Tanyafejlesztési pályázat, amin a legtöbb pénzt Rogán Antal belvárosi kerülete nyerte, hogy felújítsanak egy vásárcsarnokot, és "kialakítsák a szagelszívást a galérián" – így fejlődnek a tanyák unortodoxiában. Három és fél milliárd forintot osztanak szét idén a tanyafejlesztési program keretében – írja a Napi.hu. Az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta, összesen 226 millióból gazdálkodhatnak.

A lap szerint a vidékfejlesztési tárca tanyafejlesztési programjára az V. kerület négy pályázattal is jelentkezett. A pályázatok – amelyek közül egyet Belváros önkormányzata, egyet a kerületi vagyonkezelő, egy másikat a városüzemeltető, egyet pedig a városfejlesztő kft. adta be – mindegyike tanyai termékek piacra jutásának elősegítésére irányul. Ez azt jelenti, Budapesten túl a megyei jogú városokban is a belvárosi cégek egyengetnék a tanyasi termékek útját a helyi piacokon.

A napi.hu cikkére később úgy reagált Rogán Antal önkormányzata, hogy a pénzből szeretnék felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ahol termelői, tanyai áruk megjelenésének adnának helyet. Mint írják, ezzel elősegítenék, hogy a termelők egyre nagyobb számban jelenhessenek meg a fővárosi piacon, a budapesti lakosság friss élelmiszerhez jusson, és azt, hogy a minőségi magyar árut színvonalas környezetben vásárolhassák meg a helyiek.

"Az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztunk a Tanyaprogramon, az elnyert összegeket teljes mértékben a felújítására fordítjuk. A támogatásból kialakítanánk a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnénk a gázt, korszerűsítenénk a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennénk a csarnok egész területét. A vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig – nyugat-európai mintára – kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetőség nyílna a tanyasi termelők számára, hogy a csarnokban árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, melyet nyugodt szívvel fogyaszthatnak" – írta a Belváros sajtóosztálya válaszában.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Végül is rogántónyó elég nagy paraszt... ráadásul a birkamenet is tetemes számú jószágot vonultatott fel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bukfenc
@kukac50: ne kiabáld el, mert még megtörténhet!!
Gülüszemű orrhangú roggyant ahhoz képest nagyon kinötte magát.
10 évvel ezelőtt még az Európa térképen sem találta Mo.-t, a fővárosát meg Romániában kereste
Kala Majka
Jesszusom! Ezek már háborúra készülnek!

Emlékszem, Budapest ostroma alatt a terek voltak a temetők és az aszfalton, a házak udvarait is kiskerteknek használtuk. A lovakat voltak szívesek barátaink a nyilt utcán lelőni. Nekünk már csak ki kellett kanyaríntani belőlük a napi húsadagot.

Akkor volt ám igazán versenygazdálkodás Budapesten.
Kala Majka
@kukac50: Ne vegye senki sertésnek, de talán mégsem vagyunk akkora marhák!
bukfenc
@craven: De milyen sokra vitte!!
A Baloggal együtt egy dögkútban alakítanék ki nekik irodát!! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.