ivott volna belőle. Kb 3 l maradt az alján a lopás után, azt elemzi a rendőrség!
Feraj49
Egy "segélyessel" kevesebb ! Legalább nem kell esetleg a börtönévei alatt eltartanunk.Ez volt neki az utolsó "borvacsora". Most jönnek a disznóvágások. A füstölőknél lehetne medvecsapdákat rakni .
abacs62
Amerikában nincs kerítés,, mindenki tudja: aki rá lép a háza gyepjére, a tulaj minden következmény nélkül lelőheti,,
alte trottel
1. A lopás büntetési tétele x-től y-ig terjedhető börtön és nem halál.
2. Qrvára nem életszerű, hogy valaki több hektó borát megmérgezze, tolvajölészeti célból.
3. A mérgező anyagok tárolására vonatkozó szabályozás az otthoni sufnira, pincére is érvényes.
4. Ha a fószernek van egy cseppnyi esze, akkor maximum a veszélyes anyag tárolási szabályainak súlyos megsértése miatt kaphat harmadfokú írásbeli ejnyebejnyét.

Pro Quinto:
Ha a fószernek egy csöppnyinél több az esze, akkor pár milliós kártérítést legombolhat a HavariaHénaPress-től, becsületsértés, rágalmazás és hamis vád miatt.
ujbuda
@lenhardtibolya: több "ilyen" gazda kellene hadd hulljon a férgese!! Milyen jogon veszi a bátorságot ,hogy feltöri más tulajdonát??
Gyuri Géderről
A gazdának nem kell tagadnia semmit, mivel az ellopott borba nem tehetett mérget, mivel azt ellopták, azaz elvitték, tehát nem férhetett hozzá. Mérget az tehetett bele, aki ellopta, vagy aki a lopás után hozzáférhetett.
Egyébként, valóban, had hulljon a férgese! Mindenki védje a tulajdonát ahogy tudja. Követendő példa. Már rég letelt, Pintér által ígért két hét.
töky
A saját borába azt tesz mindenki amit akar, ha azt saját birtokán belül lezárva tartja. Mondjuk tehette bele a fagyállót kísérletezési célból is. Az meg hogy betörtek hozzá és ellopták a kísérleti anyagot , arról nem tehet a gazda. Arról meg pláne nem, hogy azt meg is itták ezek a kisstílű tetű a tolvajok.
csa-csa
@alte trottel: " A lopás büntetési tétele x-től y-ig terjedhető börtön és nem halál."

büntetési tétel ide vagy oda, én kiüríteném a sitteket 48 órán belül! csak golyó kérdése!
úgy is annyian várnak szervátültetésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.